Advocaten en mediators
voor familierecht, erfrecht en arbeidsrecht

Simmelink Advocaten is uw vertrouwde juridische partner voor vraagstukken op het gebied van (internationaal) familierecht, erfrecht en arbeidsrecht, zowel binnen als buiten Nederland. Ons deskundige team van advocaten, mediators en juristen biedt persoonlijke en op maat gemaakte juridische diensten aan particulieren, ondernemers en expats.

Met onze uitgebreide kennis en full-service aanpak, opgedaan door jarenlange ervaring, kunnen we nauwkeurig inspelen op uw behoeften. U kunt op ons rekenen voor effectief en praktisch advies.

image 1 | Simmelink Advocatenkantoor
Screenshot 2023 09 22 161204 e1695392298111 | Simmelink Advocatenkantoor

Wij adviseren cliënten uit heel Nederland over:

Daarnaast kunnen we u ondersteunen als advocaat of mediator bij internationaal familierecht, zoals een internationale scheiding, voor:

  • Nederlanders of hun partners die in het buitenland wonen
  • expats die in Nederland wonen
  • advies voor buitenlandse advocaten over het Nederlandse familierecht en erfrecht

U bent van harte welkom voor een eerste vrijblijvende intake op ons kantoor in Maarssen – Utrecht. Als een afspraak op kantoor niet mogelijk is, bieden we ook de mogelijkheid tot een afspraak via videobellen. Ongeacht waar u woont, in Nederland of in het buitenland, wij garanderen altijd kwaliteit en persoonlijk contact.

Advocaten & mediators voor familierecht, erfrecht en arbeidsrecht

Voor elke vraag die u heeft, bieden wij duidelijk en grondig juridisch advies om u te helpen de juiste beslissingen te nemen. Onze advocaten staan klaar om u te ondersteunen, of het nu gaat om een juridische procedure of via mediation. Daarnaast zijn onze advocaten en juristen beschikbaar voor vertrouwelijk, onafhankelijk advies of een second opinion.

Image3 | Simmelink Advocatenkantoor

Familierecht advocaten

In onze personen- en familiepraktijk behandelen we diverse facetten van het leven: van gezagskwesties, huwelijk en scheiding tot alimentatievraagstukken en het wijzigen van de voornaam. Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen met zowel persoonlijke als financiële aspecten, die een grote (emotionele) impact kunnen hebben en vaak verstrekkende gevolgen met zich meebrengen.

Wereldbol met wetboek - internationaal familierecht simmellink

Internationaal familierecht advocaten

In onze internationale praktijk ondersteunen we bij echtscheidingen, alimentatie, vermogensverdeling en gezagskwesties over landsgrenzen. We staan Nederlanders in het buitenland en expats in Nederland bij, met oplossingen die culturele nuances en internationale juridische complexiteiten omvatten.

Met onze expertise in zowel Nederlands familierecht als internationaal privaatrecht, zorgen we voor effectieve oplossingen die rekening houden met culturele verschillen en internationale complexiteiten.

Image4 | Simmelink Advocatenkantoor

Erfrecht advocaten

Naast de emoties die een sterfgeval in de familie met zich meebrengt, worden nabestaanden vaak geconfronteerd met tal van vragen. Wie gaat de nalatenschap afwikkelen? Hoe moet de erfenis verdeeld worden? Wat houdt de legitieme portie in? En is het mogelijk de erfenis te weigeren in plaats van te aanvaarden? Bovendien ontstaan er regelmatig conflicten over de afwikkeling van de nalatenschap.

Image5 | Simmelink Advocatenkantoor

Arbeidsrecht advocaten

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Werkgevers worden continu uitgedaagd om de steeds complexere wet- en regelgeving bij te houden. Van hen wordt ook veel verwacht op het gebied van goed werkgeverschap. Aan de andere kant kan een arbeidsconflict, reorganisatie of langdurig verzuim diepgaande gevolgen hebben voor het leven van een werknemer.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons een beoordeling van 5 sterren. Ze waarderen de kwaliteit van het advies, onze deskundigheid, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de heldere communicatie. Vaak horen we dat ze de stap naar ons kantoor al veel eerder hadden moeten zetten. Lees alle reviews.

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak zijn altijd kosteloos. In dit gesprek bespreken we uw situatie, verkennen we de mogelijke opties en geven we een indicatie van de verwachte kosten. Ons doel is volledige transparantie, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Waarom kiest u voor Simmelink Advocaten?

“Het beste van 2 werelden: persoonlijke betrokkenheid van een klein kantoor en de professionaliteit en expertise van een groot kantoor.”

Persoonlijke betrokkenheid

Wij zijn persoonlijk betrokken bij uw zaak en begeleiden u van begin tot eind. Voor ons is toegankelijkheid essentieel: u kunt ons altijd bellen of e-mailen bij vragen. We staan altijd voor u klaar.

Expertise en actuele informatie

Als experts in ons vakgebied volgen we actief alle recente ontwikkelingen en uitspraken. Hierdoor kunnen we u altijd voorzien van nauwkeurige, actuele informatie en persoonlijk advies op maat.

Resultaatgerichte aanpak

We treden vastberaden en proactief op in uw belang. Onze benadering garandeert dat we elke juridische uitdaging voor u aangaan en altijd de best mogelijke oplossing bereiken.

Transparantie en communicatie

Wij geloven in het belang van heldere communicatie en transparantie in al onze interacties. We houden u proactief op de hoogte van de voortgang van uw zaak en alle bijbehorende kosten, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Onze ervaringen en kennis helpen u vooruit

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, of verdiepen in zaken waarmee we onze cliënten hebben bijgestaan? Wij delen actueel nieuws en praktijkvoorbeelden in de vorm van blogs en verhalen uit de praktijk.

Treurige man die onterfd is.
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Onterfd kind en het recht op legitieme portie

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

Mike en Miranda zijn getrouwd en hebben door de jaren heen een gezin opgebouwd met drie volwassen kinderen: Bas, Pim en Johan. Door omstandigheden is de relatie tussen Bas en zijn ouders verslechterd. De ouders hebben besloten om een van de kinderen te onterven.

Een oudere man met boeken, mogelijk nadenkend over zijn testament en nalatenschap. Goed advies bij nalatenschap is essentieel: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden.
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.

Vader met zoon op het strand
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Erkenning door buitenlandse man van Nederlands kind

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

In het verleden heeft hij een kortstondige relatie gehad met een Nederlandse vrouw, Lisanne, toen samen in Japan woonden. Kort nadat hun relatie was beëindigd liet Lisanne aan Thomas weten dat ze in verwachting is.  Zij wil niet zeggen of hij de vader is of niet. Thomas wil graag laten officieel laten bevestigen dat hij de (juridisch) vader van Simon is. De vrouw vindt het niet fijn dat vader en zoon elkaar hebben gevonden.

alimentatie berekenen simmelink
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Kinderalimentatie berekenen bij inkomensstijging van ex-partner

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

Wanneer er sprake is van een verandering in het inkomen van een ex-partner, kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie. Bij Simmelink Advocaten zijn we gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen. In dit artikel leggen we aan de hand van een voorbeeldsituatie uit hoe we te werk gaan.

Vlaggen van Noorwegen en Oostenrijk. Het betreft een internationale echtscheiding.
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Internationale echtscheiding in Nederland: het verhaal van Oostenrijkse Lukas en Noorse Elise

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

Lukas, een Oostenrijker, ontmoette Elise, een Noorse, tijdens een vakantie in Noorwegen. Ze werden verliefd en hun avontuur bracht hen naar Salzburg, Oostenrijk, waar ze besloten te trouwen.

MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor
0ae195febffe0bdf5c9f6e2c49a5a5f0?s=36&d=mm&r=g | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Auteur:
Carla Simmelink
, update:

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.

Lees meer blog artikelen