Advies of second opinion bij echtscheiding, alimentatie of voornaamswijziging

Bij ons kunt u terecht voor een advies of een second opinion voor verschillende onderwerpen van het familierecht, zoals huwelijke voorwaarden, scheiding, verdeling vermogen, alimentatie, gezag, ouderschapsplan of voornaamswijziging.

We kunnen u bijvoorbeeld helpen in de volgende situaties:

  • u overweegt om te gaan scheiden en u wilt op voorhand advies wat uw rechten en/of plichten zijn en wat het verschil is tussen een gezamenlijke echtscheiding of dat u ieder een eigen advocaat heeft.
  • u bent verwikkeld in een echtscheiding, maar u heeft het gevoel dat uw advocaat uw belangen niet voldoende behartigt.
  • u bent in mediation voor een scheiding maar u twijfelt of de gezamenlijke advocaat of mediator uw belangen wel voldoende naar voren laat komen.
  • u bent niet tevreden over het verloop van uw zaak en/of uw advocaat en u vraagt zich af of namens u wel de juiste stappen worden ondernomen.
  • u wilt weten of het zinvol is om in hoger beroep te gaan tegen een uitspraak van de rechtbank.

Bij een second opinion kijken we met een neutrale en objectieve wijze naar uw zaak en geven waar nodig advies.

Wij behartigen in dat geval uitsluitend uw belangen, we voeren onze werkzaamheden, indien gewenst, op de achtergrond uit. In het geval van mediation of een gezamenlijk advocaat kunnen we bijvoorbeeld de alimentatie narekenen of de voorgestelde verdeling van de huwelijksgemeenschap beoordelen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten of wij u kunnen helpen met een second opinion of onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op. Wij behandelen uw vraag uiteraard vertrouwelijk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Persoonlijk betrokken

Slim
werken

Strategisch denken

Valkuilen herkennen

Contactformulier