Advocaten voor familierecht en erfrecht in Amsterdam

Simmelink Advocaten is uw deskundige partner in de regio Amsterdam voor alle vraagstukken op het gebied van familierecht, erfrecht en internationaal familierecht. Of u nu te maken heeft met een complexe (internationale) echtscheiding, alimentatie, vermogensverdeling, pensioen, gezagskwesties, voornaamswijziging of andere uitdagingen binnen het familierecht en erfrecht, wij staan voor u klaar.

Bij Simmelink Advocaten combineren we jarenlange ervaring met een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. Ons team van advocaten, mediators en juristen is gespecialiseerd in zowel nationaal als internationaal familierecht en erfrecht. We bieden effectief en praktisch advies aan particulieren, ondernemers en expats, zowel binnen als buiten Nederland.

Neem contact op

Voor een eerste vrijblijvende intake en evaluatie van uw zaak, neem contact met ons op. Wij bieden volledige transparantie en duidelijkheid over de verwachte kosten. Ontdek hoe Simmelink Advocaten u kan bijstaan in uw juridische uitdagingen.

Als een afspraak op kantoor niet mogelijk is, bieden we ook de mogelijkheid tot een afspraak via videobellen. Ongeacht waar u woont, in Nederland of in het buitenland, wij garanderen altijd kwaliteit en persoonlijk contact.

Amsterdam
Amsterdam

Onze expertise in (internationaal) familierecht en erfrecht

Familierecht advocaten

Wij kunnen u adviseren bij familierechtelijke kwesties, procedure opstarten of verweer voeren wanneer iemand een familierechtelijke procedure tegen u heeft opgestart. Beslissingen kunnen vaak verstrekkende gevolgen hebben en ons heldere juridische advies helpt u om weloverwogen keuzes te maken. Met onze hulp vindt u de juiste weg in deze belangrijke en vaak emotionele kwesties. Ons helder juridisch advies helpt u in veel gevallen om de juiste keuzes te maken:

Erfrechtadvocaten

Bent u verwikkeld in een erfeniskwestie of zoekt u deskundige hulp bij een erfrechtconflict? Bij Simmelink Advocatenkantoor staan onze erfrechtadvocaten voor u klaar om u te ondersteunen en te begeleiden. Wij bieden heldere opheldering en juridisch advies om u door deze complexe situaties binnen het erfrecht te loodsen. Mocht er een conflict spelen, dan zetten wij ons in om dit voor u op te lossen. Ons team neemt uw zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op wat voor u het belangrijkst is.

Internationaal familierecht advocaten

Daarnaast kunnen we u ondersteunen als advocaat of mediator bij internationaal familierecht, zoals een internationale scheiding, voor:

  • Nederlanders of hun partners die in het buitenland wonen
  • expats die in Nederland wonen
  • advies voor buitenlandse advocaten over het Nederlandse familierecht en erfrecht

Advocaten & mediators voor familierecht, erfrecht en arbeidsrecht in Amsterdam

Voor elke vraag die u heeft, bieden wij duidelijk en grondig juridisch advies om u te helpen de juiste beslissingen te nemen. Onze advocaten, mediators en juristen, staan klaar om u te ondersteunen, of het nu gaat om een juridische procedure of mediation. Daarnaast zijn onze advocaten en juristen beschikbaar voor vertrouwelijk, onafhankelijk advies of een second opinion.

Image3 | Simmelink Advocatenkantoor

Familierecht advocaten

De familierecht advocaten behandelen we diverse facetten van het leven: van gezagskwesties, huwelijk en scheiding tot alimentatievraagstukken en het wijzigen van de voornaam. Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen met zowel persoonlijke als financiële aspecten, die een grote (emotionele) impact kunnen hebben en vaak verstrekkende gevolgen met zich meebrengen.

Wereldbol met wetboek - internationaal familierecht simmellink

Internationaal familierecht advocaten

In onze internationale praktijk ondersteunen we bij echtscheidingen, alimentatie, vermogensverdeling en gezagskwesties over landsgrenzen. We staan Nederlanders in het buitenland en expats in Nederland bij, met oplossingen die culturele nuances en internationale juridische complexiteiten omvatten.

Met onze expertise in zowel Nederlands familierecht als internationaal privaatrecht, zorgen we voor effectieve oplossingen die rekening houden met culturele verschillen en internationale complexiteiten.

Image4 | Simmelink Advocatenkantoor

Erfrecht advocaat

Naast de emoties die een sterfgeval in de familie met zich meebrengt, worden nabestaanden vaak geconfronteerd met tal van vragen. Wie gaat de nalatenschap afwikkelen? Hoe moet de erfenis verdeeld worden? Wat houdt de legitieme portie in? En is het mogelijk de erfenis te weigeren in plaats van te aanvaarden? Bovendien ontstaan er regelmatig conflicten over de afwikkeling van de nalatenschap.

Image5 | Simmelink Advocatenkantoor

Arbeidsrecht advocaat

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Werkgevers worden continu uitgedaagd om de steeds complexere wet- en regelgeving bij te houden. Van hen wordt ook veel verwacht op het gebied van goed werkgeverschap. Aan de andere kant kan een arbeidsconflict, reorganisatie of langdurig verzuim diepgaande gevolgen hebben voor het leven van een werknemer.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons een beoordeling van 5 sterren. Ze waarderen de kwaliteit van het advies, onze deskundighied, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de heldere communicatie. Vaak horen we dat ze de stap naar ons kantoor al veel eerder hadden moeten zetten. Lees alle reviews.

Familierecht Advocaat Amsterdam

Als uw familierecht advocaat in Amsterdam, bieden wij u deskundige ondersteuning bij een breed scala aan familierechtelijke kwesties. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om zowel als advocaat en mediator op te treden in de meest complexe situaties.

Advocatuur

In onze rol als familierecht advocaat richten we ons op het beschermen van uw rechten bij de echtscheiding, omgangsregeling of alimentatiekwesties. Wij begrijpen de emotionele en juridische uitdagingen die deze situatie met zich meebrengt.

Het inschakelen van een familierecht advocaat betekent niet dat u niet meer met elkaar kunt overleggen. In feite is onze begeleiding bijzonder waardevol in complexe situaties, zoals bij het bezit van een eigen bedrijf of het verdelen van vermogen.

Mediation

Als mediators benadrukken we het belang van onderling overleg om tot een harmonieuze oplossing te komen. Onze aanpak is gericht op het helpen van u en uw aanstaande ex-partner om in goed overleg uit elkaar te gaan, met als doel een positieve impact te maken op uw leven.

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak zijn altijd kosteloos. In dit gesprek bespreken we uw situatie, verkennen we de mogelijke opties en geven we een indicatie van de verwachte kosten. Ons doel is volledige transparantie, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Waarom kiest u voor Simmelink Advocaten?

“Het beste van 2 werelden: persoonlijke betrokkenheid van een klein kantoor en de professionaliteit en expertise van een groot kantoor.”

Persoonlijke betrokkenheid

Wij zijn persoonlijk betrokken bij uw zaak en begeleiden u van begin tot eind. Voor ons is toegankelijkheid essentieel: u kunt ons altijd bellen of e-mailen bij vragen. We staan altijd voor u klaar.

Expertise en actuele informatie

Als experts in ons vakgebied volgen we actief alle recente ontwikkelingen en uitspraken. Hierdoor kunnen we u altijd voorzien van nauwkeurige, actuele informatie en persoonlijk advies op maat.

Resultaatgerichte aanpak

We treden vastberaden en proactief op in uw belang. Onze benadering garandeert dat we elke juridische uitdaging voor u aangaan en altijd de best mogelijke oplossing bereiken.

Transparantie en communicatie

Wij geloven in het belang van heldere communicatie en transparantie in al onze interacties. We houden u proactief op de hoogte van de voortgang van uw zaak en alle bijbehorende kosten, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Onze ervaringen en kennis helpen u vooruit

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, of verdiepen in zaken waarmee we onze cliënten hebben bijgestaan? Wij delen actueel nieuws en praktijkvoorbeelden in de vorm van blogs en verhalen uit de praktijk.

Treurige man die onterfd is.

Onterfd kind en het recht op legitieme portie

Mike en Miranda zijn getrouwd en hebben door de jaren heen een gezin opgebouwd met drie volwassen kinderen: Bas, Pim en Johan. Door omstandigheden is de relatie tussen Bas en zijn ouders verslechterd. De ouders hebben besloten om een van de kinderen te onterven.
Lees meer
Een oudere man met boeken, mogelijk nadenkend over zijn testament en nalatenschap. Goed advies bij nalatenschap is essentieel: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden.

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.
Lees meer
Vader met zoon op het strand

Erkenning buitenlandse man van Nederlands kind

In het verleden heeft hij een kortstondige relatie gehad met een Nederlandse vrouw, Lisanne, toen samen in Japan woonden. Kort nadat hun relatie was beëindigd liet Lisanne aan Thomas weten dat ze in verwachting is.  Zij wil niet zeggen of hij de vader is of niet. Thomas wil graag laten officieel laten bevestigen dat hij de (juridisch) vader van Simon is. De vrouw vindt het niet fijn dat vader en zoon elkaar hebben gevonden.
Lees meer
Lees meer blog artikelen

We kunnen u zeker helpen.

Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Onze locatie

Amsterdam

Oostenburgervoorstraat 90
1018 MR Amsterdam

Maandag t/m vrijdag:
9:00 – 17:00

+31 (0) 20 – 705 2530

info@simmelink.nl

Kamer van koophandel

Utrecht 88441245
Advocatenkantoor Simmelink B.V.

Bank

IBAN NL43ABNA0813200547
BIC ABNANL2A

BTW

BTW NL864627221B01

Bereikbaarheid van ons Amsterdamse kantoor

Onze vestiging in Amsterdam bevindt zich in de wijk Oostenburg en ligt midden in Amsterdam. De Oostenburgervoorstraat is een straat op Oostenburg, de Oostelijke Eilanden in Amsterdam-Centrum.

Komt u met de auto of fiets?

We zijn goed bereikbaar met de auto en bevinden ons op korte fietsafstand van het centrum van de stad. Gebouw Oostenburg heeft ook voldoende parkeermogelijkheden op eigen terrein of in de buurt.

Reist u met het openbaar vervoer?

Met het openbaar vervoer kunt u makkelijk vanaf Amsterdam Centraal naar ons kantoor reizen.

Op de website 9292.nl wordt aangegeven dat er elke 5 minuten een bus dan wel een metro vanaf Amsterdam Centraal vertrekt richting de Oostenburgervoorstraat. Per openbaarvervoermiddel heeft u de volgende keuzes:

  • De buslijnen 22 richting Muiderpoortstation (uitstappen bij bushalte Wittenburgergracht) en 43 richting Borneo Eiland (uitstappen bij bushalte Kattenburgerstraat);
  • De metro 51 richting Isolatorweg en dan overstappen op het metrostation Weesperplein op tram 7 richting Azartplein (uitstappen bij de halte Coehoornstraat);
  • Tram 26 richting Ijburg (uitstappen bij de halte Rietlandpark);
  • Afhankelijk van vervoermiddel is het daarna nog tussen de 5 en 10 minuten lopen.
Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

Carla Simmelink

voor het CV.