Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

|

Laatste update:

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.

Ontdek hoe we u kunnen helpen met onze specialisatie in erfecht.

Een onverwachte nalatenschap: Julia erft van haar oom Leo

De situatie: Toen Julia bij ons aanklopte, zat ze met een hoop vragen. Ze had onlangs vernomen dat haar avontuurlijke oom Leo was overleden en haar als erfgenaam had benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.

Wat te doen met de erfenis: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden?

Het vraagstuk: Een andere advocaat, die aanvankelijk met oom Leo’s nalatenschap belast was, gaf Julia een belangrijke keuze voor te leggen: de nalatenschap aanvaarden, verwerpen of kiezen voor beneficiaire aanvaarding. Ze kwam naar ons voor duidelijk en begrijpelijk advies.

Helder erfrechtadvies: hoe we Julia beschermen tegen onvoorziene schulden

Onze rol: We namen de tijd om Julia te informeren over de voor- en nadelen van elke optie. We legden uit wat beneficiaire aanvaarding precies inhoudt en hoe het haar kan beschermen tegen onvoorziene schulden en erfbelasting. Dankzij onze begeleiding koos Julia voor beneficiaire aanvaarding, zodat ze wel de voordelen van de erfenis kon genieten zonder de lasten.

Een veilige erfenis: Julia’s beschermde positie dankzij beneficiaire aanvaarding

Het resultaat: Zoals we samen met Julia hadden voorzien, had oom Leo aanzienlijke schulden achtergelaten. Dankzij de keuze voor beneficiaire aanvaarding, die ze maakte op basis van ons advies, was Julia beschermd. Crediteuren konden haar niet benaderen voor betaling en moesten hun blik richten op de nalatenschap van oom Leo.

Wat kunt u doen? Neem contact op voor advies over het aanvaarden of verwerpen van de erfenis

Wilt u ook beschermd zijn tegen onvoorziene erfrechtelijke risico’s? Lees meer over het aanvaarden of verwerpen van erfenis. Daarnaast kunnen we u helpen met verschillende vraagstukken omtrent nalatenschappen, lees meer over onze sectie erfrecht.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons een beoordeling van 5 sterren. Ze waarderen de kwaliteit van het advies, onze deskundigheid, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de heldere communicatie. Vaak horen we dat ze de stap naar ons kantoor al veel eerder hadden moeten zetten. Lees alle reviews.

Disclaimer: De informatie op deze pagina is algemeen en niet bedoeld als specifiek juridisch advies. Wij streven naar correctheid, maar bieden geen garanties. Voor advies op maat dient u contact op te nemen met een advocaat. Het lezen van deze pagina creëert geen advocaat-cliëntrelatie met Simmelink Advocaten.