Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

|

Laatste update:

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

Ontdek hoe we u kunnen helpen met onze specialisatie in erfecht.

Een onverwachte nalatenschap: Julia erft van haar oom Leo

De situatie: Toen Julia bij ons aanklopte, zat ze met een hoop vragen. Ze had onlangs vernomen dat haar avontuurlijke oom Leo was overleden en haar als erfgenaam had benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.

Wat te doen met de erfenis: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden?

Het vraagstuk: Een andere advocaat, die aanvankelijk met oom Leo’s nalatenschap belast was, gaf Julia een belangrijke keuze voor te leggen: de nalatenschap aanvaarden, verwerpen of kiezen voor beneficiaire aanvaarding. Ze kwam naar ons voor duidelijk en begrijpelijk advies.

Helder erfrechtadvies: hoe we Julia beschermen tegen onvoorziene schulden

Onze rol: We namen de tijd om Julia te informeren over de voor- en nadelen van elke optie. We legden uit wat beneficiaire aanvaarding precies inhoudt en hoe het haar kan beschermen tegen onvoorziene schulden en erfbelasting. Dankzij onze begeleiding koos Julia voor beneficiaire aanvaarding, zodat ze wel de voordelen van de erfenis kon genieten zonder de lasten.

Een veilige erfenis: Julia’s beschermde positie dankzij beneficiaire aanvaarding

Het resultaat: Zoals we samen met Julia hadden voorzien, had oom Leo aanzienlijke schulden achtergelaten. Dankzij de keuze voor beneficiaire aanvaarding, die ze maakte op basis van ons advies, was Julia beschermd. Crediteuren konden haar niet benaderen voor betaling en moesten hun blik richten op de nalatenschap van oom Leo.

Wat kunt u doen? Neem contact op voor advies over het aanvaarden of verwerpen van de erfenis

Wilt u ook beschermd zijn tegen onvoorziene erfrechtelijke risico’s? Lees meer over het aanvaarden of verwerpen van erfenis. Daarnaast kunnen we u helpen met verschillende vraagstukken omtrent nalatenschappen, lees meer over onze sectie erfrecht.

Waarom kiest u voor Simmelink Advocaten?

“Het beste van 2 werelden: persoonlijke betrokkenheid van een klein kantoor en de professionaliteit en expertise van een groot kantoor.”

Persoonlijke betrokkenheid

Wij zijn persoonlijk betrokken bij uw zaak en begeleiden u van begin tot eind. Voor ons is toegankelijkheid essentieel: u kunt ons altijd bellen of e-mailen bij vragen. We staan altijd voor u klaar.

Expertise en actuele informatie

Als experts in ons vakgebied volgen we actief alle recente ontwikkelingen en uitspraken. Hierdoor kunnen we u altijd voorzien van nauwkeurige, actuele informatie en persoonlijk advies op maat.

Resultaatgerichte aanpak

We treden vastberaden en proactief op in uw belang. Onze benadering garandeert dat we elke juridische uitdaging voor u aangaan en altijd de best mogelijke oplossing bereiken.

Transparantie en communicatie

Wij geloven in het belang van heldere communicatie en transparantie in al onze interacties. We houden u proactief op de hoogte van de voortgang van uw zaak en alle bijbehorende kosten, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten waarderen ons vanwege de kwaliteit van ons advies, onze expertise, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de helderheid in onze communicatie. Vaak geven ze aan dat ze gewild hadden eerder naar ons kantoor te zijn gestapt. Lees alle reviews.

Gerelateerde artikelen

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, of verdiepen in zaken waarmee we onze cliënten hebben bijgestaan? Wij delen actueel nieuws en praktijkvoorbeelden in de vorm van blogs en verhalen uit de praktijk.

Lees meer blog artikelen

Disclaimer: De informatie op deze pagina is algemeen en niet bedoeld als specifiek juridisch advies. Wij streven naar correctheid, maar bieden geen garanties. Voor advies op maat dient u contact op te nemen met een advocaat. Het lezen van deze pagina creëert geen advocaat-cliëntrelatie met Simmelink Advocaten.

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

Carla Simmelink

voor het CV.