Herstel spelfout voornaam: Maries verhaal

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

|

Ontdek hoe wij Marie hebben ondersteund bij het corrigeren van een spelfout in haar naam, waardoor zij nu met trots haar correcte naam op al haar officiële documenten kan dragen.

Of bel ons: 030 - 30 787 32

Ontdek hoe wij Marie hebben ondersteund bij het corrigeren van een spelfout in haar naam, waardoor zij nu met trots haar correcte naam op al haar officiële documenten kan dragen.

Lees meer over voornaamswijzigingen.

De kwestie

Toen Marie (21 jaar) werd geboren, heeft haar vader haar laten inschrijven bij de gemeente. Door een spelfout van de gemeentemedewerker werd haar naam echter gespeld als ‘Mari’ in plaats van ‘Marie’. Op alle onofficiële documenten stond haar naam correct als Marie, zelfs op haar geboortekaartje. Omdat iedereen in haar omgeving haar kent als Marie, wilde ze graag dat haar naam ook juist gespeld zou staan op haar paspoort en rijbewijs.

Onze aanpak

Bij advocatenkantoor Simmelink begeleiden we cliënten zorgvuldig door het juridische proces van een voornaamswijziging. Voor Marie volgden we onze beproefde aanpak:

 • Telefonische intake
  Begrip van de situatie en wensen van de ouders.
 • Opstellen van een gedetailleerd verzoekschrift
  Voorbereiding van een volledig en nauwkeurig verzoekschrift om de aanvraag tot wijziging van de voornaam bij de rechtbank in te dienen.
 • Begeleiding van de aanvraagprocedure
  Ondersteuning en advies tot de voornaamswijziging voltooid was.

Het resultaat

De rechtbank heeft het verzoek toegewezen en na een aantal maanden was de naam officieel gewijzigd. Maries naam werd gecorrigeerd naar ‘Marie’ op al haar officiële documenten.

De impact

De impact
Inmiddels staat Maries naam correct op alle nieuwe officiële documenten. Dit heeft haar gevoel van eigen identiteit en zelfvertrouwen versterkt, vooral wanneer zij zich legitimeert.

“Het was een opluchting om eindelijk mijn naam correct gespeld te zien op mijn officiële documenten. Simmelink Advocaten heeft het proces gemakkelijk en stressvrij gemaakt. Ik ben enorm dankbaar voor hun hulp.”

Marie

Voordelen van Simmelink Advocaten

Onze ervaren advocaten bieden op maat gemaakte oplossingen, zodat u de professionele aandacht en hoogwaardige ondersteuning krijgt die u nodig heeft.
 • Hoog slagingspercentage
  Ons succesration voor voornaamswijzigingen is 99,8%.
 • Discretie en snelheid
  Wij garanderen privacy en een snelle afhandeling van de aanvraag.
 • Persoonlijke service
  U spreekt ons persoonlijk of via een videogesprek. We begeleiden u van begin tot eind.
 • Landelijk bereik
  Wij ondersteunen bij alle rechtbanken en procedures in Nederland, ongeacht uw woonplaats.
 • Klanttevredenheid
  Onze uitstekende klantbeoordelingen onderstrepen onze deskundigheid en de kwaliteit van ons advies.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende intake en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw voornaamswijziging soepel en succesvol te laten verlopen.
Krijg gratis advies voor een voornaamswijziging