Voornaam toevoegen als eerbetoon aan dierbare: Boris’ verhaal

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

|

Laatste update:

Lees hoe wij Boris’ ouders hebben geholpen om de naam van zijn geliefde opa als tweede voornaam toe te voegen, zodat Boris een blijvend eerbetoon aan zijn opa kan brengen.

Of bel ons: 030 - 30 787 32

Lees hoe wij Boris’ ouders hebben geholpen om de naam van zijn geliefde opa als tweede voornaam toe te voegen, zodat Boris een blijvend eerbetoon aan zijn opa kan brengen.

Lees meer over voornaamswijzigingen.

De kwestie

Boris, een jongen van 4 jaar, werd geboren op dezelfde datum als zijn geliefde opa. Naarmate hij ouder werd, begon hij steeds meer op zijn opa te lijken. Na het overlijden van zijn opa wilden Boris’ ouders hun zoon een bijzondere eer bewijzen door zijn naam te wijzigen en de naam van zijn opa als tweede naam toe te voegen.

Onze aanpak

Bij advocatenkantoor Simmelink begeleiden we cliënten zorgvuldig door het juridische proces van een voornaamswijziging. Voor Boris en zijn ouders volgden we onze beproefde aanpak:

 • Telefonische intake
  Begrip van de situatie en wensen van de ouders.
 • Opstellen van een gedetailleerd verzoekschrift
  Voorbereiding van een volledig en nauwkeurig verzoekschrift om de aanvraag tot wijziging van de voornaam bij de rechtbank in te dienen.
 • Begeleiding van de aanvraagprocedure
  Ondersteuning en advies tot de voornaamswijziging voltooid was.

Het resultaat

Het formele verzoek werd met succes ingediend bij de rechtbank, en Boris’ voornaam werd officieel uitgebreid met de naam van zijn opa als tweede voornaam.

De impact

De ouders van Boris zijn diep dankbaar dat hun zoon nu op een speciale manier een eerbetoon kan brengen aan zijn liefdevolle opa. Dit gebaar heeft niet alleen hun verdriet verzacht, maar ook de band met de herinnering aan opa versterkt.

“Het was een emotioneel proces voor ons, maar dankzij Simmelink Advocaten voelde het heel persoonlijk en respectvol. We zijn enorm dankbaar dat Boris nu de naam van zijn opa draagt. Dit betekent zoveel voor ons gezin.”

Familie van Boris

Voordelen van Simmelink Advocaten

Onze ervaren advocaten bieden op maat gemaakte oplossingen, zodat u de professionele aandacht en hoogwaardige ondersteuning krijgt die u nodig heeft.
 • Hoog slagingspercentage
  Ons succesration voor voornaamswijzigingen is 99,8%.
 • Discretie en snelheid
  Wij garanderen privacy en een snelle afhandeling van de aanvraag.
 • Persoonlijke service
  U spreekt ons persoonlijk of via een videogesprek. We begeleiden u van begin tot eind.
 • Landelijk bereik
  Wij ondersteunen bij alle rechtbanken en procedures in Nederland, ongeacht uw woonplaats.
 • Klanttevredenheid
  Onze uitstekende klantbeoordelingen onderstrepen onze deskundigheid en de kwaliteit van ons advies.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende intake en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw voornaamswijziging soepel en succesvol te laten verlopen.
Krijg gratis advies voor een voornaamswijziging