Echtscheiding en hulp van advocaaat

Wij zijn gespecialiseerd in echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen,  voornaamswijzigingen en internationale echtscheidingen

Of bel vrijblijvend: 030 – 3078732

echtscheiding-advocatenkantoor-simmelink

Een besluit om te willen scheiden is door u, uw partner of door u samen genomen.

Veel vragen die dan worden gesteld zijn: 

 • Kunnen we in goed overleg afspraken maken of komen we er samen niet uit?
 • Hoe ziet het proces van een echtscheiding eruit?
 • Is een ouderschapsplan nodig?
 • Wie houdt het gezag over de kinderen?
 • Moet ik kinderalimentatie en partneralimentatie betalen of kan ik dit juist vragen?
 • Hoe moet ons vermogen worden verdeeld?
 • Kan ik in de woning blijven wonen? Of kan mijn toekomstig ex-partner het huis wel overnemen? 
 • Wat gebeurt er met het opbouwde pensioen?
 • Wellicht de meest belangrijke vraag: hoe kom ik aan de juiste advocaat?

U goed laten informeren en een degelijk juridisch advies is bij een echtscheiding noodzakelijk. Hierdoor weet u in een echtscheidingsprocedure zoveel mogelijk waar u aan toe bent en kunt u de voor u juiste beslissingen nemen en stappen zetten voor nu en voor in de toekomst.

Advocatenkantoor Simmelink is gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht; daaronder valt bijvoorbeeld:

 

Wij helpen u om de echtscheiding constructief en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door de emotionele aspecten, zorg om de kinderen en de wellicht onzekere financiële situatie is het belangrijk om een advocaat te hebben waarin u vertrouwen heeft. Op elk moment van het echtscheidingsproces staan we u bij met realistisch advies, begeleiden we u en wordt u bijgestaan door een echtscheidingsadvocaat.

In het eerste kennismakingsgesprek geven we u direct duidelijkheid en bespreken we de verschillende mogelijkheden. Uw persoonlijke situatie en belangen staan centraal; wij behandelen uw situatie niet als de zoveelste zaak. We kiezen voor de beste aanpak om de voor u meest optimale uitkomst te realiseren. Gedurende de gehele scheiding wordt u door uw eigen advocaat bijgestaan die op hoogte houdt van alle ontwikkelingen in uw zaak.

Neem contact met ons op: na afloop van de scheiding heeft u bij ons zekerheid over uw toekomst.

 

5 sterren review

Hoogwaardige en professionele ondersteuning

Advocatenkantoor Simmelink biedt hoogwaardige en professionele ondersteuning bij familiezaken. Ze zijn erg snel met het antwoorden op de vaak vele vragen en immer accuraat. Ik was erg tevreden over de snelheid van afhandeling en communicatie. Het voordeel van een kleiner kantoor is dat je veel meer persoonlijke aandacht krijgt.

Peter V.

Wilt u meer recencies lezen? Ga naar het overzicht van onze reviews.

Verzoekschrift tot echtscheiding als gemeenschappelijk verzoek

Wanneer u het met elkaar eens bent over de echtscheiding, dan kan een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de Rechtbank worden ingediend. Bij een gemeenschappelijk verzoek hoeft u niet naar de mondelinge behandeling bij de rechtbank.

Samen met ons stelt u het echtscheidingsconvenant op waarin alle regelingen en afspraken worden vastgelegd. In het echtscheidingsconvenant worden afspraken over eventuele  partneralimentatie, de verdeling van de huwelijkse gemeenschap of de verrekening van de huwelijkse voorwaarden, hoe de eventuele schulden geregeld dienen te worden en de pensioenafspraken opgenomen. In het echtscheidingsconvenant wordt ook verwezen naar het ouderschapsplan, als er minderjarige kinderen zijn. 

Bij minderjarige kinderen stellen we voor u een passend ouderschapsplan op waarin een regeling over het gezamenlijk gezag, de hoofdverblijfplaats van de kinderen, een zorgregeling met de andere ouder, het elkaar informeren en raadplegen over de kinderen en een goede berekening voor de kinder- en partneralimentatie.

Ook zal het het vermogen op de juiste wijze moeten worden verdeeld, zo mogelijk door de afspraken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant.

Lukt het niet om (over alles) afspraken met elkaar te maken, dan kijken we wat er wel mogelijk is, zeker als er minderjarige kinderen bij de scheiding betrokken zijn.

In sommige gevallen is het om welke reden dan ook enkel mogelijk om voor u alleen een echtscheiding aan te vragen of u heeft verzoekschrift tot echtscheiding van de deurwaarder ontvangen, waardoor u al in de procedure tot scheiding betrokken bent geraakt. Ook dan staat ons kantoor u graag bij.

Echtscheiding met een eenzijdig verzoek - ieder een eigen advocaat

Wanneer u het niet met elkaar eens bent over echtscheiding of het lijkt niet mogelijk om afspraken met elkaar te maken over bijvoorbeeld de kinderen of het vermogen, dan kan het nodig zijn om een eenzijdig verzoek tot scheiding in te dienen. In dit geval wordt namens een van beiden een eenzijdig verzoekschrift bij de rechtbank ingediend. Een eenzijdig verzoek is een gerechtelijke procedure waarbij u zich ieder door een eigen advocaat laat bijstaan.

Een eenzijdig verzoek betekent niet dat u in een vechtscheiding belandt. Een goede advocaat begeleidt en adviseert u in de scheidingsprocedure, kiest de best-passende strategie en helpt u waar mogelijk om te blijven overleggen met uw toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat, zonder uw belangen uit het oog te verliezen. Dit is zeker van belang als er minderjarige kinderen zijn.

Voorlopige voorzieningen bij echtscheiding

In sommige situaties is het nodig om voor of tijdens een al lopende procedure tot echtscheiding bij de rechtbank  voorlopige voorziening te vragen. 

Voor in ieder geval de volgende kwesties kan door de rechtbank een voorlopige voorziening worden getroffen:

 • de voorlopige verblijfplaats van de kinderen;
 • de voorlopige omgangsregeling met de kinderen;
 • een voorlopig bedrag aan partneralimentatie;
 • een voorlopig bedrag aan kinderalimentatie;
 • wie voorlopig in de gezamenlijke woning mag blijven wonen.

De rechter doet over de verzoeken een uitspraak in voorlopige voorziening. Deze voorlopige  voorzieningen zijn geldig totdat er een definitieve uitspraak wordt gedaan in de bodemprocedure van de echtscheidingszaak. 

Wilt u een voorlopige voorziening aanvragen of verweer voeren tegen de gevraagde voorlopige voorzieningen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u als advocaat bijstaan en u voorzien van het juiste advies .

Internationale scheiding: verschillende nationaliteiten of in buitenland getrouwd

Heeft u of uw partner niet de Nederlandse nationaliteit of bent u in het buitenland getrouwd? Dan is er mogelijk sprake van een internationale scheiding, het zogenaamde internationaal familierecht is dan van toepassing.

Uw nationaliteit, het land waar u bent getrouwd, waar uw partner woont of het geboorteland van uw kinderen bepaalt welke rechter bevoegd is en het rechtsysteem dat van toepassing is.

In onze internationale praktijk kunnen we u uitstekend bijstaan voor internationaal familierecht of privaatrecht.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op, vul hiervoor het onderstaande contactformulier in. Na het verzenden van het contactformulier ontvangt u direct een kopie via de e-mail. We nemen binnen één werkdag contact met u op.

Wilt u ons direct spreken? Bel ons: 030 – 30 787 32  tussen 9:00 uur -17:00 uur van maandag tot en met vrijdag. 

Wij geven u graag inzicht in de haalbaarheid van een zaak, de beste aanpak voor uw situatie en zo mogelijk een inschatting van de kosten. En u kunt ervaren hoe het is om klant bij ons te zijn.

carla-simmelink-advocatenkantoor-simmelink
Na het verzenden ontvangt u direct een kopie van dit bericht en we reageren binnen 1 werkdag.
Krijgt u geen kopie, dan is het e-mail adres wellicht niet goed ingevuld en hebben we uw bericht niet ontvangen.