Recognition by foreign husband of Dutch child

In the past, he had a brief relationship with a Dutch woman, Lisanne, when they lived together in Japan. Shortly after their relationship ended, Lisanne informed Thomas that she was expecting. She will not say whether he is the father or not. Thomas would like to have it officially confirmed that he is Simon’s (legal) father. The woman does not like that father and son have found each other.

Kinderalimentatie berekenen bij inkomensstijging van ex-partner

Wanneer er sprake is van een verandering in het inkomen van een ex-partner, kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie. Bij Simmelink Advocaten zijn we gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen. In dit artikel leggen we aan de hand van een voorbeeldsituatie uit hoe we te werk gaan.

From American dream to international divorce

Remco moved to America several years ago for work, he had the opportunity to pursue his dream there, and in consultation with his wife Annelies he left for a few years. Good arrangements have been made: Remco and Annelies will visit each other regularly. This is important not only for the partners but also for their son Benjamin. Benjamin was only 2.5 years old when his father moved temporarily.

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.

Een internationale scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 

Indexering alimentatie in 2022 is 1,9%

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. Deze verhoging wordt toegepast, ook als deze jaarlijkse verhoging van de alimentatie niet in een rechterlijke uitspraak of in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is genoemd.

Tweede voornaam toevoegen: voornaamswijziging

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met de mogelijkheid om een voornaam te kunnen wijzigen. Wat minder bekend is is dat het wijzigen van een tweede voornaam of derde voornaam ook kan.
Dit valt allemaal onder de noemer “voornaam wijzigen”.