Gemeenschappelijk verzoek of eenzijdig verzoek

U komt er tijdens de echtscheiding met uw (ex-)partner samen uit door afspraken met elkaar te maken.

Wanneer u er samen uitkomt, hoeft u niet naar de rechtbank voor een mondelinge behandeling. Samen met ons stellen we de benodigde stukken op, waaronder het verzoek tot echtscheiding, het ouderschapsplan, de partner- en kinderalimentatie.

Bij deze vorm van scheiden onderhandelt u als partners met elkaar, waarbij wij het proces in de vorm van een bemiddeling kunnen faciliteren, dit wordt ook wel aangeduid als mediation.

Conflictsituatie: eenzijdig verzoek

U kunt er samen met uw (ex-)partner niet goed uitkomen. 

In dit geval kiest u elk een eigen advocaat die op uw initiatief een echtscheiding aanvraagt en uw belangen vertegenwoordigt. Dat betekent echter niet dat u per definitie in een vechtscheiding belandt. Wij begeleiden en staan u bij in de scheidingsprocedure. We kiezen de best-passende strategie en ondersteunen u waar mogelijk om te blijven overleggen met uw toekomstige ex-partner en zijn of haar advocaat. Een duurzame oplossing voor voor u en uw aanstaande ex-partner is altijd het beste.

Dit laat echter onverlet dat tijdens een procedure bij de rechtbank de mogelijkheid in bijna alle gevallen open wordt gehouden om te bezien of er alsnog samen afspraken gemaakt kunnen worden; zeker als er minderjarige kinderen in het spel zijn.

Waar mogen wij u mee helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact op.
Bel ons direct op: 030 – 30 787 32 of vul het contactformulier hieronder in.

Ervaar wat het is om onze cliënt te zijn.