Ontbinden geregistreerd partnerschap

Een geregistreerd partnerschap is grotendeels gelijkgesteld aan een huwelijk. Bij het eindigen van een geregistreerd partnerschap zal ook een verzoek tot ‘beëindiging geregistreerd partnerschap’ bij de rechtbank moeten worden ingediend als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn. Een belangrijk verschil met het huwelijk is dat geregistreerde partners zonder kinderen het partnerschap niet via de rechter behoeven te beëindigen. Dit kan namelijk ook middels een beëindigingsovereenkomst.

Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap zonder tussenkomst van een rechter heeft u een advocaat of notaris nodig. Bij de advocaat of notaris maakt u samen een overeenkomst. In de overeenkomst zal komen te staan dat u het geregistreerd partnerschap wenst te beëindigen. Ook kunt u hierin andere afspraken laten vastleggen, zoals over wel of geen partneralimentatie en het al dan niet verevenen van het pensioen.

Bij geregistreerde partners met kinderen geldt er, net als bij een echtscheiding, de verplichting een ouderschapsplan op te stellen.

Waar mogen wij u mee helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact op.
Bel ons direct op: 030 – 30 787 32 of vul het contactformulier hieronder in.

Ervaar wat het is om onze cliënt te zijn.