Juridisch advies op afstand via beeldbellen of videobellen

Als u buiten de regio Utrecht woont, of zelfs in het buitenland, is het niet altijd mogelijk om een afspraak bij ons op kantoor te maken.

Bij ons is dat geen probleem. Via een beveiligde verbinding is het mogelijk om alle gesprekken met onze advocaten ook op afstand te doen via beeldbellen of videobellen. Het maakt niet uit waar ter wereld of dat in Nederland u bent, zolang u maar toegang hebt tot het internet.

Voor welke juridische vraagstukken?

Wij kunnen u via beeldbellen ondersteunen bij al uw juridische vragen op het gebied van familierecht. Of het nu gaat om een echtscheiding, een alimentatieverzoek of juridische vragen rondom gezag.

Wij kunnen u voor alle situaties op afstand helpen of u nu in Nederland of het buitenland woont. We hebben goede ervaringen met zaken voor cliënten die in het buitenland wonen, zoals bij internationale echtscheidingen. Om zo nodig voor u als advocaat te kunnen optreden is het wel vereist dat de Nederlandse rechter bevoegd is. Voor zaken die lopen in andere landen kunnen wij in sommige gevallen adviseren of het contact laten lopen tussen uw buitenlandse advocaat. Lees hier meer over op de pagina ‘Welke rechter is bevoegd?‘.

Voordelen van beeldbellen

  • U hoeft niet naar ons kantoor te komen, dat scheelt u reistijd en reiskosten.
  • Het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt, of gewoon in Nederland, als u maar toegang heeft tot het internet.
  • U kunt andere mensen laten aansluiten, ongeacht hun locatie.
  • U krijgt een vast tijdstip en heeft contact met de advocaat die uw zaak gaat behandelen.
  • Er zijn geen extra kosten verbonden aan ondersteuning op afstand.

Hoe werkt advies via beeldbellen?

Voor onze gesprekken gebruiken wij de software Zoom of Microsoft Teams. Deze software kunt u gratis installeren op uw laptop, computer of telefoon. Het installeren van de software is niet noodzakelijk. U kunt de videoverbinding ook gewoon vanuit de browser doen.

Bij het maken van een afspraak met ons ontvangt u een link / URL waarmee u naar de online spreekkamer komt. Met een speciale code krijgt u vervolgens toegang. U hoeft geen extra kosten te maken voor deze software.

Wat heeft u nodig voor het advies op afstand?

Voor het juridisch consult op afstand heeft u enkel een laptop, desktop of mobiele telefoon nodig en toegang tot het internet. Bij het maken van de afspraak ontvangt u een document waarin uitgelegd wordt hoe u verbinding kunt maken.

Wij begrijpen dat familierecht veel meer is dan een juridisch vraagstuk. Het is een gebeurtenis die uw leven kan veranderen. Geen casus is ons te ingewikkeld. De afgelopen jaren hebben wij uiteenlopende situaties voorbij zien komen. Dat leidt ertoe dat we durven te zeggen dat we dé specialist zijn op het gebied van (internationaal) familierecht. Of het nu gaat om scheiden in Nederland of in het buitenland, scheiden van een buitenlandse partner, (internationale) alimentatie- of gezagsvraagstukken: wij hebben er ervaring mee.

Ook het bieden van juridisch advies of een second opinion op afstand is iets wat wij al lang doen. Op die manier kunnen wij cliënten over de hele wereld juridisch bijstaan. Onze cliënten geven aan dat deze manier van juridische hulp op afstand erg goed bevalt.

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak is altijd gratis. We bespreken uw situatie, de mogelijkheden en geven een indicatie van de kosten. Hierin zijn we open, geen vervelende verrassingen achteraf.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Persoonlijk betrokken

Slim
werken

Strategisch denken

Valkuilen herkennen

Contactformulier