Uurtarief, vaste prijs en vergoedingen

Wij houden van helderheid, transparantie en kwaliteit; we voorkomen dat u wordt geconfronteerd met verrassingen achteraf.

carla-simmelink-advocatenkantoor-simmelink

Tarieven

Helderheid, transparant werken en kwaliteit. Dat zijn de uitgangspunten van Advocatenkantoor Simmelink. Wij behandelen uw dossier zo efficiënt mogelijk en dat vraagt om een serieuze verdieping in uw zaak.

Onze tarieven zijn maatwerk. Op basis van ervaring en expertise zijn ze realistisch: scherp en concurrerend. U komt niet voor verrassingen te staan.

Het toepasselijke uurtarief wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is mede afhankelijk van de aard en complexiteit  van uw zaak. We maken begrijpelijke en concrete afspraken over de werkzaamheden en het doel, zodat u weet naar welk resultaat we werken.

Uurtarief

Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, dan hanteren we een scherp uurtarief. Het uurtarief bespreken we met elkaar in het gratis kennismakingsgesprek. Het toepasselijke uurtarief wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is mede afhankelijk van de aard en complexiteit van uw zaak. Om u voor verrassingen te behoeden geven we vooraf inzicht in de verwachte kosten en houden we u gaandeweg steeds op de hoogte van de actuele kosten. In principe ontvangt u maandelijks een factuur met een specificatie van de verrichte werkzaamheden.

Wel berekenen wij de kosten aan u door die wij voor de behandeling van uw zaak moeten maken, zoals kosten deurwaarder, leges en/of griffierecht. Vanzelfsprekend rekenen we hier geen opslag over, we rekenen de kosten een-op-een aan u door.

Vaste prijs

Als de complexiteit en de werkzaamheden van uw zaak het toelaten, kunnen we ook een vaste prijsafspraak maken. Ook in deze situatie voeren we onze werkzaamheden met een hoog kwaliteitsniveau uit. We kijken niet alleen naar de korte termijn en het snel doorlopen van de procedure – lees: lage prijs. We houden ook rekening met uw situatie en de dag van morgen.

De exacte prijs is afhankelijk van uw situatie, zodat u alleen betaalt voor de bijstand die u nodig heeft. Neem bijvoorbeeld een echtscheiding. Het is namelijk nogal een verschil of u beiden in loondienst bent, een van u ondernemer is, een buitenlandse partner heeft of expat bent.

Vergoeding door de rechtsbijstandsverzekering

Indien u beschikt over een rechtsbijstandverzekering en uw zaak valt onder de dekking van deze verzekering, dan heeft u de mogelijkheid om zelf een advocaat te kiezen als u in een gerechtelijke procedure verwikkeld raakt. Het betekent dat u niet verplicht bent om u bij te laten staan door een jurist van uw verzekeraar, maar Simmelink Advocatuur kan namens u procederen en uw verzekeraar vergoedt de kosten voor de procedure.

Gefinancierde rechtsbijstand, toevoeging

Per jaar voert Advocatenkantoor Simmelink een beperkt aantal zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand uit. Dit doen we omdat we  maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden, daarom behandelen we ook zaken op pro-deo basis.

Tijdens het eerste gesprek bekijken we of u in aanmerking kunt komen voor een toevoeging; de door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Als dit zo is, dan betaalt de Raad voor de Rechtbijstand het grootste deel van onze kosten. Als u hiervoor in aanmerking komt, bent u geen uurtarief verschuldigd, maar een geringe eigen bijdrage die door de Raad voor de Rechtsbijstand is vastgesteld en afhankelijk is van uw inkomen. Speciaal voor dit doel heeft Advocatenkantoor Simmelink een High trust relatie met de Raad voor Rechtsbijstand: een waardevolle vertrouwensrelatie waardoor we snel een inschatting kunnen maken over de toevoeging en de hoogte van de eigen bijdrage die u moet betalen. Zo heeft u direct duidelijkheid en weten we waar u aan toe bent. Dat vinden we belangrijk.

Daarnaast kunt u op de eigen bijdrage ook nog € 54,- korting krijgen wanneer u door het Juridisch Loket naar ons wordt doorverwezen. Het Juridisch Loket is bereikbaar via telefoonnummer 0900 – 8020.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op, vul hiervoor het onderstaande contactformulier in. Na het verzenden van het contactformulier ontvangt u direct een kopie via de e-mail. We nemen binnen één werkdag contact met u op.

Wilt u ons direct spreken? Bel ons: 030 – 30 787 32 (9:00 -17:00). 

Wij geven u graag inzicht in de haalbaarheid van een zaak, de beste aanpak voor uw situatie en zo mogelijk de kosten. En u kunt ervaren wat het is om klant bij ons te zijn.

carla-simmelink-advocatenkantoor-simmelink