Verhalen uit de praktijk van de advocaat

Neem contact op

Op deze pagina kunt u verhalen uit onze praktijk lezen, ze geven u een beeld waar we onze cliënten mee helpen.

Ze zijn gebaseerd op zaken van cliënten waarbij we altijd fictieve namen van mensen gebruiken. We vinden de privacy van mensen het allerbelangrijkste, overeenkomsten met uw situatie of in uw omgeving berusten dan ook op toeval.

Treurige man die onterfd is.

Onterfd kind en het recht op legitieme portie

Bas is onterfd door zijn ouders, maar heeft ondanks de verslechterde familierelaties recht op een legitieme portie, wat neerkomt op de helft van zijn normale erfdeel. Binnen het erfrecht worden kinderen beschermd tegen volledige onterving.
Een oudere man met boeken, mogelijk nadenkend over zijn testament en nalatenschap. Goed advies bij nalatenschap is essentieel: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden.

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.
Vader met zoon op het strand

Erkenning door buitenlandse man van Nederlands kind

Thomas, die in Australië woont, komt na 10 jaar erachter dat hij een zoon heeft in Nederland. Hij probeert zijn vaderschap juridisch te laten erkennen, ondanks dat de moeder van de jongen hier niet mee instemt.
alimentatie berekenen simmelink

Kinderalimentatie berekenen bij inkomensstijging van ex-partner

Wanneer een ex-partner een inkomensstijging ervaart, kan dit de kinderalimentatie beïnvloeden. In dit artikel leggen we uit hoe de alimentatie wordt herberekend op basis van actuele financiële gegevens en veranderde behoeften van het kind.
Vlaggen van Noorwegen en Oostenrijk. Het betreft een internationale echtscheiding.

Internationale echtscheiding in Nederland: het verhaal van Oostenrijkse Lukas en Noorse Elise

Lukas, een Oostenrijker, ontmoette Elise, een Noorse, tijdens een vakantie in Noorwegen. Ze werden verliefd en hun avontuur bracht hen naar Salzburg, Oostenrijk, waar ze besloten te trouwen.
MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.
Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Internationale scheiding en gezag met onbereikbare partner: vanuit Nederland met Italiaanse moeder en Canadese vader

Een scheiding waarbij een buitenlandse partner betrokken is, kan al flink complex zijn. Nog complexer wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zeker als de ouders in een ander land wonen dan het land waarvan de kind de nationaliteit heeft. In welk land is de rechter bevoegd als het allemaal niet meer loopt zoals gehoopt?
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Van Amerikaanse droom naar internationale echtscheiding

Remco is een aantal jaar geleden naar Amerika verhuisd voor zijn werk, hij had daar de kans om zijn droom na te jagen en in overleg met zijn vrouw Annelies vertrekt hij voor een paar jaar. Er zijn goede afspraken gemaakt: Remco en Annelies zullen elkaar regelmatig opzoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor de partners, maar ook voor hun zoon Benjamin. Benjamin is nog maar 2,5 jaar als zijn vader tijdelijk verhuist.
Scheiding NL D ZA 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Een internationale scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 
euro-geld

Indexering alimentatie in 2022 is 1,9%

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. Deze verhoging wordt toegepast, ook als deze jaarlijkse verhoging van de alimentatie niet in een rechterlijke uitspraak of in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is genoemd.