Blog

Laatste update:

Ontdek de blogpagina van Advocatenkantoor Simmelink. Hier treft u een breed scala aan actuele artikelen aan, die relevant zijn voor zowel particulieren als ondernemers. Wij delen graag onze kennis en inzichten op diverse rechtsgebieden, zodat u goed geïnformeerd bent over uw rechten en de juridische opties die voorhanden zijn. Wij vertrouwen erop dat u onze blogs zowel nuttig als informatief zult vinden.

Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

De complexiteit van eenhoofdig gezag in internationaal familierecht

Binnen het domein van het internationaal familierecht stuiten we vaak op complexe vraagstukken. Deze casestudy van Simmelink Advocaten belicht een dergelijke situatie en laat zien hoe wij te werk gaan.
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Internationaal Familierecht: Verhuisdilemma na Scheiding – Simmelink advocaten

Als experts in internationaal familierecht hebben we talloze cliënten geholpen bij complexe scheidingen en kinderregelingen. In deze casus belichten we de uitdagingen en oplossingen van een internationaal verhuisdilemma na een scheiding.
Lees meer
MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.
Lees meer
Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Italiaanse dames in Nederland: welke rechter kan Claudia helpen als de Canadese vader onbereikbaar is?

Een scheiding waarbij een buitenlandse partner betrokken is, kan al flink complex zijn. Nog complexer wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zeker als de ouders in een ander land wonen dan het land waarvan de kind de nationaliteit heeft. In welk land is de rechter bevoegd als het allemaal niet meer loopt zoals gehoopt?
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Van Amerikaanse droom naar internationale echtscheiding

Remco is een aantal jaar geleden naar Amerika verhuisd voor zijn werk, hij had daar de kans om zijn droom na te jagen en in overleg met zijn vrouw Annelies vertrekt hij voor een paar jaar. Er zijn goede afspraken gemaakt: Remco en Annelies zullen elkaar regelmatig opzoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor de partners, maar ook voor hun zoon Benjamin. Benjamin is nog maar 2,5 jaar als zijn vader tijdelijk verhuist.
Lees meer
Scheiding NL D ZA 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Een scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 
Lees meer
euro-geld

Indexering alimentatie in 2022 is 1,9%

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. Deze verhoging wordt toegepast, ook als deze jaarlijkse verhoging van de alimentatie niet in een rechterlijke uitspraak of in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is genoemd.
Lees meer
Voornaam met typemachine: wijzigen of toevoegen van voornaam bij advocatenkantoor simmelink

Tweede voornaam toevoegen

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met de mogelijkheid om een voornaam te kunnen wijzigen. Wat minder bekend is is dat het wijzigen van een tweede voornaam of derde voornaam ook kan. Dit valt allemaal onder de noemer “voornaam wijzigen”.
Lees meer
Photo of author

Auteur: Henk ten Dolle

Henk vervult de rol van Manager Bedrijfsvoering bij Advocatenkantoor Simmelink. Hij is verantwoordelijk voor de coördinatie van finance, marketing, HRM, en ICT en draagt bij aan de strategische planning en dagelijkse operaties van het kantoor. Zijn werk richt zich op het verbeteren van de bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van een sterkemarktpositie.

Bezoek de biografiepagina van

voor het CV.