When you get divorced, a lot comes your way. Not only emotions, but also many practical things that need to be taken care of. If you live together and separate, it is not much different. You have important choices to make, for now and in the future. And you need to make arrangements with your soon-to-be ex-partner. But how can you be sure you are making the right choice? Whether legally, everything is correct? And whether the agreements will work in practice?

If you have just decided to separate, you must get proper information, advice, and assistance. Preferably, by a lawyer or lawyer-mediator who specializes in family law. That way you always know where you stand and can make informed choices.

In the following situations, you can turn to the specialists at Simmelink Law Firm:

Our method by which we can help you:

What can we help you with?

Divorce

Als u bent getrouwd en gaat scheiden, kunt u dat doen via mediation of via een procedure met een eigen advocaat. In het eerste geval legt u de afspraken die u met uw aanstaande ex-partner maakt vast in het echtscheidingsconvenant. Denk hierbij aan afspraken over de woning, het pensioen, de eigen zaak en alimentatie. En zijn er minderjarige kinderen? Dan moet u over hen afspraken maken in een ouderschapsplan.

International divorce

Als u bijvoorbeeld een buitenlandse partner heeft of in het buitenland woont, krijgt de echtscheiding een internationaal karakter. Hierdoor moet u rekening houden met Europese verordeningen en internationale verdragen. In dat geval is gespecialiseerd advies noodzakelijk. Hiervoor kunt u terecht bij Advocatenkantoor Simmelink.

Dissolve registered partnership

De ontbinding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap verloopt meestal op dezelfde manier als een echtscheiding. Ook komen dezelfde onderwerpen aan de orde, zoals de verdeling van uw bezittingen, de berekening van de alimentatie en – als er minderjarige kinderen zijn – het opstellen van een ouderschapsplan. Soms is het mogelijk een geregistreerd partnerschap in overleg te ontbinden, zonder dat er een uitspraak van de rechtbank nodig is.

Breaking up when living together unmarried

Veel stellen die ongehuwd samenwonen en uit elkaar gaan, vragen zich af wat hiervan de juridische gevolgen zijn. Veel regels die gelden bij een echtscheiding gelden namelijk niet voor ongehuwde ex-partners. Wat gebeurt er dan met de kinderen en de huur- of koopwoning? Hoe wordt het vermogen verdeeld, bestaat er recht op alimentatie en welke rol speelt het samenlevingscontract?

Separation of table and bed

Scheiden van tafel en bed betekent dat u voor de wet getrouwd blijft, maar uw (ex-)partner en u gescheiden van elkaar gaan leven. U deelt dus geen tafel en bed meer, en u bent ook geen fiscaal partners meer. Ook alle bezittingen moeten tussen u en (ex-)partner worden verdeeld. U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een scheiding van tafel en bed.

Divorce and owning your own business

Gaat u scheiden en heeft u een eigen bedrijf? Of is uw partner ondernemer? Dan heeft een echtscheiding of de ontbinding van een geregistreerd partnerschap vaak ook gevolgen voor de onderneming. En spelen niet meer alleen uw persoonlijke belangen of de kinderen een rol, maar ook de belangen en het voortbestaan van de zaak. Dan is het belangrijk dat u zich laten adviseren door een echte specialist.

Our approach

Throughout the years we have gained a lot of knowledge and experience in family law and inheritance law, both nationally and internationally. With this experience and expertise, we can support you with the right course of action in all cases.

Attorney at law

As lawyers, we can assist you in various ways if you are divorcing or separating. We can advise, mediate, negotiate and litigate in court to represent your interests. Before starting legal proceedings in court, we try to reach an arrangement with the other party.

Mediation

Bij mediation helpt een onpartijdige bemiddelaar u bij uw echtscheiding, de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap of als u als samenwoners uit elkaar gaat. De mediator is onafhankelijk en gaat met u en de andere partij in gesprek over een oplossing waar u allebei mee geholpen bent.

Second opinion

Heeft u al een advocaat of mediator, maar twijfelt u over de richting en de voortgang van het traject? Of wilt u advies over (een deel van) van een lopende zaak? Bij een second opinion kijken we op een discrete wijze met een neutrale en objectieve blik naar uw zaak. Daarnaast kunnen we u adviseren om na een uitspraak al dan niet in hoger beroep te gaan.

Online divorce

Als u verder weg woont, of in het buitenland, is het niet altijd mogelijk of praktisch om op ons kantoor af te spreken. Bij ons is dat geen probleem. Het is ook mogelijk om via videobellen (een beveiligde verbinding) met onze advocaten te spreken. Desgewenst kunnen we fysieke afspraken en beeldbellen combineren. Samen met ons kunt u hier een keuze in maken die het beste bij uw situatie past. Waar u ook voor kiest, onze kwaliteit en het persoonlijke contact blijft gegarandeerd.

Photo of author

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Visit the biography page of

Carla Simmelink

for the resume.