Klantcases en voorbeelden uit de praktijk

Lees hier inspirerende verhalen van onze klanten! Ondernemers, organisaties en particulieren delen hun ervaringen en vraagstukken in onze case studies.

Transparante communicatie en duidelijke tarieven
Juridische expertise en ervaring
Persoonlijke begeleiding en goede bereikbaarheid


Ontdek de klantcases van Simmelink Advocaten, waar u kunt lezen hoe wij ondernemers, organisaties en particulieren hebben geholpen met hun juridische vraagstukken. Onze case studies bieden inzicht in familierecht, erfrecht en arbeidsrecht.

Wij bieden een verzameling actuele artikelen met praktijkervaringen die laten zien hoe wij juridische problemen oplossen.

trotse man passende voornaam | Simmelink Advocatenkantoor

Een passende voornaam bij de eigen identiteit: Moos’ verhaal

Kom meer te weten over Moos’ reis naar het officieel veranderen van zijn voornaam naar een naam die beter bij zijn identiteit past en hoe dit hem meer zelfvertrouwen heeft gegeven.
Lees meer
vrouw paspoort spelfout voornaam | Simmelink Advocatenkantoor

Herstel spelfout voornaam: Maries verhaal

Ontdek hoe wij Marie hebben ondersteund bij het corrigeren van een spelfout in haar naam, waardoor zij nu met trots haar correcte naam op al haar officiële documenten kan dragen.
Lees meer
Opa kleinzoon voornaam toevoegen dierbare | Simmelink Advocatenkantoor

Voornaam toevoegen als eerbetoon aan dierbare: Boris’ verhaal

Lees hoe wij Boris’ ouders hebben geholpen om de naam van zijn geliefde opa als tweede voornaam toe te voegen, zodat Boris een blijvend eerbetoon aan zijn opa kan brengen.
Lees meer
Treurige man die onterfd is.

Onterfd kind en het recht op legitieme portie

Bas is onterfd door zijn ouders, maar heeft ondanks de verslechterde familierelaties recht op een legitieme portie, wat neerkomt op de helft van zijn normale erfdeel. Binnen het erfrecht worden kinderen beschermd tegen volledige onterving.
Lees meer
Een oudere man met boeken, mogelijk nadenkend over zijn testament en nalatenschap. Goed advies bij nalatenschap is essentieel: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden.

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.
Lees meer
Vader met zoon op het strand

Erkenning door buitenlandse man van Nederlands kind

Thomas, die in Australië woont, komt na 10 jaar erachter dat hij een zoon heeft in Nederland. Hij probeert zijn vaderschap juridisch te laten erkennen, ondanks dat de moeder van de jongen hier niet mee instemt.
Lees meer
alimentatie berekenen simmelink

Kinderalimentatie berekenen bij inkomensstijging van ex-partner

Wanneer een ex-partner een inkomensstijging ervaart, kan dit de kinderalimentatie beïnvloeden. In dit artikel leggen we uit hoe de alimentatie wordt herberekend op basis van actuele financiële gegevens en veranderde behoeften van het kind.
Lees meer
Vlaggen van Noorwegen en Oostenrijk. Het betreft een internationale echtscheiding.

Internationale echtscheiding in Nederland: het verhaal van Oostenrijkse Lukas en Noorse Elise

Lukas, een Oostenrijker, ontmoette Elise, een Noorse, tijdens een vakantie in Noorwegen. Ze werden verliefd en hun avontuur bracht hen naar Salzburg, Oostenrijk, waar ze besloten te trouwen.
Lees meer
MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.
Lees meer
Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Internationale scheiding en gezag met onbereikbare partner: vanuit Nederland met Italiaanse moeder en Canadese vader

Een scheiding waarbij een buitenlandse partner betrokken is, kan al flink complex zijn. Nog complexer wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zeker als de ouders in een ander land wonen dan het land waarvan de kind de nationaliteit heeft. In welk land is de rechter bevoegd als het allemaal niet meer loopt zoals gehoopt?
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Van Amerikaanse droom naar internationale echtscheiding

Remco is een aantal jaar geleden naar Amerika verhuisd voor zijn werk, hij had daar de kans om zijn droom na te jagen en in overleg met zijn vrouw Annelies vertrekt hij voor een paar jaar. Er zijn goede afspraken gemaakt: Remco en Annelies zullen elkaar regelmatig opzoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor de partners, maar ook voor hun zoon Benjamin. Benjamin is nog maar 2,5 jaar als zijn vader tijdelijk verhuist.
Lees meer
Scheiding NL D ZA 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Een internationale scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 
Lees meer
Voornaam met typemachine: wijzigen of toevoegen van voornaam bij advocatenkantoor simmelink

Tweede voornaam toevoegen: voornaamswijziging

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met de mogelijkheid om een voornaam te kunnen wijzigen. Wat minder bekend is is dat het wijzigen van een tweede voornaam of derde voornaam ook kan. Dit valt allemaal onder de noemer “voornaam wijzigen”.
Lees meer