Familierecht

Laatste update:

Wat kunnen onze advocaten en mediators in familierecht voor u betekenen?

Het omgaan met juridische vragen en kwesties in het familierecht kan vaak overweldigend en emotioneel belastend zijn. Het kan gaan om gevoelige kwesties zoals echtscheiding, uit elkaar gaan, alimentatie of het ouderlijk gezag.

Het is van belang een betrouwbare adviseur te hebben die niet alleen uw situatie begrijpt, maar ook de emotionele dynamiek die gepaard gaat met familierechtelijke kwesties. Het vinden van een adviseur die zowel professioneel als empathisch is, kan echter een grote uitdaging zijn.

Simmelink Advocaten is die partner voor u. Wij zijn gespecialiseerd in familierecht en ons team van advocaten en mediators biedt persoonlijke en op maat gemaakte juridische diensten aan particulieren, ondernemers en expats, in en buiten Nederland. Onze ervaring en full-service aanpak stellen ons in staat om nauwkeurig af te stemmen op uw behoeften en u te voorzien van effectief en praktisch advies. Wij staan klaar om u te helpen de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Scheiden of uit elkaar gaan

Partner- en kinderalimentatie

Internationale scheiding

Ouderlijk gezag

Mediation

Scheiden als ondernemer

Echtscheiding en uit elkaar gaan: een complex proces met persoonlijke belangen en emoties

Een echtscheiding markeert een ingrijpende verandering in het leven, beladen met emotionele, financiële en juridische kwesties. Meer dan alleen het beëindigen van een huwelijk of uit elkaar gaan als samenlevers, raakt het zaken variërend van het welzijn van kinderen tot de verdeling van eigendommen en schulden. In zo’n cruciale fase is professionele juridische ondersteuning onmisbaar, gezien de potentiële impact op alimentatie, voogdij en omgangsregelingen.

Lees meer: Scheiden of uit elkaar gaan.

Alimentatie: financiële stabiliteit na een echtscheiding

Alimentatie is essentieel voor financiële zekerheid na een echtscheiding. Dit kan zowel betrekking hebben op bijdragen aan de opvoeding van kinderen (kinderalimentatie) als ondersteuning voor de ex-partner (partneralimentatie). Het bepalen van de juiste alimentatie vereist een zorgvuldige afweging van diverse factoren, zoals inkomen, behoeften en de gewenste levensstandaard. Het is van groot belang om rechtvaardige alimentatieafspraken te treffen die zowel de belangen van beide partijen als het welzijn van eventuele kinderen dienen.

Lees meer: Alimentatie.

Internationale scheiding: grensoverstijgende juridische uitdagingen

Een scheiding is al complex, maar met verschillende nationaliteiten of verblijfslanden wordt het nog ingewikkelder. Bij internationale scheidingen komen specifieke vraagstukken kijken: Welk recht is van toepassing? Waar wordt de scheiding afgehandeld? Hoe regelen we grensoverschrijdende vermogensverdeling of omgangsregelingen? En hoe zorgen we dat een echtscheidingsbesluit internationaal erkend wordt?

Lees meer: Internationaal scheiden.

Ouderlijk Gezag: de verantwoordelijkheid over kinderen

Ouderlijk gezag betreft de verantwoordelijkheden en rechten van ouders voor hun minderjarige kinderen. Het gaat hierbij om besluitvorming rond opvoeding, verzorging en het vermogen van het kind. Wanneer ouders niet samenleven of scheiden, komt de kwestie van het gezag vaak naar voren. Dit kan variëren van gezamenlijk gezag, waar beide ouders inspraak hebben, tot eenhoofdig gezag met één beslissende ouder.

Lees meer: Hoe kan ik ouderlijk gezag aanvragen?

Mediation: brug naar harmonieuze oplossingen

Familierechtelijke zaken kunnen emotioneel geladen zijn. Mediation biedt hierbij een constructief alternatief voor de gang naar de rechter. In dit vertrouwelijke traject faciliteert een onpartijdige mediator de dialoog tussen partijen, met als doel samen tot een gedragen oplossing te komen. Of het nu gaat om scheidingen, ouderlijk gezag, alimentatie of andere zaken binnen het familierecht, het streven van mediation is een uitkomst waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

Lees meer: Scheiden met een mediator.

Scheiden als Ondernemer

Wanneer u of uw partner een eigen bedrijf heeft, brengt een scheiding extra complexiteiten met zich mee. Niet alleen persoonlijke en kinderbelangen staan op het spel, maar ook het welzijn en de continuïteit van de onderneming. In zulke situaties is deskundig advies essentieel.

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

voor het CV.

Index