Voornaam wijzigen

Uw gewenste voornaam officieel
Landelijk bereik bij alle rechtbanken
512 mensen gingen u al voor: 99,8% succes
We garanderen volledig discretie

Bij Simmelink Advocaten begrijpen we het belang van een voornaam die past bij uw identiteit. Daarom bieden we deskundige hulp bij het wijzigen van uw naam, met een persoonlijke en begripvolle aanpak voor elke unieke situatie. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in alle aspecten van het naamswijzigingsproces, van juridisch advies tot de afhandeling bij de rechtbank.

Onze ervaren advocaten begeleiden u stap voor stap bij het veranderen van uw voornaam. We bieden helder advies en zorgen voor de afhandeling van uw aanvraag. U kunt kiezen voor een persoonlijke afspraak bij ons op kantoor of voor het gemak van een videogesprek, onze kwaliteit blijft hetzelfde.

Neem vandaag nog contact op met Simmelink Advocaten voor een naadloze voornaamswijziging die past bij wie u werkelijk bent. Vraag gratis advies voor uw voornaamswijziging.

Wat zijn redenen om uw voornaam te veranderen?

Er zijn verschillende redenen om uw voornaam te wijzigen of aan te passen:

 • Een spelfout in uw voornaam bij de geboorteaangifte
 • Psychisch hinder, lijden of pesterijen gerelateerd aan uw voornaam
 • Uw buitenlandse naam past niet goed in Nederland
 • Na het verkrijgen van de X-status past uw voornaam niet meer
 • Uw voornaam komt niet overeen met uw geloofsovertuiging
 • U wilt een extra voornaam toevoegen ter nagedachtenis aan een familielid of goede bekende

Vraag gratis advies voor uw voornaamswijziging.

Hoeveel kost een voornaamswijziging?

De kosten voor een voornaamswijziging zijn € 899. Het bedrag bestaat uit drie componenten:

 1. Griffierecht: € 314
  Dit zijn de kosten die de rechtbank rekent om uw verzoek tot voornaamswijziging in behandeling te nemen.
 2. Advocaatkosten: € 585
  Hieronder vallen kosten voor een uitgebreide toelichting, advies afgestemd op uw situatie, het opstellen en indienen van het verzoek tot voornaamswijziging bij de rechtbank. Wij begeleiden u van begin tot eind in dit proces.
 3. Uittreksel geboorteakte: € 0,-
  Als u dit uittreksel zelf al in uw bezit heeft, zijn hier geen kosten aan verbonden. Mocht u willen dat wij dit voor u aanvragen, dan bedragen de kosten hiervoor € 75.

In bepaalde situaties, als er voldoende belang is, kunt u in aanmering komen voor een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand).

Vraag gratis advies en vrijblijven advies voor een voornaamswijziging, u weet dan meteen hoe we kunnen begeleiden.

Onze expertise

Als goed aangeschreven advocatenkantoor voor familierecht staan we klaar om u te helpen:

 • Bewezen procedure
  We hebben veel succes behaald met de aangevraagde voornaamswijzigingen door een grondige en geteste aanpak. Op dit moment zijn met onze aanpak alle voornaamswijzigingen goedgekeurd.
 • Reputatie
  Wij krijgen uitstekende reviews met 5 sterren, we hopen dat dit u vertrouwen geeft.
 • Landelijk bereik
  Ongeacht uw woonplaats kunnen we bij alle rechtbanken in Nederland een voornaamswijziging aanvragen.
 • Persoonlijke aanpak
  We begeleiden u van a tot z voor het veranderen van uw voornaam.
  U bent van harte welkom voor een eerste vrijblijvende intake op ons kantoor in Maarssen – Utrecht of met een afspraak via videobellen. Ongeacht waar u woont, in Nederland of in het buitenland, wij garanderen altijd kwaliteit en persoonlijk contact.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons een beoordeling van 5 sterren. Ze waarderen de kwaliteit van het advies, onze deskundighied, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de heldere communicatie. Vaak horen we dat ze de stap naar ons kantoor al veel eerder hadden moeten zetten. Lees alle reviews.

Procedure om de voornaam te wijzigen

De aanvraagprocedure van een voornaamswijziging bij de rechtbank geven wij hier in zes duidelijke stappen weer:

 1. Intakegesprek
 2. Opstellen verzoekschrift
 3. Verzoekschrift bij de rechtbank
 4. Beoordeling door rechter
 5. Wijziging in de burgerlijke stand
 6. U heeft een nieuwe voornaam

Gratis advies: komt u in aanmerking voor een voornaamswijziging?

Wat zijn redenen voor een wijziging van de voornaam?

 • Ter nagedachtenis aan een familielid of goede bekende
  U wilt graag een voornaam wijzigen of toevoegen door een herinnering aan een voor u speciaal iemand. Hierbij kunt u denken aan de voornaam van een dierbaar familielid zoals een opa, oma, vader of moeder, maar ook aan hoe iemand u altijd noemde.
 • Psychische hinder of lijden
  Uw voornaam brengt nare herinneringen bij u naar boven uit het verleden. Hierbij kunt u denken aan het gezin waarin u bent opgegroeid aan een andere situatie die bij u traumatische herinneringen oproept. Ook kan het zijn dat u verwacht dat uw kind in de toekomst met zijn naam zal worden gepest. Mogelijk heeft u zelf vroeger op school of op het werk pestgedrag meegemaakt.
 • Culturele afkomst of buitenlandse voornaam
  Uw voornaam was in uw geboorteland een gebruikelijke voornaam, maar deze is in Nederland niet passend, omdat de naam een andere betekenis heeft of omdat deze elke keer verkeerd wordt uitgesproken.
 • X-status bij intersekse of non-binaire personen
  Intersekse of non-binaire personen die een x-status willen verkrijgen kunnen hun voornaam wijzigen naar een naam die beter past.
 • Onjuiste geboorteaangifte
  De aangifte van de geboorte is niet goed gegaan. U bent bijvoorbeeld een voornaam vergeten of er is bij de aangifte een spelfout gemaakt.
 • Persoonlijke en emotionele identificatie
  De van uw ouders verkregen voornaam past niet bij u of u bent vernoemd naar een familielid of bekende met wie u niks heeft of zelfs niet eens kent.
 • Geloofsovertuiging
  Een voornaam past niet (meer) bij een (ander) geloof dat u heeft aangenomen.
 • Na adoptie
  U bent geadopteerd en u heeft een buitenlandse of Nederlandse voornaam die niet bij u past.
 • De voornaam past niet bij de (toekomstige) achternaam
  U gaat trouwen en u wilt de achternaam van uw toekomstige echtgenoot/echtgenote aannemen, maar uw voornaam is niet passend bij de achternaam.

Voor het opstellen van een verzoekschrift tot een voornaamswijziging heeft u een advocaat nodig

Voor het toevoegen, wijzigen of verwijderen van of één of meerdere voornamen is een uitspraak van de rechter nodig. Voor de voornaamswijziging heeft u een advocaat nodig. Namens u kan de advocaat in een verzoekschrift aan de rechter vragen om het toevoegen, wijzigen of verwijderen van één of meer voornamen.

De rechter neemt op basis van het verzoekschrift een beslissing of er een goede reden is om de voornaam te wijzigen. Voor de rechter is uw motivatie voor het veranderen van de voornaam erg belangrijk. Het is dan ook van belang dat uw advocaat uw redenen zorgvuldig onder woorden brengt en de juiste argumentatie hanteert.

De ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons een beoordeling van 5 sterren. Ze waarderen de kwaliteit van het advies, onze deskundighied, de persoonlijke betrokkenheid van onze advocaten en de heldere communicatie. Vaak horen we dat ze de stap naar ons kantoor al veel eerder hadden moeten zetten. Lees alle reviews.

Wat kost het wijzigen van uw voornaam?

Voor het wijzigen van de voornaam in Nederland betaalt u voor het verzoekschrift dat de rechtbank in behandeling neemt, dus voor de naamswijziging als geheel. U betaalt dus niet per letter of per woord.

De kosten voor een voornaamswijziging zijn € 899. Het bedrag bestaat uit drie componenten:

 1. Griffierecht: € 314
  Dit zijn de kosten die de rechtbank rekent om uw verzoek tot voornaamswijziging in behandeling te nemen.
 2. Advocaatkosten: € 585
  Hieronder vallen kosten voor een uitgebreide toelichting, advies afgestemd op uw situatie, het opstellen en indienen van het verzoek tot voornaamswijziging bij de rechtbank. Dankzij onze grondige aanpak heeft u een zeer hoge kans op een succesvolle wijziging van uw naam. Wij begeleiden u van begin tot eind in dit proces.
 3. Uittreksel geboorteakte: € 0,-
  Als u dit uittreksel zelf al in uw bezit heeft, zijn hier geen kosten aan verbonden. Mocht u willen dat wij dit voor u aanvragen, dan bedragen de kosten hiervoor € 75.

Gratis advies: komt u in aanmerking voor een voornaamswijziging? Klik hier voor uw gratis advies.

Lees ook de goede ervaringen van cliënten die u voor gingen. Neem gerust vrijblijvend contact op om kennis te maken. Tijdens dit gesprek wordt ook een inschatting gemaakt van de haalbaarheid van uw wensen.

Wilt u een afspraak maken of meer weten?
Neem contact op

Hoelang duurt de procedure voor het wijzigen van de voornaam?

De gemiddelde duur voor het wijzigen van de voornaam ligt tussen de twee en zes maanden. Deze varieert afhankelijk van de rechtbank waar uw verzoek wordt behandeld. Er zijn in totaal zes stappen in de procedure voor een voornaamswijziging.

Hier volgt een overzicht van de tijdslijn:

 1. Binnen een week
  Intakegesprek met de advocaat
  Tijdens dit gesprek bespreken we de aanleiding en uw motivatie voor de naamswijziging.
 2. Binnen twee weken
  Indienen verzoekschrift
  We bereiden het verzoekschrift voor en dienen dit in bij de rechtbank. De aanleiding en motivatie worden duidelijk beschreven zodat de rechtbank een helder inzicht krijgt in uw situatie.
 3. Meestal binnen twee maanden
  Uitspraak van de rechter
  Dit kan variëren, aangezien sommige rechtbanken aanvullend advies kunnen vragen aan de officier van justitie en/of de betreffende gemeente.
 4. Ruim drie maanden na de uitspraak
  Wachten op definitieve wijziging
  Na de uitspraak van de rechter dient de termijn voor hoger beroep (drie maanden) te worden afgewacht voordat de naamswijziging officieel door de gemeente wordt verwerkt.
 5. Verwerking in de burgerlijke stand
  Uw nieuwe voornaam wordt officieel geregistreerd bij de gemeente.
 6. Aanvragen van nieuwe documenten
  Zodra de naam is gewijzigd, kunt u nieuwe identiteitspapieren aanvragen, zoals een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs met uw nieuwe voornaam erop.

Opmerking: De duur van de procedure kan beïnvloed worden wanneer er geen Nederlandse geboorteakte beschikbaar is. In dergelijke gevallen, bijvoorbeeld bij een buitenlandse geboorteakte, kan de procedure langer duren. De buitenlandse akte dient dan te worden omgezet, of er kan een vervangende geboorteakte worden aangevraagd.

De procedure om voornaam te wijzigen bestaat uit zes stappen

Het wijzigen van de voornaam is een overzichtelijk proces dat uit zes stappen bestaat. Zo weet u precies wat u wanneer kan verwachten en hoe ver de wijzigingsprocedure van de voornaam is gevorderd.

stappen-voornaamswijziging-advocatenkantoor-simmelink

Intakegesprek

Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis. We bespreken de aanleiding die u heeft voor het willen wijzigen van een voornaam.

Het kennismakingsgesprek kan telefonisch, via e-mail of videobellen plaatsvinden. Op deze wijze kunt u reistijd en -kosten besparen. Uiteraard bent u ook welkom op ons kantoor in Maarssen (Utrecht) of Amsterdam.

Opstellen van verzoekschrift

Wij stellen het verzoekschrift op waarin de onderbouwing staat voor de gewenste wijziging. Dit kan een wijziging, een aanvulling of een verwijdering van één of meerdere voornamen zijn.

Vervolgens sturen we het verzoekschrift in concept naar u toe voor aanvullingen of wijzigingen. Het is belangrijk dat u controleert of de gewenste voornaam foutloos is geschreven en of alle redenen op de juiste wijze zijn verwoord.

Verzoek indienen bij de rechtbank

Nadat u het verzoekschrift heeft goedgekeurd, sturen we het verzoekschrift naar de rechtbank. 

Aan het verzoekschrift wordt een recent afschrift van de geboorteakte, niet ouder dan drie maanden, toegevoegd. Indien u in het buitenland bent geboren volstaat een originele geboorteakte. Als de geboorteakte niet is omgezet naar een Nederlandse akte, dan kan dit in dezelfde procedure tot wijziging van de voornaam worden aangevraagd bij de rechtbank. U kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen bij de gemeente Den Haag. Zie voor meer informatie de website van de gemeente Den Haag. Als u geen geboorteakte heeft of  u kunt deze niet verkrijgen, omdat u niet naar uw geboorteland terug kunt, dan kan er naast een verzoek tot voornaamswijziging ook om een vervangende geboorteakte worden gevraagd.

Beoordeling door rechtbank

De rechtbank beoordeelt of het verzoek aan de voorwaarden voldoet en of er een deugdelijke argumentatie aan ten grondslag ligt.

De uitspraak over de voornaamswijziging verloopt meestal schriftelijk, zonder zitting. Dit betekent dat u hiervoor niet naar de rechtbank hoeft te komen voor een mondelinge behandeling.

Hiermee is de toekenning van de nieuwe voornaam nog niet officieel. Eerst dient de wettelijke termijn van drie maanden om in hoger beroep te gaan te worden afgewacht.

Wijziging geboorteakte en aanpassing BRP

Nadat de wettelijke termijn van drie maanden (om in hoger beroep te gaan) voorbij is stuurt de rechtbank de uitspraak naar de gemeente waar uw geboorteakte ligt. Bent u in het buitenland geboren, dan wordt de uitspraak naar de gemeente Den Haag gestuurd.

Vervolgens voegt de ambtenaar van de burgerlijke stand de akte van de gewijzigde voornaam toe achter de originele geboorteakte en voert (voor mensen die in Nederland wonen) de wijzigingen door in de Basisregistratie Personen (BRP). De overheidsorganisaties die zijn aangesloten op de BRP ontvangen de wijzigingen automatisch. Uw bank, verzekeraar en andere instanties, zoals uw werkplek en sportvereniging, moet u zelf informeren.

Uw voornaam is officieel gewijzigd zodra deze door de gemeente aan uw geboorteakte is toegevoegd.

De nieuwe voornaam is officieel

Met de inschrijving van uw nieuwe voornaam is deze officieel vastgelegd. U heeft uw voornaam succesvol veranderd zoals u deze graag wilde hebben.

De meest gestelde vragen over een voornaamswijziging (FAQ)

Hier vindt u meest gestelde vragen van cliënten over voornaamswijzigingen.

Hoelang duurt het veranderen van de voornaam?

De gemiddelde duur voor het wijzigen van de voornaam ligt tussen de twee en zes maanden. Deze varieert afhankelijk van de rechtbank waar uw verzoek wordt behandeld.

Hoe vaak komt de wens voor om de voornaam te veranderen?

Bij Simmelink Advocaten hebben we door de jaren heen een aanzienlijke expertise opgebouwd in het begeleiden van cliënten bij het wijzigen van hun voornaam.

We zien dat de wens om een naam te veranderen vaak voortkomt uit persoonlijke redenen. Veel van onze cliënten hebben ervaren dat hun gegeven naam niet overeenkomt met hun identiteit, wat kan leiden tot ongemak en zelfs psychologische stress in het dagelijks leven. Dit varieert van het ervaren van plagen of pesten tot een sterke persoonlijke voorkeur voor een andere naam. In sommige gevallen hebben cliënten de wens om een tweede naam toe te voegen of te verwijderen.

Onze ervaring bij Simmelink Advocaten toont aan dat bij ons het succespercentage van naamswijzigingen hoog is, dankzij onze deskundige begeleiding en grondige kennis van de juridische procedures. We hebben talloze cliënten geholpen bij het realiseren van hun gewenste voornaamswijziging, wat consequent heeft geleid tot tevreden cliënten en waardering voor onze vlotte en heldere werkwijze.

Veel mensen willen hun voornaam veranderen en bij Simmelink Advocaten kunnen we u daarbij helpen. We hebben veel ervaring en staan klaar om u te begeleiden bij elke stap in dit belangrijke proces.

Hoe ziet de procedure van een voornaamswijziging eruit?

De aanvraagprocedure van een voornaamswijziging bestaat uit 6 stappen:

 1. Intakegesprek
 2. Opstellen verzoekschrift
 3. Verzoekschrift bij de rechtbank
 4. Beoordeling door rechter
 5. Wijziging in burgerlijke stand
 6. U heeft een nieuwe voornaam

Hoeveel kost het wijzigen van de voornaam per letter?

Het berust op een misverstand dat de kosten van het veranderen van de voornaam afhangen van het aantal letters van de naam. Zie ook Wat kost het wijzigen van de voornaam?

Kan ik de naam op mijn oude diploma’s laten wijzigen?

Ja, het is mogelijk om de naam op uw oude diploma’s te wijzigen. Hieronder vindt u de stappen die u kunt volgen:

 1. Aanvraag bij DUO
  Voor diploma’s uitgegeven door Nederlandse onderwijsinstellingen, kunt u een vervangend diploma aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zij bieden ondersteuning bij het proces om de naam op uw diploma’s te wijzigen. U kunt contact opnemen met DUO voor gedetailleerde informatie over de procedure en eventuele vereiste documentatie.
 2. Contact opnemen met uw onderwijsinstelling
  Als uw diploma is uitgegeven door een specifieke onderwijsinstelling, dient u rechtstreeks contact op te nemen met deze instelling. Informeer naar hun specifieke beleid en procedures voor het wijzigen van namen op diploma’s. Zij kunnen u voorzien van de benodigde formulieren en u door het proces leiden.

Belangrijk om te weten

 • Mogelijke kosten
  Denkt u eraan dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het wijzigen van de naam op uw diploma’s.
 • Benodigde documenten
  Zorg dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft, zoals een geldig identiteitsbewijs en, indien van toepassing, officiële documenten die de naamswijziging bevestigen.

Kan ik mijn voornaam veranderen als ik in het buitenland woon of er ben geboren?

Als u in het buitenland bent geboren en u woont in Nederland, dan is het in veel gevallen mogelijk om uw voornaam te laten wijzigen.
Uw verzoek voor het wijzigen van de voornaam wordt naar de rechtbank in Den Haag gestuurd. Bij een positieve uitspraak van de rechter wordt de schriftelijke uitspraak naar de gemeente Den Haag gestuurd. Vervolgens wordt de geboorteakte aangepast en is de verandering definitief.
In het geval uw geboorteakte nog niet bij de burgerlijke stand van Den Haag is ingeschreven zal dit eerst door u zelf moeten worden gedaan of u kunt in de procedure tot voornaamswijziging een aanvraag indienen bij de rechtbank.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Wat zijn de voorwaarden om de voornaam te wijzigen?

In Nederland kunt u zelf een voornaam kiezen. Er is geen verplichte namenlijst. De twee belangrijkste voorwaarden om de voornaam te wijzigen zijn:
– de voornaamswijziging dient een voldoende zwaarwichtig belang te hebben.
– de nieuwe voornaam mag geen ongepaste naam of achternaam zijn, tenzij het gebruikelijke voornamen zijn.
Zo kan iemand wel de voornaam ‘Mensje’ dragen. De voornaam “Vrouw” is niet toegestaan, omdat het een omschrijving van een hoedanigheid is.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Op welke leeftijd mag ik mijn voornaam veranderen?

Om je voornaam te veranderen, moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Het is echter ook mogelijk voor minderjarigen om een verzoek in te dienen om de voornaam te veranderen aan te vragen. Alleen de ouder of voogd met het gezamenlijk of ouderlijk gezag kan het verzoek indienen.

Ook is het mogelijk om één of meerdere voornamen toe te voegen of te schrappen.

Op basis van artikel 1:4 van het Burgerlijk Wetboek kan de rechtbank op verzoek van degene die de voornaam wenst te wijzigen of op verzoek van diens wettelijk vertegenwoordiger een voornaam wijzigen.

Kan de voornaam van een kind (jonger dan 18 jaar) worden gewijzigd?

Het is echter ook mogelijk voor minderjarigen om een verzoek in te dienen om de voornaam te veranderen aan te vragen. Alleen de ouder of voogd met het gezamenlijk of ouderlijk gezag kan het verzoek indienen.

Ook is het mogelijk om één of meerdere voornamen toe te voegen of te schrappen.

Op basis van artikel 1:4 van het Burgerlijk Wetboek kan de rechtbank op verzoek van degene die de voornaam wenst te wijzigen of op verzoek van diens wettelijk vertegenwoordiger een voornaam wijzigen.

Hoe kan ik als transgender mijn voornaam veranderen?

Wilt u uw voornaam wijzigen als transgener? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn een van de pioniers in Nederland op dit gebied.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Kan ik mijn achternaam of geslachtsnaam wijzigen?

Het is mogelijk om uw geslachtsnaam of achternaam te wijzigen.
Het wijzigen van een achternaam wordt geregeld door Justis. Justis is de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van integriteit.
Het verzoek voor een andere achternaam verloopt via de aanvraagprocedure van Justis. U bent niet verplicht om een advocaat in de arm te nemen voor het willen wijzigen van uw achternaam.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Kan ik de voornaam wijzigen bij x-status?

Simmelink Advocaten is de pionier voor het verkrijgen van de x-status. Wij weten precies wat er voor nodig is in de procedure tot het verkrijgen van een x-status. Aangezien bij een verzoek tot het verkrijgen van een genderneutraal geslacht vrijwel altijd een andere voornaam meer passend is dan de huidige wordt de aanvraag van een x-status gecombineerd met een verzoek tot het wijzigen van een voornaam.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Welke voornamen kan ik kiezen?

Als het gaat om het kiezen van voornamen, is er in Nederland geen verplichte lijst.

U heeft de vrijheid om een voornaam naar uw keuze te selecteren. Er zijn echter twee beperkingen vastgesteld door de wet:

1. De gekozen voornaam mag niet ongepast of beledigend zijn.

2. Het is niet toegestaan om een bestaande achternaam als voornaam te gebruiken, tenzij die voornaam veelvuldig wordt gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat de gewenste voornaam voldoet aan de wettelijke eisen, kunt u ons om gratis advies vragen of de voornaamswijziging mogelijk is.

Moet ik fysiek aanwezig zijn in Nederland om mijn voornaam te veranderen volgens de Nederlandse wet?

Nee, fysieke aanwezigheid in Nederland is niet vereist om uw voornaam te veranderen volgens de Nederlandse wet. We hebben de mogelijkheid voor videobellen. Dit betekent dat u de volgende stappen kunt ondernemen zonder naar ons kantoor te hoeven komen:

 1. Afspraak maken
  U maakt een afspraak voor een videogesprek. Tijdens dit gesprek verstrekken we alle benodigde informatie en beantwoorden we uw vragen.
 2. Documenten digitaal indienen
  Alle benodigde documenten voor de voornaamswijziging kunt u digitaal aanleveren.
 3. Online ondersteuning
  We ondersteunen u bij elke stap van het proces en u kunt altijd contact opnemen als u vragen heeft.

Als Nederlander geboren in het buitenland en zonder inschrijving van mijn geboorteakte in de Nederlandse burgerlijke stand, hoe kan ik mijn voornaam wijzigen?

In een situatie waar uw geboorteakte niet is opgenomen in de Nederlandse burgerlijke stand, is het noodzakelijk om een officiële kopie van uw buitenlandse geboorteakte te verkrijgen. Deze kopie moet gelegaliseerd zijn en vertaald door een erkende beëdigde vertaler. U kunt deze geboorteakte aanvragen in het land waar u geboren bent. Zodra de akte gelegaliseerd en vertaald is, wordt deze erkend in Nederland, waardoor u de procedure voor het wijzigen van uw voornaam kunt beginnen.

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

Carla Simmelink

voor het CV.