Verander je voornaam zonder zorgen met een voornaamswijziging

Wij begeleiden je door het hele proces zodat je met vertrouwen je gewenste voornaam kunt aannemen.

588 mensen ging u al voor: 99,8% succes
Juridische expertise en ervaring
Persoonlijke begeleiding en goede bereikbaarheid
588
Voornaamswijzigingen
99,8%
Succesvolle wijzigingen
5 star review | Simmelink Advocatenkantoor
Reviews van cliënten
Nederlandse vlag - Simmelink advocaten
Landelijke dekking

Herken je jezelf niet in je voornaam of wil je graag een andere?

Voel je je ongemakkelijk of niet verbonden met je voornaam?
Heb je problemen door je voornaam in je persoonlijke of professionele leven?
Houdt je voornaam je tegen om volledig jezelf te zijn?
Wordt je naam vaak verkeerd uitgesproken of gespeld?
Ervaar je psychische hinder of pesterijen door je voornaam?
Is er een spelfout of verkeerde voornaam op je geboorteakte?
Wil je een voornaam van een dierbare toevoegen?
Heb je een buitenlandse naam die niet goed past in de Nederlandse taal en cultuur?
Past je voornaam niet meer na een geslachtswijziging of X-status?
Komt je voornaam niet overeen met je geloofsovertuiging?

Wij vinden dat iedereen het recht heeft op een voornaam die bij hen past en waar ze trots op kunnen zijn.

Voornaam met typemachine: wijzigen of toevoegen van voornaam bij advocatenkantoor simmelink

Een voornaam die bij je past: Advocatenkantoor Simmelink helpt je verder

Bij Advocatenkantoor Simmelink begrijpen we hoe belangrijk het is om een voornaam te hebben die echt bij je past. Een naam die niet bij je past, kan ongemak veroorzaken in zowel je persoonlijke als professionele leven. Wij zijn hier om je te helpen.

Met jarenlange ervaring in naamsveranderingen, heeft Advocatenkantoor Simmelink een bewezen staat van dienst. Onze gespecialiseerde advocaten bieden niet alleen juridische ondersteuning, maar ook empathie en begrip voor jouw unieke situatie. We staan bekend om onze grondige en persoonlijke benadering, waardoor we een betrouwbare partner zijn om te ondersteunen voor een voornaamswijziging.

Bij Advocatenkantoor Simmelink draait alles om jou. We zorgen ervoor dat jouw voornaam een bron van trots en zelfvertrouwen wordt, zodat je volledig jezelf kunt zijn in alle aspecten van je leven.

Krijg gratis advies om je voornaam te wijzigen
vrouw paspoort spelfout voornaam | Simmelink Advocatenkantoor

De ervaringen van cliënten

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Advocatenkantoor Simmelink onderscheidt zich door deskundigheid en grondige kennis. Mijn zaak werd correct afgehandeld zonder onverwachte kosten, die ze van tevoren nauwkeurig hadden ingeschat.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Uitstekend advocatenkantoor! Het team is zeer vriendelijk, de communicatie helder en afspraken worden altijd nagekomen. Ik raad dit kantoor absoluut aan voor juridische ondersteuning.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

De afhandeling van mijn alimentatieberekening door Simmelink was snel en efficiënt, en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ze zijn benaderbaar en beschikken over uitgebreide kennis van zaken.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Advocatenkantoor Simmelink is zeer professioneel en klantgericht. Ze begrijpen de behoeften van de cliënt en zetten alles op alles om te helpen. Zelden zie je een bedrijf waar de klant zo centraal staat als bij Simmelink.

Hoeveel kost een voornaamswijziging?

De kosten voor een voornaamswijziging zijn 905 Euro. Het bedrag bestaat uit drie componenten:

Griffierecht: 320
Dit zijn de kosten die de rechtbank rekent om uw verzoek tot voornaamswijziging in behandeling te nemen.
Advocaatkosten: 585
Hieronder vallen kosten voor een uitgebreide toelichting, advies afgestemd op uw situatie, het opstellen en indienen van het verzoek tot voornaamswijziging bij de rechtbank. Wij begeleiden u van begin tot eind in dit proces.
Uittreksel geboorteakte: € 0,-
Als u dit uittreksel zelf al in uw bezit heeft, zijn hier geen kosten aan verbonden. Mocht u willen dat wij dit voor u aanvragen, dan bedragen de kosten hiervoor 75 Euro.
Krijg gratis advies voor een wijziging voornaam

Voordelen van voornaamswijziging bij Simmelink Advocaten

Onze ervaren advocaten bieden op maat gemaakte stappenplan voor het wijzigen van de voornaam. U krijgt de professionele aandacht en hoogwaardige ondersteuning die u nodig heeft.

U ontvangt advies van juridische experts, wat leidt tot betere resultaten in uw zaak. U kunt met vertrouwen juridische beslissingen nemen, wetende dat u de best mogelijke ondersteuning heeft.

We begeleiden u van A tot Z voor het veranderen van uw voornaam.
U bent van harte welkom voor een eerste vrijblijvende intake op ons kantoor in Maarssen – Utrecht of met een afspraak via videobellen. Ongeacht waar u woont, in Nederland of in het buitenland, wij garanderen altijd kwaliteit en persoonlijk contact.

U weet precies waar u aan toe bent waardoor wij stress en onzekerheid bij u kunnen verminderen. Middels onze integriteit en discretie zorgen wij dat uw persoonlijk gevoelige informatie veilig blijft, zodat u met een gerust hart verder kunt. Wij gaan met zorgvuldigheid om met uw privacy en vertrouwelijke informatie.  

We hebben veel succes behaald met de aangevraagde voornaamswijzigingen door een grondige aanpak en jarenlange ervaring. Op dit moment zijn met onze werkwijze alle voornaamswijzigingen goedgekeurd.

Wat zijn redenen voor een wijziging van de voornaam (uitgebreid overzicht)?

 • Ter nagedachtenis aan een familielid of goede bekende
  U wilt graag een voornaam wijzigen of toevoegen door een herinnering aan een voor u speciaal iemand. Hierbij kunt u denken aan de voornaam van een dierbaar familielid zoals een opa, oma, vader of moeder, maar ook aan hoe iemand u altijd noemde.

  Lees meer hoe we de ouders hebben geholpen bij het toevoegen van de voornaam van opa aan hun zoontje van 4 jaar.
 • Psychische hinder of lijden
  Uw voornaam brengt nare herinneringen bij u naar boven uit het verleden. Hierbij kunt u denken aan het gezin waarin u bent opgegroeid aan een andere situatie die bij u traumatische herinneringen oproept. Ook kan het zijn dat u verwacht dat uw kind in de toekomst met zijn naam zal worden gepest. Mogelijk heeft u zelf vroeger op school of op het werk pestgedrag meegemaakt.
 • Culturele afkomst of buitenlandse voornaam
  Uw voornaam was in uw geboorteland een gebruikelijke voornaam, maar deze is in Nederland niet passend, omdat de naam een andere betekenis heeft of omdat deze elke keer verkeerd wordt uitgesproken.
 • X-status bij intersekse of non-binaire personen
  Intersekse of non-binaire personen die een x-status willen verkrijgen kunnen hun voornaam wijzigen naar een naam die beter past.
 • Onjuiste geboorteaangifte
  Uw voornaam is bij aangifte onjuist opgegeven. Er is bijvoorbeeld een voornaam vergeten of er is bij de aangifte een spelfout gemaakt.

  Lees meer hoe we Marie hebben geholpen bij het herstellen van een spelfout in de voornaam.
 • Persoonlijke en emotionele identificatie
  De van uw ouders verkregen voornaam past niet bij u of u bent vernoemd naar een familielid of bekende met wie u niks heeft of zelfs niet eens kent.

  Lees meer hoe we Moos hebben geholpen met een passende voornaam die bij zijn identiteit past.
 • Geloofsovertuiging
  Een voornaam past niet (meer) bij een (ander) geloof dat u heeft aangenomen.
 • Na adoptie
  U bent geadopteerd en u heeft een buitenlandse of Nederlandse voornaam die niet bij u past.
 • De voornaam past niet bij de (toekomstige) achternaam
  U gaat trouwen en u wilt de achternaam van uw toekomstige echtgenoot/echtgenote aannemen, maar uw voornaam is niet passend bij de achternaam.

Voor het opstellen van een verzoekschrift tot een voornaamswijziging heeft u een advocaat nodig

Voor het toevoegen, wijzigen of verwijderen van of één of meerdere voornamen is een uitspraak van de rechter nodig. Voor de voornaamswijziging heeft u een advocaat nodig. Namens u kan de advocaat in een verzoekschrift aan de rechter vragen om het toevoegen, wijzigen of verwijderen van één of meer voornamen.

De rechter neemt op basis van het verzoekschrift een beslissing of er een goede reden is om de voornaam te wijzigen. Voor de rechter is uw motivatie voor het veranderen van de voornaam erg belangrijk. Het is dan ook van belang dat uw advocaat uw redenen zorgvuldig onder woorden brengt en de juiste argumentatie hanteert.

De procedure om voornaam te wijzigen

De aanvraagprocedure van een voornaamswijziging bij de rechtbank geven wij hier in zes duidelijke stappen weer. Zo weet u precies wat u wanneer kan verwachten en hoe ver de wijzigingsprocedure van de voornaam is gevorderd.

stappen-voornaamswijziging-advocatenkantoor-simmelink

Intakegesprek

Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis. We bespreken de aanleiding die u heeft voor het willen wijzigen van een voornaam.

Het kennismakingsgesprek kan telefonisch, via e-mail of videobellen plaatsvinden. Op deze wijze kunt u reistijd en -kosten besparen. Uiteraard bent u ook welkom op ons kantoor in Maarssen (Utrecht) of Amsterdam.

Opstellen van verzoekschrift

Wij stellen het verzoekschrift op waarin de onderbouwing staat voor de gewenste wijziging. Dit kan een wijziging, een aanvulling of een verwijdering van één of meerdere voornamen zijn.

Vervolgens sturen we het verzoekschrift in concept naar u toe voor aanvullingen of wijzigingen. Het is belangrijk dat u controleert of de gewenste voornaam foutloos is geschreven en of alle redenen op de juiste wijze zijn verwoord.

Verzoek indienen bij de rechtbank

Nadat u het verzoekschrift heeft goedgekeurd, sturen we het verzoekschrift naar de rechtbank. 

Aan het verzoekschrift wordt een recent afschrift van de geboorteakte, niet ouder dan drie maanden, toegevoegd. Indien u in het buitenland bent geboren volstaat een originele geboorteakte. Als de geboorteakte niet is omgezet naar een Nederlandse akte, dan kan dit in dezelfde procedure tot wijziging van de voornaam worden aangevraagd bij de rechtbank. U kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen bij de gemeente Den Haag. Zie voor meer informatie de website van de gemeente Den Haag. Als u geen geboorteakte heeft of  u kunt deze niet verkrijgen, omdat u niet naar uw geboorteland terug kunt, dan kan er naast een verzoek tot voornaamswijziging ook om een vervangende geboorteakte worden gevraagd.

Beoordeling door rechtbank

De rechtbank beoordeelt of het verzoek aan de voorwaarden voldoet en of er een deugdelijke argumentatie aan ten grondslag ligt.

De uitspraak over de voornaamswijziging verloopt meestal schriftelijk, zonder zitting. Dit betekent dat u hiervoor niet naar de rechtbank hoeft te komen voor een mondelinge behandeling.

Hiermee is de toekenning van de nieuwe voornaam nog niet officieel. Eerst dient de wettelijke termijn van drie maanden om in hoger beroep te gaan te worden afgewacht.

Wijziging geboorteakte en aanpassing BRP

Nadat de wettelijke termijn van drie maanden (om in hoger beroep te gaan) voorbij is stuurt de rechtbank de uitspraak naar de gemeente waar uw geboorteakte ligt. Bent u in het buitenland geboren, dan wordt de uitspraak naar de gemeente Den Haag gestuurd.

Vervolgens voegt de ambtenaar van de burgerlijke stand de akte van de gewijzigde voornaam toe achter de originele geboorteakte en voert (voor mensen die in Nederland wonen) de wijzigingen door in de Basisregistratie Personen (BRP). De overheidsorganisaties die zijn aangesloten op de BRP ontvangen de wijzigingen automatisch. Uw bank, verzekeraar en andere instanties, zoals uw werkplek en sportvereniging, moet u zelf informeren.

Uw voornaam is officieel gewijzigd zodra deze door de gemeente aan uw geboorteakte is toegevoegd.

De nieuwe voornaam is officieel

Met de inschrijving van uw nieuwe voornaam is deze officieel vastgelegd. U heeft uw voornaam succesvol veranderd zoals u deze graag wilde hebben.

Hoelang duurt de procedure voor het wijzigen van de voornaam?

De gemiddelde duur voor het wijzigen van de voornaam ligt tussen de twee en zes maanden. Deze varieert afhankelijk van de rechtbank waar uw verzoek wordt behandeld. Er zijn in totaal zes stappen in de procedure voor een voornaamswijziging.

Hier volgt een overzicht van de tijdslijn:

 1. Binnen enkele dagen, meestal binnen twee dagen
  Intakegesprek
  Tijdens dit gesprek bespreken we de aanleiding en uw motivatie voor de naamswijziging.
 2. Binnen twee weken
  Indienen verzoekschrift
  We bereiden het verzoekschrift voor en dienen dit in bij de rechtbank. De aanleiding en motivatie worden duidelijk beschreven zodat de rechtbank een helder inzicht krijgt in uw situatie.
 3. Meestal binnen twee maanden
  Uitspraak van de rechter
  Dit kan variëren, aangezien sommige rechtbanken aanvullend advies kunnen vragen aan de officier van justitie en/of de betreffende gemeente.
 4. Ruim drie maanden na de uitspraak
  Wachten op definitieve wijziging
  Na de afgifte van de beslissing duurt het drie maanden voordat de beslissing definitief is.; de termijn voor hoger beroep moet worden afgewacht. Vervolgens zal de wijziging binnen ongeveer een maand in de registers van de gemeente (BRP) worden ingeschreven. 
 5. Verwerking in de burgerlijke stand
  Als de rechtbank uw verzoek toewijst, zal de rechtbank uw nieuwe voornaam of voornamen doorgeven aan de burgerlijke stand van de gemeente waar u staat ingeschreven. Hierna verwerkt de ambtenaar van de burgerlijke stand dit verzoek en uw geboorteakte aanpassen. Vervolgens zal uw nieuwe voornaam of voornamen in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) worden doorgevoerd.
 6. Aanvragen van nieuwe documenten
  Zodra de naam is gewijzigd, kunt u nieuwe identiteitspapieren aanvragen, zoals een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs met uw nieuwe voornaam erop.

Opmerking: De duur van de procedure kan beïnvloed worden wanneer er geen Nederlandse geboorteakte beschikbaar is. In dergelijke gevallen, bijvoorbeeld bij een buitenlandse geboorteakte, kan de procedure langer duren. De buitenlandse akte dient dan te worden omgezet, of er kan een vervangende geboorteakte worden aangevraagd.

Eenvoudig je voornaam wijzigen met ons e-book

Download nu ons uitgebreide e-book en ontdek hoe je moeiteloos en succesvol je voornaam kunt wijzigen, toevoegen of verwijderen. Onze stap-voor-stap gids biedt je alle informatie en praktische tips die je nodig hebt om deze belangrijke verandering met vertrouwen door te voeren.
cover ebook voornaam wijzigen 3dl | Simmelink Advocatenkantoor

FAQ: meest gestelde vragen over een voornaamswijziging

Hier vindt u meest gestelde vragen van cliënten over voornaamswijzigingen.

De gemiddelde duur voor het wijzigen van de voornaam ligt tussen de twee en zes maanden. Deze varieert afhankelijk van de rechtbank waar uw verzoek wordt behandeld.

Bij Simmelink Advocaten hebben we door de jaren heen een aanzienlijke expertise opgebouwd in het begeleiden van cliënten bij het wijzigen van hun voornaam.

We zien dat de wens om een naam te veranderen vaak voortkomt uit persoonlijke redenen. Veel van onze cliënten hebben ervaren dat hun gegeven naam niet overeenkomt met hun identiteit, wat kan leiden tot ongemak en zelfs psychologische stress in het dagelijks leven. Dit varieert van het ervaren van plagen of pesten tot een sterke persoonlijke voorkeur voor een andere naam. In sommige gevallen hebben cliënten de wens om een tweede naam toe te voegen of te verwijderen.

Onze ervaring bij Simmelink Advocaten toont aan dat bij ons het succespercentage van naamswijzigingen hoog is, dankzij onze deskundige begeleiding en grondige kennis van de juridische procedures. We hebben talloze cliënten geholpen bij het realiseren van hun gewenste voornaamswijziging, wat consequent heeft geleid tot tevreden cliënten en waardering voor onze vlotte en heldere werkwijze.

Veel mensen willen hun voornaam veranderen en bij Simmelink Advocaten kunnen we u daarbij helpen. We hebben veel ervaring en staan klaar om u te begeleiden bij elke stap in dit belangrijke proces.

De aanvraagprocedure van een voornaamswijziging bestaat uit 6 stappen:

 1. Intakegesprek
 2. Opstellen verzoekschrift
 3. Verzoekschrift bij de rechtbank
 4. Beoordeling door rechter
 5. Wijziging in burgerlijke stand
 6. U heeft een nieuwe voornaam

Het berust op een misverstand dat de kosten van het veranderen van de voornaam afhangen van het aantal letters van de naam. Zie ook Wat kost het wijzigen van de voornaam?

Ja, het is mogelijk om de naam op uw oude diploma’s te wijzigen. Hieronder vindt u de stappen die u kunt volgen:

 1. Aanvraag bij DUO
  Voor diploma’s uitgegeven door Nederlandse onderwijsinstellingen, kunt u een vervangend diploma aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zij bieden ondersteuning bij het proces om de naam op uw diploma’s te wijzigen. U kunt contact opnemen met DUO voor gedetailleerde informatie over de procedure en eventuele vereiste documentatie.
 2. Contact opnemen met uw onderwijsinstelling
  Als uw diploma is uitgegeven door een specifieke onderwijsinstelling, dient u rechtstreeks contact op te nemen met deze instelling. Informeer naar hun specifieke beleid en procedures voor het wijzigen van namen op diploma’s. Zij kunnen u voorzien van de benodigde formulieren en u door het proces leiden.

Belangrijk om te weten

 • Mogelijke kosten
  Denkt u eraan dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het wijzigen van de naam op uw diploma’s.
 • Benodigde documenten
  Zorg dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft, zoals een geldig identiteitsbewijs en, indien van toepassing, officiële documenten die de naamswijziging bevestigen.

Als u in het buitenland bent geboren en u woont in Nederland, dan is het in veel gevallen mogelijk om uw voornaam te laten wijzigen.
Uw verzoek voor het wijzigen van de voornaam wordt naar de rechtbank in Den Haag gestuurd. Bij een positieve uitspraak van de rechter wordt de schriftelijke uitspraak naar de gemeente Den Haag gestuurd. Vervolgens wordt de geboorteakte aangepast en is de verandering definitief.
In het geval uw geboorteakte nog niet bij de burgerlijke stand van Den Haag is ingeschreven zal dit eerst door u zelf moeten worden gedaan of u kunt in de procedure tot voornaamswijziging een aanvraag indienen bij de rechtbank.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

In Nederland kunt u zelf een voornaam kiezen. Er is geen verplichte namenlijst. De twee belangrijkste voorwaarden om de voornaam te wijzigen zijn:
– de voornaamswijziging dient een voldoende zwaarwichtig belang te hebben.
– de nieuwe voornaam mag geen ongepaste naam of bestaande achternaam zijn, tenzij het gebruikelijke voornamen zijn.
Zo kan iemand wel de voornaam ‘Mensje’ dragen. De voornaam “Vrouw” is niet toegestaan, omdat het een omschrijving van een hoedanigheid is.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Om je voornaam te veranderen, moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Het is echter ook mogelijk voor minderjarigen om een verzoek in te dienen om de voornaam te veranderen aan te vragen. Alleen de ouder of voogd met het gezamenlijk of ouderlijk gezag kan het verzoek indienen.

Ook is het mogelijk om één of meerdere voornamen toe te voegen of te schrappen.

Op basis van artikel 1:4 van het Burgerlijk Wetboek kan de rechtbank op verzoek van degene die de voornaam wenst te wijzigen of op verzoek van diens wettelijk vertegenwoordiger een voornaam wijzigen.

Het is echter ook mogelijk voor een minderjarige om een verzoek in te dienen om de voornaam te veranderen aan te vragen. Alleen de wettelijke vertegenwoordiger zoals de ouder met het ouderlijk gezag of voogd met het gezamenlijk gezag kan het verzoek indienen.

Ook is het mogelijk om één of meerdere voornamen toe te voegen of te schrappen.

Op basis van artikel 1:4 van het Burgerlijk Wetboek kan de rechtbank op verzoek van degene die de voornaam wenst te wijzigen of op verzoek van diens wettelijk vertegenwoordiger een voornaam wijzigen.

Wilt u uw voornaam wijzigen als transgener? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn een van de pioniers in Nederland op dit gebied.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Het is mogelijk om uw geslachtsnaam of achternaam te wijzigen.
Het wijzigen van een achternaam wordt geregeld door Justis. Justis is de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van integriteit.
Het verzoek voor een andere achternaam verloopt via de aanvraagprocedure van Justis. U bent niet verplicht om een advocaat in de arm te nemen voor het willen wijzigen van uw achternaam.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Simmelink Advocaten is de pionier voor het verkrijgen van de x-status. Wij weten precies wat er voor nodig is in de procedure tot het verkrijgen van een x-status. Aangezien bij een verzoek tot het verkrijgen van een genderneutraal geslacht vrijwel altijd een andere voornaam meer passend is dan de huidige wordt de aanvraag van een x-status gecombineerd met een verzoek tot het wijzigen van een voornaam.

Overigens, ook als u als Nederlander in het buitenland woont kunt u aan de Nederlandse rechter vragen uw voornaam te wijzigen.

Als het gaat om het kiezen van voornamen, is er in Nederland geen verplichte lijst.

U heeft de vrijheid om een voornaam naar uw keuze te selecteren. Er zijn echter twee beperkingen vastgesteld door de wet:

1. De gekozen voornaam mag niet ongepast of beledigend zijn.

2. Het is niet toegestaan om een bestaande achternaam als voornaam te gebruiken, tenzij de voornaam ook een gebruikelijke voornaam is.

Om ervoor te zorgen dat de gewenste voornaam voldoet aan de wettelijke eisen, kunt u ons om gratis advies vragen of de voornaamswijziging mogelijk is.

Nee, fysieke aanwezigheid in Nederland is niet vereist om uw voornaam te veranderen volgens de Nederlandse wet. We hebben de mogelijkheid voor videobellen. Dit betekent dat u de volgende stappen kunt ondernemen zonder naar ons kantoor te hoeven komen:

 1. Afspraak maken
  U maakt een afspraak voor een videogesprek. Tijdens dit gesprek verstrekken we alle benodigde informatie en beantwoorden we uw vragen.
 2. Documenten digitaal indienen
  Alle benodigde documenten voor de voornaamswijziging kunt u digitaal aanleveren.
 3. Online ondersteuning
  We ondersteunen u bij elke stap van het proces en u kunt altijd contact opnemen als u vragen heeft.

In een situatie waar uw geboorteakte niet is opgenomen in de Nederlandse burgerlijke stand, is het noodzakelijk om een officiële kopie van uw buitenlandse geboorteakte te verkrijgen. Deze kopie moet gelegaliseerd zijn en vertaald door een erkende beëdigde vertaler. U kunt deze geboorteakte aanvragen in het land waar u geboren bent. Zodra de akte gelegaliseerd en vertaald is, wordt deze erkend in Nederland, waardoor u de procedure voor het wijzigen van uw voornaam kunt beginnen.

Als u psychische klachten ondervindt die gerelateerd zijn aan uw voornaam en dit beïnvloedt uw functioneren in de maatschappij, kunt u mogelijk aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand voor een voornaamswijziging. Voor deze ondersteuning is het noodzakelijk dat u wordt behandeld door een erkende psycholoog of psychiater.

Wij hebben de ervaring dat we uw privacy goed kunnen beschermen bij het indienen van een voornaamswijziging.

Voor deskundige begeleiding en om de procedure voor een voornaamswijziging te starten, nodigen we u uit om direct contact met ons op te nemen. Wij zijn hier om u te helpen elke stap van het verzoek.