Kinderalimentatie berekenen?

Maak dan direct een gratis online berekening

Gaat u scheiden en bent u benieuwd of u kinderalimentatie moet gaan betalen? Wilt u weten of u recht heeft op kinderalimentatie? Of is er iets gewijzigd in uw situatie en bent u benieuwd of de kinderalimentatie ook wijzigt?

Maak dan gebruik van onze gratis online rekentool. In deze tool leggen we u een aantal vragen voor over uw gezinssituatie en het inkomen van u en uw (ex-)partner. Vervolgens ontvangt u op volgende pagina en per e-mail een eerste indicatie van de kinderalimentatie.

Kinderalimentatie berekenen
?
?
?
?
?
?
Contactgegevens
De berekening van de alimentatie ontvangt u in de e-mail en wordt na het berekenen ook op de volgende pagina weergegeven.

Let op! Deze tool geeft een eerste indicatie. Wilt u meer zekerheid of wilt u de berekening gebruiken om een verzoek bij de rechtbank in te dienen? Dan kunt u het beste een berekening op maat laten maken.

Bij de alimentatiespecialisten van Simmelink kunt u kiezen voor:

  1. Een standaard berekening (meest gevraagd) voor € 99,-
    Bij deze berekening profiteert u van onze kennis en ervaring en krijgt u een op maat gemaakte berekening, met toelichting. De berekening kunt u gebruiken om kinderalimentatie bij de rechtbank aan te vragen of om een verzoek tot wijziging in te dienen. Lees meer…
  2. Een uitgebreide berekening vanaf € 99,-
    Deze berekening is voor complexe situaties, als er bijvoorbeeld sprake is van een onderneming, een samengesteld gezin, buitenlandse inkomsten of (aanzienlijk) vermogen. Bij deze optie begeleiden wij u ook bij het vaststellen van de alimentatie en eventuele procedures bij de rechtbank. Lees meer…

Uiteraard bent u voor een eerste vrijblijvende intake van harte welkom op ons kantoor. We hebben vestigingen in Maarssen – Utrecht en Amsterdam.

Is het niet mogelijk om een afspraak bij ons op kantoor te maken? Dan staan we u graag te woord via een beveiligde videoverbinding.

Waar u ook woont, in Nederland of in het buitenland, onze kwaliteit en het persoonlijke contact blijft gegarandeerd.

Carla Simmelink
Carla Simmelink

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak is altijd gratis. We bespreken uw situatie, de mogelijkheden en geven een indicatie van de kosten. Hierin zijn we duidelijk; geen vervelende verrassingen achteraf.

Reviews: wat vinden onze cliënten

Onze cliënten zijn na een alimentatieberekening opgelucht. Vaak horen we dat ze de stap al veel eerder hadden moeten zetten en dat er nu eindelijk duidelijk is wat de rechten en plichten zijn.

Meer ervaringen van onze cliënten lees u op onze review pagina.

Toelichting op de online tool

In onze online rekentool voor kinderalimentatie maken we gebruik van gegevens van het NIBUD en de alimentatienormen die rechters gebruiken (te vinden in het zogenoemde TREMA-rapport).

NIBUD: de kosten van de kinderen

Bij het berekenen van kinderalimentatie maken we gebruik van de basisgegevens van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). Het NIBUD heeft met cijfers van het CBS berekend hoeveel een kind gemiddeld kost. Dit hangt onder meer af van het netto gezinsinkomen. Als een kind in een gezin woont dat meer te besteden heeft, zullen de kosten van een kind/de kinderen doorgaans ook hoger zijn.

TREMA-rapport en alimentatienormen: de rekenmethode voor alimentatie

Aan de hand van de basisgegevens van het NIBUD kan de hoogte van de kinderalimentatie worden berekend. De rekenmethode hiervoor is vastgelegd in alimentatienormen die ook door de rechtbanken worden gebruikt.

Wilt u een afspraak of meer weten?

[brb_collection id=”7330″]

Relevante onderwerpen

Carla Simmelink
Carla Simmelink

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak is altijd gratis. We bespreken uw situatie, de mogelijkheden en geven een indicatie van de kosten. Hierin zijn we duidelijk; geen vervelende verrassingen achteraf.

Do you have questions or want more information?

Shaking hands for personal engagement - Simmelink Law Firm

Personally engaged

lit bulb with euro symbol working smart to save money - law firm Simmelink

Work in a smart way
.

person with binoculars to look ahead - strategic thinking - Simmelink Law Firm

Strategic thinking

person who can see different directions and recognize and avoid pitfalls - Simmelink Law Firm

Recognizing pitfalls

Contactformulier