Kinderalimentatie berekenen, gratis & online

Transparante communicatie en duidelijke tarieven
Juridische expertise en ervaring
Persoonlijke begeleiding en goede bereikbaarheid
Krijg helderheid in financiële rechten en verplichtingen

Ontdek de gemakken van onze kosteloze online rekentool. Deze handige calculator stelt u enkele vragen over uw gezinssituatie en het inkomen van zowel uzelf als uw (ex-)partner. Na het invullen van deze vragen, ontvangt u zowel op onze website als via e-mail een schatting van het te betalen bedrag voor kinderalimentatie.

Voor complexere situaties waarin een meer gedetailleerde berekening nodig is, biedt onze calculator een eerste stap. In de onderstaande situaties adviseren we een persoonlijke berekening:

  1. Starten van een juridische procedure
  2. Officieel voorstel aan uw ex-partner
  3. Aanvraag indienen bij het LBIO

Bij Advocatenkantoor Simmelink staan onze specialisten klaar om voor u een nauwkeurige en gedetailleerde berekening te verzorgen, afgestemd op uw specifieke situatie.

Gratis online berekening

Kinderalimentatie berekenen
?
?
?
?
?
?
Contactgegevens
De berekening van de alimentatie ontvangt u per e-mail en wordt na het berekenen ook op de volgende pagina weergegeven.
Uw telefoonnummer helpt ons om snel contact met u op te nemen voor vragen over kinderalimentatie en voor goede nazorg. We waarderen uw vertrouwen en behandelen uw gegevens zorgvuldig.

Berekenen kinderalimentatie

Bij de alimentatiespecialisten van Advocatenkantoor Simmelink heeft u verschillende opties om de kinderalimentatie te laten (her)berekenen:

Gebruik onze gratis online calculator

Met deze gebruiksvriendelijke calculator kunt u zelf snel een schatting maken. Deze tool geeft u een eerste indicatie van uw kinderalimentatie.

Wilt u een persoonlijke berekening welke u kan gebruiken voor een procedure? Dan raden wij u aan om voor een op maat gemaakte berekening te kiezen.

Persoonlijke alimentatieberekening

Profiteer van onze expertise en ontvang een volledig op maat gemaakte berekening, inclusief gedetailleerde uitleg. Dit proces begint met een (online) intakegesprek om uw persoonlijke situatie te bespreken. Hierna verzamelt u de benodigde documenten en informatie. Zodra wij deze van u hebben ontvangen, gaan wij aan de slag. Binnen enkele werkdagen ontvangt u uw op maat gemaakte alimentatieberekening.

Deze op maat gemaakte berekening kunt u gebruiken om:

  • toe te voegen aan uw ouderschapsplan;
  • een verzoek voor kinderalimentatie in te dienen bij de rechtbank;
  • een verzoek tot wijziging van de kinderalimentatie voor te leggen aan uw ex-partner.

Reviews: wat vinden onze cliënten

Onze cliënten zijn na onze persoonlijke berekening die op maat is gemaakt vaak opgelucht. Het is dan eindelijk duidelijk is wat de rechten en plichten zijn.

Meer ervaringen van onze cliënten leest u op onze review pagina.

Toelichting op de online tool

In onze online rekentool voor kinderalimentatie maken we gebruik van gegevens van het NIBUD en de alimentatienormen die rechters gebruiken (te vinden in het zogenoemde TREMA-rapport).

NIBUD: de kosten van de kinderen

Bij het berekenen van kinderalimentatie maken we gebruik van de basisgegevens van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). Het NIBUD heeft met cijfers van het CBS berekend hoeveel een kind gemiddeld kost. Dit hangt onder meer af van het netto gezinsinkomen. Als een kind in een gezin woont dat meer te besteden heeft, zullen de kosten van een kind/de kinderen doorgaans ook hoger zijn.

TREMA-rapport en alimentatienormen: de rekenmethode voor alimentatie

Aan de hand van de basisgegevens van het NIBUD kan de hoogte van de kinderalimentatie worden berekend. De rekenmethode hiervoor is vastgelegd in alimentatienormen die ook door de rechtbanken worden gebruikt.