Ouderschapsplan

Als u gaat scheiden of het geregistreerd partnerschap gaat beëindigen dan bent u wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Het ouderschapsplan wordt, samen met het verzoek tot echtscheiding, ingediend bij de rechtbank. Bij een ouderschapsplan is het belangrijkste dat ouders de verantwoordelijkheid dragen voor de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. In het ouderschapsplan worden geen afspraken gemaakt over het gezamenlijk en ouderlijk gezag.

Ook als u het het buitenland woont of bij verschillende nationaliteiten kunnen we u bij internationale echtscheidingen bijstaan vanuit onze internationale praktijk. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Het eerste gesprek is gratis, we bespreken vrijblijvend uw zaak. 

Wat staat er in het ouderschapsplan?

De ouders dienen in ieder geval afspraken te maken over de volgende onderwerpen:

  • De verdeling van de zorg- en opvoedingstaken.
  • De hoofdverblijfplaats van de kinderen na de scheiding en op welke dagen ze verblijven bij welke ouder.
  • Informatie verstrekken aan elkaar en raadplegen over belangrijke beslissingen. Denk hierbij aan schoolkeuze of verhuizing.
  • De kinderalimentatie en wie welk deel van de kosten voor zijn / haar rekening neemt.
  • De ouders betrekken de kinderen op leeftijdsadequate wijze bij hetgeen zij samen als ouders hebben afgesproken over de kinderen.

Bij het opstellen van het ouderschapsplan staat het belang van het kind voorop. Als echtscheidingsadvocaat kunnen we u bij het het opstellen van het ouderschapsplan adviseren.

Reviews: wat onze cliënten zeggen

Hieronder leest u de ervaringen van twee cliënten nadat ze bij ons hun scheiding hebben geregeld.
Meer ervaringen van onze cliënten lees u op onze review pagina.

“Advocatenkantoor Simmelink biedt hoogwaardige en professionele ondersteuning bij familiezaken. Ze zijn erg snel met het antwoorden op de vaak vele vragen en immer accuraat. Ik was erg tevreden over de snelheid van afhandeling en communicatie. Het voordeel van een kleiner kantoor is dat je veel meer persoonlijke aandacht krijgt. “

Peter V.

” She has provided very professional support and enabled me to gain a fair child alimony and holiday arrangement via the court. My case is complicated because my ex lives abroad. Carla is very down-to-earth, responsive, and efficient. She tries to find solutions for both parties and has compassion for the parties involved. “

Jing Qiao Z.

Hoe kunnen we helpen?

U kunt ons ook bellen op 030 – 30 787 32 (we zijn geopend op werkdagen van 9:00 -17:00 uur).

Lees gerust eens na hoe we uw gegevens beschermen.

Contactformulier
Wij bellen u alleen op als we nog vragen hebben of als u daarom vraagt
We sturen een kopie van uw bericht naar dit e-mailadres