Second opinion bij echtscheiding, alimentatie of erfrecht

Heeft u al een advocaat of mediator maar twijfelt u over de richting en de voortgang van het traject? Of wilt u advies over (een deel van) van een lopende zaak? Dan kunt u bij ons een second opinion of advies aanvragen. Dan kijken we met een neutrale en op objectieve wijze naar uw zaak en geven we u waar nodig advies.

Second opinion bij scheiden

Als u bent verwikkeld in een echtscheidingsprocedure kunt u in de volgende situaties bij ons terecht:

  • U heeft het gevoel dat uw advocaat uw belangen niet voldoende behartigt.
  • U bent niet tevreden over het verloop van uw zaak en/of uw advocaat en u vraagt zich af of namens u wel de juiste stappen worden ondernomen.
  • U heeft samen een advocaat en u bent benieuwd of er nog alternatieven denkbaar zijn die tot een beter resultaat leiden. Of u wilt de alimentatieberekening laten narekenen of de voorgestelde verdeling van de huwelijksgemeenschap laten beoordelen.

Second opinion bij mediation

Als u in een mediationtraject zit kunt u bij ons terecht als:

  • U twijfelt of de gezamenlijke advocaat of mediator uw belangen wel voldoende in het oog houdt.
  • U behoefte heeft aan persoonlijk advies. Zo kunnen wij op achtergrond met u meedenken over alternatieven en de impact van bepaalde keuzes met u bespreken.
  • U twijfelt over de voortgang van de mediation. Wij kunnen in dit geval met een objectieve blik kijken hoe het proces verloopt. Van ons krijgt u onafhankelijk advies wat in uw situatie passend is. Het kan ook betekenen dat we u adviseren om naar een andere oplossing te zoeken dan mediation.

Advies over hoger beroep

Heeft de rechter een uitspraak gedaan in uw zaak? En wilt u weten of het zinvol is om in hoger beroep te gaan tegen die uitspraak?

Wij kunnen met een objectieve en frisse blik naar uw zaak kijken en u adviseren over de keuze om al dan niet in hoger beroep te gaan. Hierbij bespreken we de alternatieven en mogelijke uitkomsten met u, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.