Meer over mij

Carla Simmelink is een gerenommeerde advocaat met 21 jaar ervaring. Ze staat bekend om haar doortastendheid en de uitstekende resultaten die zij voor haar cliënten bereikt. Met een duidelijke en pragmatische communicatiestijl maakt zij complexe juridische kwesties inzichtelijk. Carla’s primaire doel is het realiseren van duurzame oplossingen die cliënten echt verder helpen. Bij juridische conflicten verdedigt zij de belangen van haar cliënten met vastberadenheid, gebruikmakend van haar uitgebreide kennis en ervaring.

Expertise

Carla is gespecialiseerd in personen- en familierecht, naamrecht, internationaal privaatrecht en erfrecht. Zij behandelt zaken zoals internationale echtscheidingen, alimentatie, gezagsregelingen en verhuizingen met kinderen. Bovendien heeft zij ruime ervaring met kwesties rondom voornaamswijzigingen en non-binaire statussen. Dankzij haar diepgaande kennis van meerdere rechtsgebieden doorgrondt ze snel de kern van uw juridische uitdagingen en streeft ze consequent naar het beste resultaat voor haar cliënten.

Dit betekent dat zij u kan helpen met erfenissen, (internationale) echtscheidingen, alimentatie, gezag en verhuizingen met kinderen. Daarnaast weet zij veel over voornaamswijzigingen en inmiddels, vaak samenhangend, ook over het verkrijgen van een non-binaire status (genderneutraal). Bij internationale zaken spelen vragen een rol als wanneer welke rechtbank van een land bevoegd is en van welk land het recht moet worden toegepast.

Opleiding

Carla voltooide haar studie Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht, aangevuld met de European Law School waar zij de rechtssystemen van EU-lidstaten bestudeerde. Verder heeft zij gespecialiseerde modules gevolgd in verzekeringsrecht, psychiatrie, psychologie, ICT en recht aan de Universiteit Utrecht.

Werkervaring

Na haar studie startte Carla haar juridische loopbaan in 2004 als advocaat-stagiair bij Van de Sande Advocaten in Rotterdam, met een focus op familierecht, arbeidsrecht en onroerend goed recht. In 2007 maakte ze de overstap naar Kabalt & Schuurman in Breukelen, waar zij een breed scala aan juridische vraagstukken behandelde in een algemene praktijk. Vervolgens voegde zij zich in 2010 bij B& Advocaten in Utrecht, waar haar werk voornamelijk gericht was op (internationaal) privaatrecht en familierecht. Hier legde zij zich toe op verbintenissenrecht, vermogensrecht en goederenrecht, waarbij ze haar expertise in complexe juridische structuren verder ontwikkelde.

In 2018 richtte zij Advocatenkantoor Simmelink op, waar zij haar passie voor het recht en haar toewijding aan cliëntenservice voortzet. Haar ondernemersachtergrond en ervaring in diverse juridische gebieden versterken haar vermogen om cliënten effectief te vertegenwoordigen en bij te staan.

Rechtsgebiedenregister

Carla Simmelink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Personen & familierecht
  • Internationaal privaatrecht
  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
 • Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.