Carla Simmelink

Laatste update:

Carla Simmelink

mr. Carla Simmelink

Advocaat


” Oplossingsgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid kenmerken mijn werkwijze. Ik zie het als een uitdaging om uw zaak naar volle tevredenheid op te lossen zodat u verder kunt. “

– mr. Carla Simmelink

Meer over mij

Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Zij combineert toegankelijkheid en professionaliteit waardoor cliënten zich steeds op hun gemak voelen. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek geeft ze haar visie op uw situatie. Zij kan met haar heldere blik en communicatie ook complexe juridische vraagstukken op eenvoudige wijze naar haar cliënten verwoorden.

Haar eerste doel is te zoeken naar duurzame en efficiënte oplossingen waarmee u verder kunt. Vaak lukt het om in goed overleg met de tegenpartij tot een duurzame oplossing te komen.

Lukt dat niet, dan zet Carla haar kennis en ervaring in tijdens een gerechtelijke procedure bij de Rechtbank of het Gerechtshof.

Carla staat zowel particulieren als bedrijven bij. Zelf komt zij uit een ondernemersfamilie en het  ondernemerschap is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Hierdoor voelt zij een sterke binding  met ondernemers: sterke karakters die gewend zijn hun leven naar eigen inzicht en opvattingen te sturen.

Expertise

Binnen haar kennis- en vakgebieden heeft Carla een aantal specialismen: het personen- en familierecht, het naamrecht en het internationaal privaatrecht.

Dit betekent dat zij u kan helpen met (internationale) echtscheidingen, alimentatie, gezag en verhuizingen met kinderen. Daarnaast weet zij veel over voornaamswijzigingen en inmiddels, vaak samenhangend, ook over het verkrijgen van een non-binaire status (genderneutraal). Bij internationale zaken spelen vragen een rol als wanneer welke rechtbank van een land bevoegd is en van welk land het recht moet worden toegepast.

Opleiding

Carla heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en daarnaast een jaar European Law School (ELS) gevolgd. De ELS  is een speciale studie waarin vergelijkingen worden gemaakt tussen de verschillende rechtssystemen van de EU-lidstaten.

In de eindfase van haar studie heeft zij aanvullende modules voor verzekeringsrecht, psychiatrie en psychologie alsmede ICT en recht aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Werkervaring

Na de afronding van haar studie heeft Carla een half jaar als jurist bij een deurwaarderskantoor gewerkt. In 2004 is ze beëdigd als advocaat en begonnen aan de driejarige opleiding tot advocaat bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Daar heeft zij gewerkt in de algemene praktijk die hoofdzakelijk bestond uit zaken op het gebied van het strafrecht, het onroerend goedrecht (ook als adviseur van VBO-makelaars) en het personen- en familierecht. Tegelijkertijd is Carla zich gaan specialiseren in het personen- en familierecht. Inmiddels houdt zij zich al zeventien jaar bezig met dit veelzijdige rechtsgebied. In 2018 heeft Carla Advocatenkantoor Simmelink opgericht.

Rechtsgebiedenregister

Carla Simmelink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Personen & familierecht
  • Internationaal privaatrecht;
  • Echtscheidingen;
  • Alimentatiezaken;
  • Omgangsregelingen;
  • Ouderschap en erkenning
 • Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blog postings: nieuws, artikelen en verhalen

Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

De complexiteit van eenhoofdig gezag in internationaal familierecht

Binnen het domein van het internationaal familierecht stuiten we vaak op complexe vraagstukken. Deze casestudy van Simmelink Advocaten belicht een dergelijke situatie en laat zien hoe wij te werk gaan.
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Internationaal Familierecht: Verhuisdilemma na Scheiding – Simmelink advocaten

Als experts in internationaal familierecht hebben we talloze cliënten geholpen bij complexe scheidingen en kinderregelingen. In deze casus belichten we de uitdagingen en oplossingen van een internationaal verhuisdilemma na een scheiding.
Lees meer
MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.
Lees meer
Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Italiaanse dames in Nederland: welke rechter kan Claudia helpen als de Canadese vader onbereikbaar is?

Een scheiding waarbij een buitenlandse partner betrokken is, kan al flink complex zijn. Nog complexer wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zeker als de ouders in een ander land wonen dan het land waarvan de kind de nationaliteit heeft. In welk land is de rechter bevoegd als het allemaal niet meer loopt zoals gehoopt?
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Van Amerikaanse droom naar internationale echtscheiding

Remco is een aantal jaar geleden naar Amerika verhuisd voor zijn werk, hij had daar de kans om zijn droom na te jagen en in overleg met zijn vrouw Annelies vertrekt hij voor een paar jaar. Er zijn goede afspraken gemaakt: Remco en Annelies zullen elkaar regelmatig opzoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor de partners, maar ook voor hun zoon Benjamin. Benjamin is nog maar 2,5 jaar als zijn vader tijdelijk verhuist.
Lees meer
Scheiding NL D ZA 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Een scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 
Lees meer
euro-geld

Indexering alimentatie in 2022 is 1,9%

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. Deze verhoging wordt toegepast, ook als deze jaarlijkse verhoging van de alimentatie niet in een rechterlijke uitspraak of in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is genoemd.
Lees meer
Voornaam met typemachine: wijzigen of toevoegen van voornaam bij advocatenkantoor simmelink

Tweede voornaam toevoegen

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met de mogelijkheid om een voornaam te kunnen wijzigen. Wat minder bekend is is dat het wijzigen van een tweede voornaam of derde voornaam ook kan. Dit valt allemaal onder de noemer “voornaam wijzigen”.
Lees meer
Photo of author

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

voor het CV.

Index