Advocaat

Als advocaat kunnen we u op verschillende manieren bij bijstaan. Niet alleen bij uw (internationale) echtscheiding, maar ook bij:

Wij kunnen adviseren, bemiddelen, onderhandelen en procederen bij de rechtbank om uw belangen te behartigen. Voordat we een procedure bij de rechtbank starten proberen we een regeling met de wederpartij te treffen.

Advocaat bij scheiden

Is mediation bij scheiden in uw geval geen optie? Dan hebben u en uw aanstaande ex-partner allebei een eigen advocaat nodig. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u per definitie in een vechtscheiding belandt. Ook als u beiden een eigen advocaat inschakelt is het mogelijk om in overleg overeenstemming te bereiken over de juridische gevolgen van uw scheiding. De punten waar geen overeenstemming over is, legt uw advocaat voor aan de rechtbank.

Advocaat bij alimentatievraagstukken

Als u gaat scheiden worden er vaak ook bedragen vastgesteld voor partner– en kinderalimentatie. Deze bedragen liggen in principe voor langere tijd vast, terwijl uw (financiële) omstandigheden of die van uw partner kunnen veranderen. Als dat bij u het geval is kan het raadzaam om een nieuwe alimentatieberekening te laten maken en u te laten adviseren over de te nemen vervolgstappen. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Ook als er een conflict ontstaat over de alimentatie, adviseren wij u om altijd advies inwinnen voor u – bijvoorbeeld – besluit de alimentatie stop te zetten.