mr. C. (Carla) Simmelink

Advocaat, oprichter en eigenaar van Simmelink Advocaten

” Oplossingsgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid kenmerken mijn werkwijze. Ik zie het als een uitdaging om uw zaak naar volle tevredenheid op te lossen zodat u verder kunt. “

030 – 30 787 32 (werkdagen 9:00 – 17:00 uur)

carla-simmelink

Meer over mij

Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Zij combineert toegankelijkheid en professionaliteit waardoor cliënten zich steeds op hun gemak voelen. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek geeft ze haar visie op uw situatie. Zij kan met haar heldere blik en communicatie ook complexe juridische vraagstukken op eenvoudige wijze naar haar cliënten verwoorden.

Haar eerste doel is te zoeken naar duurzame en efficiënte oplossingen waarmee u verder kunt. Vaak lukt het om in goed overleg met de tegenpartij tot een duurzame oplossing te komen.

Lukt dat niet, dan zet Carla haar kennis en ervaring in tijdens een gerechtelijke procedure bij de Rechtbank of het Gerechtshof.

Carla staat zowel particulieren als bedrijven bij. Zelf komt zij uit een ondernemersfamilie en het  ondernemerschap is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Hierdoor voelt zij een sterke binding  met ondernemers: sterke karakters die gewend zijn hun leven naar eigen inzicht en opvattingen te sturen.

Expertise

Binnen haar kennis- en vakgebieden heeft Carla een aantal specialismen: het personen- en familierecht, het naamrecht en het internationaal privaatrecht.

Dit betekent dat zij u kan helpen met (internationale) echtscheidingen, alimentatie, gezag en verhuizingen met kinderen. Daarnaast weet zij veel over voornaamswijzigingen en inmiddels, vaak samenhangend, ook over het verkrijgen van een non-binaire status (genderneutraal). Bij internationale zaken spelen vragen een rol als wanneer welke rechtbank van een land bevoegd is en van welk land het recht moet worden toegepast.

Opleiding

Carla heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en daarnaast een jaar European Law School (ELS) gevolgd. De ELS  is een speciale studie waarin vergelijkingen worden gemaakt tussen de verschillende rechtssystemen van de EU-lidstaten.

In de eindfase van haar studie heeft zij aanvullende modules voor verzekeringsrecht, psychiatrie en psychologie alsmede ICT en recht aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Werkervaring

Na de afronding van haar studie heeft Carla een half jaar als jurist bij een deurwaarderskantoor gewerkt. In 2004 is ze beëdigd als advocaat en begonnen aan de driejarige opleiding tot advocaat bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Daar heeft zij gewerkt in de algemene praktijk die hoofdzakelijk bestond uit zaken op het gebied van het strafrecht, het onroerend goedrecht (ook als adviseur van VBO-makelaars) en het personen- en familierecht. Tegelijkertijd is Carla zich gaan specialiseren in het personen- en familierecht. Inmiddels houdt zij zich al zeventien jaar bezig met dit veelzijdige rechtsgebied. In 2018 heeft Carla Advocatenkantoor Simmelink opgericht.

Rechtsgebiedenregister

Carla Simmelink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Personen & familierecht
  • Internationaal privaatrecht;
  • Echtscheidingen;
  • Alimentatiezaken;
  • Omgangsregelingen;
  • Ouderschap en erkenning
 • Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blog postings: nieuws, artikelen en verhalen

[wp_show_posts id=”11959″]