Carla Simmelink

” Oplossingsgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid kenmerken mijn werkwijze. Ik zie het als een uitdaging om uw zaak naar volle tevredenheid op te lossen zodat u verder kunt. “

– mr. Carla Simmelink

Meer over mij

Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Zij combineert toegankelijkheid en professionaliteit waardoor cliënten zich steeds op hun gemak voelen. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek geeft ze haar visie op uw situatie. Zij kan met haar heldere blik en communicatie ook complexe juridische vraagstukken op eenvoudige wijze naar haar cliënten verwoorden.

Haar eerste doel is te zoeken naar duurzame en efficiënte oplossingen waarmee u verder kunt. Vaak lukt het om in goed overleg met de tegenpartij tot een duurzame oplossing te komen.

Lukt dat niet, dan zet Carla haar kennis en ervaring in tijdens een gerechtelijke procedure bij de Rechtbank of het Gerechtshof.

Carla staat zowel particulieren als bedrijven bij. Zelf komt zij uit een ondernemersfamilie en het  ondernemerschap is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Hierdoor voelt zij een sterke binding  met ondernemers: sterke karakters die gewend zijn hun leven naar eigen inzicht en opvattingen te sturen.

Expertise

Binnen haar kennis- en vakgebieden heeft Carla een aantal specialismen: het personen- en familierecht, het naamrecht en het internationaal privaatrecht.

Dit betekent dat zij u kan helpen met (internationale) echtscheidingen, alimentatie, gezag en verhuizingen met kinderen. Daarnaast weet zij veel over voornaamswijzigingen en inmiddels, vaak samenhangend, ook over het verkrijgen van een non-binaire status (genderneutraal). Bij internationale zaken spelen vragen een rol als wanneer welke rechtbank van een land bevoegd is en van welk land het recht moet worden toegepast.

Opleiding

Carla heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en daarnaast een jaar European Law School (ELS) gevolgd. De ELS is een speciale studie waarin vergelijkingen worden gemaakt tussen de verschillende rechtssystemen van de EU-lidstaten.

In de eindfase van haar studie heeft zij aanvullende modules voor verzekeringsrecht, psychiatrie en psychologie alsmede ICT en recht aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Werkervaring

Na de afronding van haar studie heeft Carla een half jaar als jurist bij een deurwaarderskantoor gewerkt. In 2004 is ze beëdigd als advocaat en begonnen aan de driejarige opleiding tot advocaat bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Daar heeft zij gewerkt in de algemene praktijk die hoofdzakelijk bestond uit zaken op het gebied van het strafrecht, het onroerend goedrecht (ook als adviseur van VBO-makelaars) en het personen- en familierecht. Tegelijkertijd is Carla zich gaan specialiseren in het personen- en familierecht. Inmiddels houdt zij zich al zeventien jaar bezig met dit veelzijdige rechtsgebied. In 2018 heeft Carla Advocatenkantoor Simmelink opgericht.

Rechtsgebiedenregister

Carla Simmelink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Personen & familierecht
  • Internationaal privaatrecht;
  • Echtscheidingen;
  • Alimentatiezaken;
  • Omgangsregelingen;
  • Ouderschap en erkenning
 • Psychiatrisch patiëntenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blog postings: nieuws, artikelen en verhalen

Treurige man die onterfd is.

Onterfd kind en het recht op legitieme portie

Mike en Miranda zijn getrouwd en hebben door de jaren heen een gezin opgebouwd met drie volwassen kinderen: Bas, Pim en Johan. Door omstandigheden is de relatie tussen Bas en zijn ouders verslechterd. De ouders hebben besloten om een van de kinderen te onterven.
Lees meer
Een oudere man met boeken, mogelijk nadenkend over zijn testament en nalatenschap. Goed advies bij nalatenschap is essentieel: aanvaarden, verwerpen of beneficiair aanvaarden.

Beneficiair aanvaarden: hoe we Julia hielpen een verstandige en veilige keuze te maken

De oom van Julia is overleden en hij heeft haar als erfgenaam benoemd in zijn testament. Hoewel ze dankbaar was voor enkele van de legaten, wist ze weinig over zijn financiële nalatenschap, inclusief mogelijke schulden en erfbelasting.
Lees meer
Vader met zoon op het strand

Erkenning buitenlandse man van Nederlands kind

In het verleden heeft hij een kortstondige relatie gehad met een Nederlandse vrouw, Lisanne, toen samen in Japan woonden. Kort nadat hun relatie was beëindigd liet Lisanne aan Thomas weten dat ze in verwachting is.  Zij wil niet zeggen of hij de vader is of niet. Thomas wil graag laten officieel laten bevestigen dat hij de (juridisch) vader van Simon is. De vrouw vindt het niet fijn dat vader en zoon elkaar hebben gevonden.
Lees meer
alimentatie berekenen simmelink

Kinderalimentatie berekenen bij inkomensstijging van ex-partner

Wanneer er sprake is van een verandering in het inkomen van een ex-partner, kan dit gevolgen hebben voor de kinderalimentatie. Bij Simmelink Advocaten zijn we gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen. In dit artikel leggen we aan de hand van een voorbeeldsituatie uit hoe we te werk gaan.
Lees meer
Vlaggen van Noorwegen en Oostenrijk. Het betreft een internationale echtscheiding.

Internationale echtscheiding in Nederland: het verhaal van Oostenrijkse Lukas en Noorse Elise

Lukas, een Oostenrijker, ontmoette Elise, een Noorse, tijdens een vakantie in Noorwegen. Ze werden verliefd en hun avontuur bracht hen naar Salzburg, Oostenrijk, waar ze besloten te trouwen.
Lees meer
MiddenNederland 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Na de scheiding verhuizen naar de andere kant van het land?

Als ouders gaan scheiden, is het gebruikelijk dat er woningen bij elkaar in de buurt worden gezocht zodat kinderen eenvoudig beide ouders kunnen bezoeken. Maar soms gebeurt het dan een van de ouders verder weg wil gaan wonen, soms zelfs aan de andere kant van het land.
Lees meer
Italie Nederland vlaggen 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Internationale scheiding en gezag met onbereikbare partner: vanuit Nederland met Italiaanse moeder en Canadese vader

Een scheiding waarbij een buitenlandse partner betrokken is, kan al flink complex zijn. Nog complexer wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zeker als de ouders in een ander land wonen dan het land waarvan de kind de nationaliteit heeft. In welk land is de rechter bevoegd als het allemaal niet meer loopt zoals gehoopt?
Lees meer
Amerikaanse droom 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Van Amerikaanse droom naar internationale echtscheiding

Remco is een aantal jaar geleden naar Amerika verhuisd voor zijn werk, hij had daar de kans om zijn droom na te jagen en in overleg met zijn vrouw Annelies vertrekt hij voor een paar jaar. Er zijn goede afspraken gemaakt: Remco en Annelies zullen elkaar regelmatig opzoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor de partners, maar ook voor hun zoon Benjamin. Benjamin is nog maar 2,5 jaar als zijn vader tijdelijk verhuist.
Lees meer
Scheiding NL D ZA 1200x630 1 | Simmelink Advocatenkantoor

Een internationale scheiding in Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika

Een scheiding waarbij beide partners in Nederland wonen, kan al behoorlijk complex zijn. Maar de volgende casus laat een wel bijzonder ingewikkeld scheidingsverhaal zien. Het gaat om een internationale scheiding waarbij Nederland, Duitsland, Australië en Zuid-Afrika een rol spelen. De procedure is vastgelopen in het buitenland en beide partijen weten niet goed wat ze hier nu mee moeten. 
Lees meer
euro-geld

Indexering alimentatie in 2022 is 1,9%

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. Deze verhoging wordt toegepast, ook als deze jaarlijkse verhoging van de alimentatie niet in een rechterlijke uitspraak of in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is genoemd.
Lees meer
Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

Carla Simmelink

voor het CV.