Internationaal familierecht

Wij zijn gespecialiseerd in buitenlandse echtscheidingen, alimentatieberekeningen, ouderschapsplannen en omgangsregelingen.

carla-simmelink-advocatenkantoor-simmelink

Bij internationaal familierecht kunnen we u helpen met:

 • Internationale echtscheiding.

 • Aanvragen alimentatie.
  Wij maken een rechtsvergelijking en geven advies in welk land u het beste de alimentatie kunt aanvragen.
 • Een verhuizing naar een ander land.

 • Internationaal ouderschapsplan of omgangsregeling waarbij de ouders en kinderen in verschillende landen wonen.

 • Berekenen of aanpassen van de partneralimentatie en kinderalimentatie rekening houdend met internationale valuta’s, belastingen en eigen vermogens.

 • Afwikkeling van het huwelijksvermogen dat in het buitenland ligt

 • Juridisch advies als u overweegt om in het buitenland te gaan trouwen.

 • Nederlandse expats die in het buitenland wonen.

 • Buitenlandse expats die in Nederland wonen.

 • Gezamenlijk of ouderlijk gezag over minderjarige kinderen.

 • Het in overleg treden met uw buitenlandse advocaat.

Wat is internationaal familierecht?

Internationaal familierecht is van toepassing als u, uw partner of kinderen verschillende nationaliteiten hebben,  het huwelijk in het buitenland is gesloten of dat u na het huwelijk in verschillende landen bent gaan wonen of werken. Bij deze internationale aspecten moet worden vastgesteld welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is.

Een voorbeeld is dat twee Nederlanders trouwen en in Frankrijk gaan wonen. Zij krijgen samen kinderen. Een van de twee verhuist naar Spanje. De kinderen blijven in Frankrijk. De vraag is vervolgens of de Nederlandse rechter bevoegd is als zij gaan scheiden, welk recht van toepassing is op de scheiding, het vermogen dat verdeeld moet worden, een contactregeling met de kinderen en de kinder- en partneralimentatie.  En we geven u advies in welk land u het beste de alimentatie kunt aanvragen door een rechtsvergelijking te maken.

Veel mensen die ons kantoor benaderen lopen met deze vragen rond en willen graag weten of zij bij de rechtbank in Nederland de scheiding in gang kunnen zetten. Wij kunnen uw echtscheiding begeleiden en hierin adviseren. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het opstellen en aanpassen van de partneralimentatie en kinderalimentatie.

Advocatenkantoor Simmelink is gespecialiseerd in internationaal familierecht. In onze internationale praktijk staan wij u met juridisch advies bij. Met onze kennis en ervaring kunnen we u juist en adequaat adviseren wat in uw zaak de beste aanpak is.

Advocatenkantoor Simmelink biedt erg professionele ondersteuning bij familiezaken. Ze begeleiden mijn internationale scheiding en daar komen altijd nogal wat haken en ogen bij kijken. Ze zijn erg snel met het antwoorden op de vaak vele vragen en immer accuraat. Ik was erg tevreden over de snelheid van afhandeling en communicatie. Het voordeel van een kleiner kantoor is dat je veel meer persoonlijke aandacht krijgt. Dat is waardevol in zo'n vervelende tijd.

Peter V.

Welke rechter is bevoegd bij internationaal familierecht?

Bij het internationaal familierecht moet als eerste worden vastgesteld  welke rechter bevoegd is en welk recht van toepassing is .

Het internationaal familierecht is complex doordat er vaak verschillende mogelijkheden en internationale aspecten voor uw zaak relevant zijn.  Het is van essentieel belang om vooraf stil te staan bij welke rechter(s) van (een) land(en) bevoegd is/zijn en welk recht van toepassing is voor verschillende onderwerpen zodat we u kunnen adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Als de Nederlandse rechter bevoegd is in een zaak, onderzoeken we op basis van Nederlandse en Europese wetten, buitenlandse wetgeving en internationale verdragen als eerste welk recht van toepassing is op de echtscheiding, de partneralimentatie, regelingen voor kinderen (waaronder het ouderschapsplan en de kinderalimentatie) en de verdeling van het vermogen. 

De Nederlandse rechter is niet in alle geval bevoegd om een oordeel te geven over zaken met internationale aspecten. Het is zelfs mogelijk dat de ene rechter bevoegd is om een beslissing te nemen over de echtscheiding en alimentatie terwijl een andere rechter een uitspraak doet over de omgangsregeling. Ook kan het zo zijn dat de Nederlandse rechter het recht van een ander land dient toe te passen. Vice versa, kan een buitenlandse rechter het Nederlands recht toepassen.

We zullen echter altijd na gaan of een procedure bij de rechtbank in Nederland kan plaatsvinden.

Als er procedures in het buitenland lopen of gevoerd moeten worden dan kan ons kantoor voor de benodigde begeleiding zorgen. Zo kan het zijn dat de echtscheiding in Duitsland plaatsvindt en de alimentatie volgens het Nederlands recht dient te worden toegepast.

De Nederlandse rechter kan zich bij internationaal familierecht niet beperken tot het Nederlands recht. De rechter en advocaat moeten diepgaande kennis hebben toepasselijke internationale verdragen. De internationale echtscheidingsadvocaat van Advocatenkantoor Simmelink is gespecialiseerd in internationale aspecten van het familierecht.

Het voeren van een procedure bij een buitenlandse rechtbank is als advocaat Nederlands recht niet mogelijk. Wel kan ons kantoor u daarin begeleiden omdat we namelijk gespecialiseerd zijn in internationaal familierecht.

Expats

Het specialisme internationale echtscheiding behartigt de belangen van Nederlandse expats die in het buitenland wonen en de buitenlandse expats die in Nederland wonen.

Voor de Nederlandse expats bieden we onze echtscheidingsexpertise aan waarbij de gesprekken plaats vinden middels videobellen, zoals Skype en Teams, of het gewoon bellen.  Hierdoor kunnen we veel aspecten op afstand met elkaar regelen, zoals het starten van een procedure in Nederland, als de Nederlandse rechter bevoegd is.

Ook voor buitenlandse expats in Nederland kunnen we onderzoeken in welk(e) land(en) er bevoegdheid is. Hierbij kunt u denken aan partneralimentatie, kinderalimentatie of het ouderschapsplan.

Onze werkwijze

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om uw situatie te bespreken. Aan het einde van het gesprek heeft u inzicht in de wijze of en waarop we u kunnen bijstaan, de mogelijkheden voor u en de te verwachten kosten.

In het eerst gesprek bespreken we uw situatie zodat voor u duidelijk wordt of (ook) de Nederlandse rechter bevoegd en welk recht van toepassing is. Op deze wijze maken we de juiste keuzes die het voordeligst uitpakken en tot het beste resultaat leiden. 

We hebben uitgebreide ervaring met moderne vormen van videobesprekingen zoals Skype, Zoom, Google Meet en Microsoft Teams. Of u in Nederland woont of in het buitenland, onze kwaliteit en het persoonlijke contact blijft gegarandeerd. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons advocatenkantoor in Maarssen – Utrecht.

Referenties: wat vinden onze cliënten van ons?

Om u een indruk te geven hoe klanten onze dienstverlening ervaren, leest u hieronder hun ervaringen. De beoordelingen zijn voor een groot gedeelte terug te lezen op Google Reviews van Advocatenkantoor Simmelink.

Jing Q.Z.
Jing Q.Z.
Read More
She has provided very professional support and enabled me to gain a fair child alimony and holiday arrangement via the court. My case is complicated because my ex lives abroad. Carla not only has extensive experience in (international) family law, but also has great personality. She is very down to earth, responsive and efficient. She tries to find solutions for both parties and has compassion for the parties involved. I would like to highly recommend her and wish her all the best in her career.
Mariana Z.
Mariana Z.
Read More
Contact verliep makkelijk, goed bereikbaar en binnen de afgesproken periode. Wat wij hadden afgesproken heeft zij volledig waargemaakt. Prima advocaat!
Martine van L.
Martine van L.
Read More
Zij heeft mij bijgestaan tijdens een langdurige en ingewikkelde scheidingsprocedure. Dit heeft zij top gedaan! Ik vind haar een vriendelijk, zeer kundig en betrokken persoon. Zij verstaat haar vak!
Emir A.
Emir A.
Read More
Carla heeft mij erg goed geholpen met mijn hulpvraag. Zij is duidelijk, transparant en kon mij goed uitleggen hoe de procedure in elkaar steekt. Ik wil hiermee Carla bedanken voor haar inzet en kunde. We hebben de zaak (uiteraard) gewonnen!
Teun van der H.
Teun van der H.
Read More
Ben zeer tevreden over het client/advocaat contact heel direct niet 2 keer je verhaal hoeven te doen. En komt met gedegen advies/goede raad in mijn geval. Uiteindelijk heeft ze me de rechtbank bespaart.
Suuz H.
Suuz H.
Read More
Carla Simmelink heeft ons uitstekend geholpen. Op een bijzonder prettige manier heeft ze zich verdiept in onze situatie en de procedure uitgelegd. Het hele traject verliep snel, soepel en professioneel. Het is te merken dat ze haar cliënten een warm hart toedraagt. Precies wat wij nodig hadden bij onze gevoelige zaak!
Lizette B.
Lizette B.
Read More
Ik ben goed geholpen met mijn vraag over kleinzoon in het buitenland om hoe die door mijn zoon te laten erkennen. Ze hebben het uitgezocht tot zover het mogelijk was. Ook goed luisterend oor voor de situatie en gratis vrijblijvend telefonisch advies gehad.en mocht ik nog wat hebben kon ik altijd weer terug bellen of mailen. Ook had ik snelle reactie terug en kon er gauw een afspraak gemaakt worden. Ik ben in ieder geval tevreden over Simmelink.
Christoffer S.
Christoffer S.
Read More
I would really recommend Simmelink Advocatuur and Carla Simmelink, which in my case has done a fantastic job. I am a Norwegian man who just won a paternity recognition and a meeting with my Dutch daughter once a month with the help of Simmelink Advocatuur. My case has been taken seriously, Carla Simmelink has always answered when I've called, she is positive and friendly, incredibly helpful and precise. I am forever grateful for the job Advocatenkantoor Simmelink has done for me and my daughter.
Previous
Next

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op, vul hiervoor het onderstaande contactformulier in. Na het verzenden van het contactformulier ontvangt u direct een kopie via de e-mail. We nemen binnen één werkdag contact met u op.

Heeft u haast? Bel ons: 030 – 30 787 32 (9:00 -17:00). 

Wij geven u graag inzicht in de haalbaarheid van een zaak, de beste aanpak voor uw situatie en zo mogelijk de kosten. En u kunt ervaren wat het is om klant bij ons te zijn.

carla-simmelink-advocatenkantoor-simmelink