Internationaal familierecht

Internationaal familierecht is van toepassing als u, uw partner of kinderen verschillende nationaliteiten hebben, het huwelijk is in buitenland gesloten of u woont in verschillende landen. Bij deze internationale aspecten moet worden vastgesteld welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is.

Advocatenkantoor Simmelink is gespecialiseerd in internationaal familierecht. In onze internationale praktijk kunnen we u uitstekend met juridisch advies bijstaan. Met onze kennis en ervaring kunnen we u juist en adequaat adviseren wat in uw zaak de beste aanpak is.

Bij internationaal familierecht kunnen we u helpen met:

Enkele voorbeelden  waar we al veel cliënten mee geholpen hebben:

  • Internationale echtscheiding of huwelijksontbinding.

  • Internationale verhuizing naar een ander land.

  • Internationale omgangsregeling waarbij de betrokkenen in verschillende landen wonen.

  • Berekenen of aanpassen van de partneralimentatie en kinderalimentatie rekeninghoudend met internationale valuta’s, belastingen en eigen vermogens.

  • Verdeling van afwikkeling van het huwelijksvermogen

  • Onafhankelijk advies over huwelijkse voorwaarden en het ouderschapsplan als u overweegt om in het buitenland te gaan trouwen.

  • Expats die in Nederland wonen waarbij het Nederlands recht van toepassing is.

  • Gezag over minderjarige kinderen.

  • Ondersteunen van uw buitenlandse advocaat van het Nederlandse familierecht.

Welke rechter is bevoegd bij internationaal familierecht?

Bij het internationaal familierecht moet als eerste worden vastgesteld welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is.

Het internationaal familierecht is complex doordat er vaak verschillende mogelijkheden voor uw zaak zijn.  Het is van essentieel belang om vooraf stil te staan welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is zodat we u kunnen adviseren om de juiste keuzes te maken.

Het is zelfs mogelijk dat de ene rechter bevoegd is om een beslissing te nemen over de echtscheiding en alimentatie terwijl een ander een uitspraak doet over de omgangsregeling. Ook kan het zo zijn dat de Nederlandse rechter het recht van een ander land dient toe te passen. Vice versa, kan een buitenlandse rechter het Nederlands recht toepassen.

De Nederlandse rechter kan zich bij internationaal familierecht niet beperken tot het Nederlands recht. De rechter en advocaat moeten diepgaande kennis hebben toepasselijke internationale verdragen.

Onze werkwijze

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om uw situatie te bespreken. Aan het einde van het gesprek heeft u inzicht in de wijze waarop we u kunnen bijstaan, de mogelijkheden en de te verwachten kosten.

In het eerst gesprek bespreken we uw situatie zodat duidelijk is welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is. Op deze wijze kunnen we meteen de juiste keuzes maken zodat u geen keuzes maakt die achteraf onvoordelig blijken. 

We hebben uitgebreide ervaring met moderne vormen van videobesprekingen zoals Skype, Zoom, Google Meet en Microsoft Teams. Of u nu in Nederland woont, of in het buitenland, onze kwaliteit blijft gegarandeerd en u bespaart ook nog eens op reistijd en -kosten. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Maarssen – Utrecht.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op, vul hiervoor het onderstaande contactformulier in of bel ons op: 030 – 30 787 32.

Wij geven u graag inzicht in de haalbaarheid, de beste aanpak voor uw situatie en de kosten.

En niet het minst onbelangrijke is dat u kunt ervaren wat het is om cliënt bij ons te zijn.