Scheiden of uit elkaar gaan – gratis advies

Persoonlijke begeleiding van ervaren familierecht advocaten
Duidelijke en transparante communicatie gedurende het hele proces
Gratis eerste kennismakingsgesprek om uw situatie te bespreken

Uw uitdagingen bij scheiden en uit elkaar gaan

Bij Simmelink Advocaten begrijpen we dat juridische kwesties zowel persoonlijk als complex kunnen zijn. Daarom bieden wij exclusieve, persoonlijke begeleiding om u in elke stap van het proces te ondersteunen. Onze uitgebreide expertise in familierecht waarborgt dat we altijd naar het hoogste resultaat streven voor uw unieke situatie.

Wilt u een echtscheiding aanvragen om uw huwelijk te ontbinden?
Wenst u uw geregistreerd partnerschap te ontbinden?
Bent u ongehuwd gaan samenwonen en wilt u uit elkaar?
Heeft u te maken met een internationale scheiding?
Wilt u afspraken maken om het ouderschapsplan of de alimentatie aan te passen?
Heeft u een eigen bedrijf en wenst u te scheiden?
Heeft u een advocaat nodig om u te helpen met een officiële scheidingsprocedure of complexe juridische stappen?
Heeft u vragen over de verdeling van uw bezittingen en financiën, zoals uw hypotheek, pensioen, kinderopvang en meer?

Bij Simmelink Advocaten geloven we in het bieden van heldere begeleiding en onvoorwaardelijke ondersteuning tijdens elke stap van uw scheidingsproces.

De ervaringen van cliënten

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Advocatenkantoor Simmelink onderscheidt zich door deskundigheid en grondige kennis. Mijn zaak werd correct afgehandeld zonder onverwachte kosten, die ze van tevoren nauwkeurig hadden ingeschat.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Uitstekend advocatenkantoor! Het team is zeer vriendelijk, de communicatie helder en afspraken worden altijd nagekomen. Ik raad dit kantoor absoluut aan voor juridische ondersteuning.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

De afhandeling van mijn alimentatieberekening door Simmelink was snel en efficiënt, en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ze zijn benaderbaar en beschikken over uitgebreide kennis van zaken.

5 star review | Simmelink Advocatenkantoor

Advocatenkantoor Simmelink is zeer professioneel en klantgericht. Ze begrijpen de behoeften van de cliënt en zetten alles op alles om te helpen. Zelden zie je een bedrijf waar de klant zo centraal staat als bij Simmelink.

Voordelen van uit elkaar gaan bij Simmelink Advocaten

Onze ervaren advocaten werken met een op maat gemaakt stappenplan voor een echtscheiding, ontbinden samenlevingscontract of beëindigen van samenleven. U krijgt de professionele aandacht en hoogwaardige ondersteuning die u nodig heeft.

Onze ervaren advocaten staan u bij tijdens elke stap van het proces. Wij bieden persoonlijke aandacht en maatwerkoplossingen voor elke cliënt.

Onze juridische experts geven u strategisch advies dat leidt tot optimale resultaten. U kunt met vertrouwen beslissingen nemen, zeker van de best mogelijke ondersteuning.

Wij houden u voortdurend op de hoogte van de voortgang en wat er van u verwacht wordt. We communiceren duidelijk over de kosten en de te nemen stappen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wij begrijpen dat juridische problemen vaak gepaard gaan met veel emoties en besteden daar tijdens uw zaak veel aandacht aan. Uit elkaar gaan doet u samen met uw partner, en u beiden ervaart emoties op een andere manier. Misschien bevindt u zich ook niet in dezelfde fase van het proces, waarbij een van u verder kan zijn dan de ander.

Bij Simmelink Advocaten waarborgen wij de privacy van onze cliënten, essentieel voor cliënten in het hogere segment die waarde hechten aan discretie.

Onze advocaten

Bij Simmelink Advocaten ontmoet u juridische experts die bekend staan om hun hoogwaardige aanpak, kwaliteit en integriteit.

Wij stellen de behoeften van onze cliënten voorop en begrijpen dat elke zaak uniek is.

“Onze advocaten zijn benaderbaar, reageren snel en houden u voortdurend op de hoogte van de voortgang van uw zaak.”

mr. Carla Simmelink

Waar kunnen we u mee helpen?

Echtscheiding

Echtscheiding is een van de meest voorkomende en complexe zaken in het familierecht, waarbij specialistische kennis en aandacht voor het emotionele aspect essentieel zijn.

Voor cliënten is een scheiding vaak een emotioneel proces. Bij Simmelink Advocaten begrijpen we de variërende situaties: van degene die net heeft gehoord dat de partner wil scheiden tot diegenen die gezamenlijk dit besluit hebben genomen. We besteden aandacht aan de oorzaken en emotionele aspecten van de scheiding, en begeleiden u zorgvuldig door het proces.

Onze advocaten bieden specialistische kennis om complexe familierechtelijke kwesties te beheersen. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij u via mediation of met een eigen advocaat bijstaan. Bij een scheiding maken we afspraken over de woning, het vermogen, het pensioen, de eigen zaak en alimentatie. Daarnaast stellen we, indien er minderjarige kinderen zijn, een ouderschapsplan op om de zorg en afspraken rondom de kinderen vast te leggen.

Bij Simmelink Advocaten staan uw belangen en emoties centraal. Wij begeleiden u met deskundigheid en zorg door het scheidingsproces. Het inschakelen van een advocaat betekent niet dat er sprake moet zijn van conflict. Onze advocaten kennen de juridische consequenties van verschillende besluiten en helpen u de juiste keuzes te maken.

Vooral bij complexere situaties, zoals ondernemingen of aanzienlijk vermogen, is het verstandig om in een vroeg stadium een advocaat in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat uw belangen optimaal worden behartigd en u goed wordt begeleid.

Internationaal scheiden

Als u een buitenlandse partner heeft of u zelf in het buitenland woont, krijgt de echtscheiding een internationaal karakter. Hierdoor moet u rekening houden met Europese verordeningen en internationale verdragen. In dat geval is gespecialiseerd advies noodzakelijk. Hiervoor kunt u terecht bij Advocatenkantoor Simmelink.

Ontbinden geregistreerd partnerschap

De ontbinding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap verloopt op dezelfde manier als een echtscheiding. Ook komen dezelfde onderwerpen aan de orde, zoals de verdeling van uw bezittingen, de berekening van de alimentatie en – als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn – het opstellen van een ouderschapsplan. De ontbinding gaat vaak via een gerechtelijke procedure, maar het is ook mogelijk om een geregistreerd partnerschap in overleg te ontbinden, zonder dat een uitspraak van de rechtbank nodig is.

Uit elkaar bij ongehuwd samenwonen of beëindigen samenleving

Veel stellen die ongehuwd samenwonen en uit elkaar gaan, vragen zich af wat hiervan de juridische gevolgen zijn. Veel regels die gelden bij een echtscheiding gelden namelijk niet voor ongehuwde ex-partners.

Veelgestelde vragen:

 • Hoe stellen we een ouderschapsplan op?
 • Wie heeft het ouderlijk gezag?
 • Hoe wordt het vermogen verdeeld?
 • Hoe gaan we om met de huur- of koopwoning en de meerwaarde?
 • Wie blijft er tijdelijk in het huis wonen en hoe regelen we dat juridisch?
 • Bestaat er recht op alimentatie?
 • Welke rol spelen afspraken in het samenlevingscontract?
 • Onze advocaten bieden helder advies en ondersteuning bij deze vragen.

Onze advocaten bieden helder advies en ondersteuning bij deze vragen.

Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed betekent dat u voor de wet getrouwd blijft, maar uw (ex-)partner en u gescheiden van elkaar gaan leven. U deelt dus geen tafel en bed meer, en u bent ook geen fiscaal partners meer. Ook alle bezittingen moeten tussen u en (ex-)partner worden verdeeld. U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een scheiding van tafel en bed.

U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een scheiding van tafel en bed. Bij een scheiding met minderjarige kinderen is het belangrijk om een ouderschapsplan te maken, waarin afspraken over ouderlijke verantwoordelijkheden en financiële regelingen worden vastgelegd.

Graag bespreken we met u of deze manier van scheiden een mogelijkheid biedt in uw situatie.

Scheiden en een eigen bedrijf

Gaat u scheiden en heeft u een eigen bedrijf? Of is uw partner ondernemer? Dan heeft een echtscheiding of de ontbinding van een geregistreerd partnerschap vaak ook gevolgen voor de onderneming. En spelen niet meer alleen uw persoonlijke belangen of de kinderen een rol, maar ook de belangen en het voortbestaan van de zaak. Dan is het belangrijk dat u zich laten adviseren door een echte specialist.

Onze werkwijze bij scheiding en familierecht

In de loop der jaren hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan binnen het familierecht, zowel nationaal als internationaal. Met deze deskundigheid en expertise kunnen we u in alle gevallen met de juiste werkwijze ondersteunen.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten die gaan scheiden, waarbij we aandacht besteden aan de financiële implicaties, de impact op kinderen van verschillende leeftijden en de diverse redenen waarom mensen besluiten te scheiden.

Advocaat

Als advocaat kunnen we u op verschillende manieren bijstaan als u gaat scheiden of uit elkaar gaat. Wij kunnen adviseren, bemiddelen, onderhandelen en procederen bij de rechtbank om uw belangen te behartigen. Voordat we een procedure bij de rechtbank starten proberen we een regeling met de wederpartij te treffen.

Mediation

Bij mediation helpt een onpartijdige bemiddelaar u bij het maken van afspraken over uw echtscheiding, de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap of als u als samenwoners uit elkaar gaat. De mediator is onafhankelijk en gaat met u en de andere partij in gesprek over een oplossing waar u allebei mee geholpen bent.

Echtscheidings- en familierechtelijk advies

Wij bieden u helder en uitgebreid advies over alle aspecten van een scheiding en familierecht:

 • Juridische stappen
 • Financiële gevolgen
 • Verdeling van vermogen en schulden
 • Vaststellen van partner- en kinderalimentatie
 • Mediation of eenzijdige/gemeenschappelijke verzoeken
 • Hypotheek en woningverkoop
 • Pensioenafspraken
 • Juridische gevolgen

Second opinion

Heeft u al een advocaat of mediator, maar twijfelt u over de richting en de voortgang van het traject? Of wilt u advies over (een deel van) van een lopende zaak? Of een onafhankelijk advies voordat u de scheiding officieel aanvraagt?

Bij een second opinion kijken we op een discrete wijze met een neutrale en objectieve blik naar uw zaak. Daarnaast kunnen we u adviseren om na een uitspraak al dan niet in hoger beroep te gaan.

Onafhankelijk juridisch advies bij mediation

Wij bieden onafhankelijk juridisch advies tijdens mediationtrajecten. We begeleiden u discreet en strategisch, met heldere analyses en praktische handvatten. Onze onafhankelijke juridische expertise zorgt dat uw belangen optimaal worden behartigd. Zo maakt u weloverwogen keuzes en bereikt u een passende oplossing voor uw echtscheiding, alimentatie of andere familiezaken.

Online scheiden

Als u verder weg woont of in het buitenland, is het niet altijd mogelijk of praktisch om op ons kantoor af te spreken. Bij ons is dat geen probleem. Het is ook mogelijk om via videobellen (een beveiligde verbinding) met onze advocaten te spreken. Desgewenst kunnen we fysieke afspraken en beeldbellen combineren. Samen met ons kunt u hier een keuze in maken die het beste bij uw situatie past. Waar u ook voor kiest, onze kwaliteit en het persoonlijke contact blijft gegarandeerd.

Uit onze praktijk: resultaten voor echte mensen

Bij Simmelink Advocaten erkennen we de unieke aard van elk juridisch vraagstuk. Onze praktijkvoorbeelden illustreren hoe wij met zorg, precisie en aandacht voor detail werken om optimale resultaten voor onze cliënten te behalen.

Door maatwerk en hoogwaardige juridische expertise realiseren we uitkomsten die hun verwachtingen overtreffen.

trotse man passende voornaam | Simmelink Advocatenkantoor

Een passende voornaam bij de eigen identiteit: Moos’ verhaal

Kom meer te weten over Moos’ reis naar het officieel veranderen van zijn voornaam naar een naam die beter bij zijn identiteit past en hoe dit hem meer zelfvertrouwen heeft gegeven.
vrouw paspoort spelfout voornaam | Simmelink Advocatenkantoor

Herstel spelfout voornaam: Maries verhaal

Ontdek hoe wij Marie hebben ondersteund bij het corrigeren van een spelfout in haar naam, waardoor zij nu met trots haar correcte naam op al haar officiële documenten kan dragen.
Opa kleinzoon voornaam toevoegen dierbare | Simmelink Advocatenkantoor

Voornaam toevoegen als eerbetoon aan dierbare: Boris’ verhaal

Lees hoe wij Boris’ ouders hebben geholpen om de naam van zijn geliefde opa als tweede voornaam toe te voegen, zodat Boris een blijvend eerbetoon aan zijn opa kan brengen.
Lees meer verhalen uit onze praktijk
Logo Nederlandse Orde van Advocaten
RaadvRechtspraak | Simmelink Advocatenkantoor
Raad-voor-rechtsbijstand-high-trust-logo