Ons uurtarief en vaste prijzen

Als u bij een juridische procedure bent betrokken, dan heeft u al genoeg zorgen aan uw hoofd. U zit niet te wachten op hoge kosten en uurtarieven, liever heeft u een eerlijke prijs en zekerheid over de kosten.

Wij houden van helderheid en transparantie, zo voorkomen wij dat u wordt geconfronteerd met verrassingen achteraf.

Bij ons krijgt u helder zicht op de kosten en tarieven

  • We maken begrijpelijke en concrete afspraken: u weet op elk moment welke werkzaamheden we gaan verrichten en naar welk resultaat we werken.
  • Geen vervelende verrassingen:  we sturen maandelijks of vaker een factuur, net wat we met elkaar afspreken.

Eerste gesprek gratis en vrijblijvend

Heeft u een advocaat nodig, dan bieden wij u gratis en vrijblijvend een eerste gesprek aan. In dat gesprek bespreken we uw zaak en kijken we samen hoe groot de kans is op succes en wat de mogelijke kosten zullen worden.

Hoe komen onze tarieven tot stand?

In principe werken wij op basis van een uurtarief, tenzij u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. In dit geval heeft u recht op een toevoeging en bent u in principe alleen een eigen bijdrage verschuldigd. In specifieke zaken, zoals een second opinion of voornaamswijziging kunnen we een vaste prijs afspreken.

Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. In dat gesprek kijken we naar de aard, complexiteit en urgentie van uw zaak. Ook kijken we welk tarief in uw zaak van toepassing is. Er zijn vier mogelijkheden:

Uurtarief

Tijdens het eerste gesprek bespreken we het uurtarief voor uw zaak. Het tarief is afhankelijk van de aard en complexiteit van uw zaak. Afhankelijk van uw (financiële) situatie kunnen we afspraken maken die bij uw situatie passen.  U krijgt vooraf een indicatie van de verwachte kosten, tijdens onze werkzaamheden houden we u hierover op de hoogte  

Wij hanteren een uurtarief tussen € 195,- en 250,- excl. BTW per uur. Het tarief  is afhankelijk van de complexiteit en urgentie van uw zaak.

Wat zegt een uurtarief?

Het liefst vindt u natuurlijk de advocaat met het voordeligste uurtarief. Toch is het goed om daar niet blind op te varen. Een advocaat met een hoger uurtarief die meer ervaring heeft, werkt vaak sneller dan een goedkope advocaat die minder ervaring heeft. Uiteindelijk betekent dit dat u goedkoper uit kunt zijn bij een duurdere advocaat. Laat u dus niet leiden door het uurtarief maar vraag elke advocaat om een inschatting te maken van de benodigde uren. Pas dan kunt u een goede keuze maken!

Elke maand ontvangt u een factuur voor de verrichte werkzaamheden en verschotten van de desbetreffende maand. De factuur is voorzien van een specificatie van de verrichte werkzaamheden. De kosten die wij voor de behandeling van uw zaak moeten maken, zoals de kosten voor de deurwaarder, leges en het griffierecht berekenen wij aan u door. Vanzelfsprekend rekenen we hier geen opslag over.

Vaste prijs

Als de complexiteit en de werkzaamheden van uw zaak het toelaten, kunnen we ook een vaste prijsafspraak maken. Dat geeft u zekerheid dat de kosten niet te hoog oplopen. Natuurlijk leveren wij dan nog steeds de kwaliteit die u van een advocaat mag verwachten.  Op het moment dat uw zaak zodanig complex is dat een vaste prijs niet mogelijk is, zullen wij dat aangeven.

Niet altijd  is direct te overzien hoeveel tijd er aan uw  zaak moet worden besteed.  In die gevallen kunnen we vaste afspraken maken voor elke stap in het traject.

Gefinancierde rechtsbijstand, toevoeging

Per jaar voert Advocatenkantoor Simmelink een beperkt aantal zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand, ook wel toevoeging genoemd, uit. Dit doen we omdat we maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden.  Dit wordt ook wel een advocaat op pro-deo basis genoemd. 

Tijdens het eerste gesprek bekijken we of u in aanmerking kunt komen voor een toevoeging; de door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Als dit zo is, dan betaalt de Raad voor de Rechtbijstand het grootste deel van onze kosten.

Als u hiervoor in aanmerking komt, bent u geen uurtarief verschuldigd, maar een geringe eigen bijdrage die door de Raad voor de Rechtsbijstand is vastgesteld en afhankelijk is van uw inkomen. Wilt u weten hoe hoog uw eigen bijdrage is? Neem dan contact met ons op, we kunnen dit relatief snel voor u uitrekenen. 

Speciaal voor dit doel heeft Advocatenkantoor Simmelink een High trust relatie met de Raad voor Rechtsbijstand: een waardevolle vertrouwensrelatie waardoor we snel een inschatting kunnen maken over de toevoeging en de hoogte van de eigen bijdrage die u moet betalen. Zo heeft u direct duidelijkheid en weten we waar u aan toe bent. Dat vinden we belangrijk.

Korting op de eigen bijdrage

Bent u door het Juridisch Loket naar ons doorverwezen? Dan kunt op € 54,- korting krijgen op de eigen bijdrage. Het Juridisch Loket is bereikbaar via telefoonnummer 0900 – 8020.

Vergoeding door de rechtsbijstandsverzekering

Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u recht op een vrije advocaatkeuze in alle juridische en administratieve procedures. Dat geldt ook voor procedures waarvoor een advocaat niet verplicht is gesteld.

Het betekent dat u niet verplicht bent om u bij te laten staan door een jurist van uw verzekeraar. Wij kunnen namens u procederen en uw verzekeraar vergoedt de kosten voor de procedure.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering en wilt u dat een advocaat de juridische procedure overneemt? Neem dan contact met ons op.