Onze tarieven

Transparante communicatie en duidelijke tarieven
Juridische expertise en ervaring
Persoonlijke begeleiding en goede bereikbaarheid

Als u te maken krijgt met een juridische procedure, dan brengt dat van nature al zorgen met zich mee. Het laatste waar u op zit te wachten zijn onverwachte hoge kosten. Wij begrijpen dit en streven naar een eerlijke, transparante prijsstelling, waarbij u op voorhand weet waar u aan toe bent.

Helderheid en transparantie

Wij waarderen openheid en duidelijkheid in onze tariefstructuur. Zo komt u nooit voor vervelende financiële verrassingen te staan:

 • We maken duidelijke afspraken over de uit te voeren werkzaamheden en de beoogde resultaten.
 • U ontvangt maandelijks, of indien gewenst vaker, een factuur.
 • Een eerste intakegesprek is altijd gratis en zonder verplichtingen.

Hoe worden onze tarieven bepaald?

Ons standaard uitgangspunt is een uurtarief. Echter, in situaties waarin u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, betaalt u slechts een eigen bijdrage. Voor specifieke zaken, zoals een second opinion of voornaamswijziging, kunnen we een vaste prijs overeenkomen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze tariefstructuur? Neem gerust contact met ons op.

Tijdens het intakegesprek bespreken we de aard en complexiteit van uw situatie en bepalen we het bijbehorende tarief. Er zijn vier mogelijke tariefstructuren:

 1. Uurtarief
 2. Vaste prijs
 3. Gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging)
 4. Vergoeding door rechtsbijstandverzekering

Uurtarief

We bespreken samen het uurtarief voor uw specifieke zaak. Dit tarief varieert, afhankelijk van de aard en complexiteit van de zaak.

Vaste prijs

We maken vaste prijsafspraken voor specifieke zaken zoals voornaamswijzingen, alimentatieberekeningen en beoordelingen van contracten in het kader van arbeidsrecht. Zo weet u direct waar u aan toe bent qua kosten. Voor zaken die te complex zijn om een vast tarief te hanteren, geven we dit duidelijk aan. Het nadeel van een vaste prijs is dat het soms niet de flexibiliteit biedt om onvoorziene ontwikkelingen of extra werkzaamheden in de zaak te dekken, waardoor eventuele extra kosten later alsnog in rekening kunnen worden gebracht.

Mocht u zich afvragen of een vaste prijsafspraak voor uw zaak mogelijk is, neem dan gerust contact met ons op om de opties te bespreken.

Gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging)

We nemen jaarlijks slechts een beperkt aantal zaken aan op basis van gefinancierde rechtsbijstand, specifiek voor geselecteerde zaken zoals bij het verkrijgen van de x-status. Indien u hiervoor in aanmerking komt, bent u alleen een eigen bijdrage verschuldigd, die wordt bepaald op basis van uw inkomen. We kunnen u snel informeren over de hoogte van deze bijdrage dankzij onze ‘High Trust’ relatie met de Raad voor Rechtsbijstand.

Vergoeding door rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u gebruik maken van uw vrije advocaatkeuze in alle juridische procedures. Dit betekent dat wij uw zaak kunnen overnemen en de verzekeraar de kosten vergoedt.

Hoeveel kost een advocaat?

De kosten voor een advocaat kunnen variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren. Hier zijn enkele overwegingen die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 1. Uurtarief of vaste prijs: Veel advocaten rekenen een uurtarief, dat kan variëren op basis van hun ervaring, specialisatie en de complexiteit van de zaak. Aan de andere kant bieden sommigen vaste tarieven aan voor bepaalde diensten, wat u vooraf zekerheid geeft over de kosten. Echter, het nadeel van een vaste prijs is dat het soms niet de flexibiliteit biedt om onvoorziene ontwikkelingen of extra werkzaamheden in de zaak te dekken, waardoor eventuele extra kosten later alsnog in rekening kunnen worden gebracht.
 2. Ervarenheid: De praktijk leert dat ervaren advocaten, hoewel ze mogelijk een hoger uurtarief hanteren, efficiënter kunnen werken en een hoge kwaliteit leveren. Dit kan resulteren in betere resultaten en kan op de lange termijn kostenbesparend zijn.
 3. Complexiteit van de zaak: Ingewikkelde zaken vereisen vaak meer tijd en specifieke expertise, wat de kosten kan verhogen.
 4. Gefinancierde rechtsbijstand: Afhankelijk van uw financiële situatie kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waarbij de overheid de kosten (of een deel ervan) dekt.
 5. Overige kosten: Bovenop het uurtarief of de vaste prijs kunnen er nog andere kosten zijn, zoals griffierechten, kosten voor de deurwaarder en eventuele andere verschotten.
 6. Rechtsbijstandsverzekering: Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kan deze de kosten van juridische bijstand dekken. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de te verwachten kosten, is het raadzaam om tijdens een eerste, vaak vrijblijvend, gesprek met een advocaat uw situatie te bespreken en een inschatting van de kosten te vragen.

Duidelijkheid vanaf het begin

Bij Simmelink Advocaten begrijpen we hoe belangrijk het is om vooraf duidelijkheid te hebben over de kosten. Tijdens het intakegesprek streven we ernaar u een zo nauwkeurig mogelijk overzicht te geven van de verwachte kosten voor uw specifieke zaak. Hierbij houden we rekening met alle mogelijke scenario’s en adviseren we u over de meest kostenefficiënte aanpak. Dit niet alleen om kosten te besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke resultaat behaalt. Onze transparantie en eerlijkheid vanaf het allereerste gesprek zijn slechts enkele van de redenen waarom cliënten ons keer op keer vertrouwen met hun juridische zaken. Uw vertrouwen en tevredenheid zijn voor ons van het grootste belang.