Scheiden of uit elkaar

Persoonlijk betrokken bij uw situatie
Deskundig voor betrouwbaar advies en begeleiding
Resultaatgerichte oplossingen met advocaten, mediation en second opinion
Neem contact op

Als u gaat scheiden komt er veel op u af. Niet alleen emoties, maar ook veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Als u samenwoont en uit elkaar gaat, is dat niet veel anders. U moet belangrijke keuzes maken, voor nu en in de toekomst. En u moet afspraken maken met uw aanstaande ex-partner. Maar hoe bent u er zeker van dat u de juiste keuze maakt? Of juridisch alles klopt? En of de afspraken in de praktijk ook zullen werken?

Als u net heeft besloten om uit elkaar te gaan is het erg belangrijk dat u zich goed laat informeren, adviseren en bijstaan. Het liefst door een advocaat of advocaat-mediator die gespecialiseerd is in het familierecht. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en kunt u goed geïnformeerd de juiste keuzes maken.

In de volgende situaties kunt u terecht bij de specialisten van Advocatenkantoor Simmelink:

Onze werkwijze waarop we u kunnen helpen:

Waar kunnen we u mee helpen?

Echtscheiding

Als u bent getrouwd en gaat scheiden, kunt u dat doen via mediation of via een procedure met een eigen advocaat. In het eerste geval legt u de afspraken die u met uw aanstaande ex-partner maakt vast in het echtscheidingsconvenant. Denk hierbij aan afspraken over de woning, het pensioen, de eigen zaak en alimentatie. En zijn er minderjarige kinderen? Dan moet u over hen afspraken maken in een ouderschapsplan.

Internationaal scheiden

Als u bijvoorbeeld een buitenlandse partner heeft of in het buitenland woont, krijgt de echtscheiding een internationaal karakter. Hierdoor moet u rekening houden met Europese verordeningen en internationale verdragen. In dat geval is gespecialiseerd advies noodzakelijk. Hiervoor kunt u terecht bij Advocatenkantoor Simmelink.

Ontbinden geregistreerd partnerschap

De ontbinding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap verloopt meestal op dezelfde manier als een echtscheiding. Ook komen dezelfde onderwerpen aan de orde, zoals de verdeling van uw bezittingen, de berekening van de alimentatie en – als er minderjarige kinderen zijn – het opstellen van een ouderschapsplan. Soms is het mogelijk een geregistreerd partnerschap in overleg te ontbinden, zonder dat er een uitspraak van de rechtbank nodig is.

Uit elkaar bij ongehuwd samenwonen

Veel stellen die ongehuwd samenwonen en uit elkaar gaan, vragen zich af wat hiervan de juridische gevolgen zijn. Veel regels die gelden bij een echtscheiding gelden namelijk niet voor ongehuwde ex-partners. Wat gebeurt er dan met de kinderen en de huur- of koopwoning? Hoe wordt het vermogen verdeeld, bestaat er recht op alimentatie en welke rol speelt het samenlevingscontract?

Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed betekent dat u voor de wet getrouwd blijft, maar uw (ex-)partner en u gescheiden van elkaar gaan leven. U deelt dus geen tafel en bed meer, en u bent ook geen fiscaal partners meer. Ook alle bezittingen moeten tussen u en (ex-)partner worden verdeeld. U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een scheiding van tafel en bed.

Scheiden en een eigen bedrijf

Gaat u scheiden en heeft u een eigen bedrijf? Of is uw partner ondernemer? Dan heeft een echtscheiding of de ontbinding van een geregistreerd partnerschap vaak ook gevolgen voor de onderneming. En spelen niet meer alleen uw persoonlijke belangen of de kinderen een rol, maar ook de belangen en het voortbestaan van de zaak. Dan is het belangrijk dat u zich laten adviseren door een echte specialist.

Onze werkwijze

In de loop der jaren hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan binnen het familierecht, zowel nationaal als internationaal. Met deze ervaring en expertise kunnen we u in alle gevallen met de juiste werkwijze ondersteunen.

Advocaat

Als advocaat kunnen we u op verschillende manieren bijstaan als u gaat scheiden of uit elkaar gaat. Wij kunnen adviseren, bemiddelen, onderhandelen en procederen bij de rechtbank om uw belangen te behartigen. Voordat we een procedure bij de rechtbank starten proberen we een regeling met de wederpartij te treffen.

Mediation

Bij mediation helpt een onpartijdige bemiddelaar u bij uw echtscheiding, de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap of als u als samenwoners uit elkaar gaat. De mediator is onafhankelijk en gaat met u en de andere partij in gesprek over een oplossing waar u allebei mee geholpen bent.

Second opinion

Heeft u al een advocaat of mediator, maar twijfelt u over de richting en de voortgang van het traject? Of wilt u advies over (een deel van) van een lopende zaak? Bij een second opinion kijken we op een discrete wijze met een neutrale en objectieve blik naar uw zaak. Daarnaast kunnen we u adviseren om na een uitspraak al dan niet in hoger beroep te gaan.

Online scheiden

Als u verder weg woont, of in het buitenland, is het niet altijd mogelijk of praktisch om op ons kantoor af te spreken. Bij ons is dat geen probleem. Het is ook mogelijk om via videobellen (een beveiligde verbinding) met onze advocaten te spreken. Desgewenst kunnen we fysieke afspraken en beeldbellen combineren. Samen met ons kunt u hier een keuze in maken die het beste bij uw situatie past. Waar u ook voor kiest, onze kwaliteit en het persoonlijke contact blijft gegarandeerd.