Videobellen met advocaat of mediator

Voor een persoonlijk gesprek hoeft u de deur niet meer uit. Met videobellen heeft u een online videogesprek met uw advocaat of mediator. Precies wanneer het u uitkomt via uw computer, tablet of smartphone. Het maakt niet uit waar ter wereld of dat in Nederland u bent, zolang u maar toegang hebt tot het internet.

Om te kunnen videobellen is het nodig om eerst een afspraak te maken.

Voor welke juridische vraagstukken?

Wij kunnen u via beeldbellen ondersteunen bij al uw juridische vragen op het gebied van familierecht. Of het nu gaat om een echtscheiding, een alimentatieverzoek of juridische vragen rondom gezag.

Wij kunnen u voor alle situaties op afstand helpen of u nu in Nederland of het buitenland woont. We hebben goede ervaringen met zaken voor cliënten die in het buitenland wonen, zoals bij internationale echtscheidingen. Om zo nodig voor u als advocaat te kunnen optreden is het wel vereist dat de Nederlandse rechter bevoegd is. Voor zaken die lopen in andere landen kunnen wij in sommige gevallen adviseren of het contact laten lopen tussen uw buitenlandse advocaat. Lees hier meer over op de pagina ‘Welke rechter is bevoegd?‘.

Voordelen van beeldbellen

  • U hoeft niet naar ons kantoor te komen, dat scheelt u reistijd en reiskosten.
  • Het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt, of gewoon in Nederland, als u maar toegang heeft tot het internet.
  • U kunt andere mensen laten aansluiten, ongeacht hun locatie.
  • U krijgt een vast tijdstip en heeft contact met de advocaat die uw zaak gaat behandelen.
  • Er zijn geen extra kosten verbonden aan ondersteuning op afstand.

Hoe werkt advies via beeldbellen?

Voor onze gesprekken gebruiken wij de software Zoom of Microsoft Teams. Deze software kunt u gratis installeren op uw laptop, computer of telefoon. Het installeren van de software is niet noodzakelijk. U kunt de videoverbinding ook gewoon vanuit de browser doen.

Bij het maken van een afspraak met ons ontvangt u een link / URL waarmee u naar de online spreekkamer komt. Met een speciale code krijgt u vervolgens toegang. U hoeft geen extra kosten te maken voor deze software.

Wat heeft u nodig voor het advies op afstand?

Voor het juridisch consult op afstand heeft u enkel een PC, laptop, tablet of mobiele telefoon nodig en toegang tot het internet. Bij het maken van de afspraak ontvangt u een document waarin uitgelegd wordt hoe u verbinding kunt maken.

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak is altijd gratis. We bespreken uw situatie, de mogelijkheden en geven een indicatie van de kosten. Hierin zijn we open, geen vervelende verrassingen achteraf.