Kinderalimentatie berekenen, gratis & online

Gratis online berekening

Gaat u scheiden en bent u benieuwd of u kinderalimentatie moet gaan betalen? Wilt u weten of u recht heeft op kinderalimentatie? Of is er iets gewijzigd in uw situatie en bent u benieuwd of de kinderalimentatie ook wijzigt?

Maak dan gebruik van onze gratis online rekentool. In deze tool leggen we u een aantal vragen voor over uw gezinssituatie en het inkomen van u en uw (ex-)partner. Vervolgens ontvangt u op volgende pagina en per e-mail een eerste indicatie van de kinderalimentatie.

Kinderalimentatie berekenen
?
?
?
?
?
?
Contactgegevens
De berekening van de alimentatie ontvangt u in de e-mail en wordt na het berekenen ook op de volgende pagina weergegeven.
We verzamelen geen onnodige informatie. We streven naar de beste kwaliteit in onze dienstverlening. Uw telefoonnummer stelt ons in staat om snel en efficiënt met u te communiceren, mochten er vragen of onduidelijkheden zijn. Dit zorgt ervoor dat we u beter en sneller van dienst kunnen zijn. We waarderen uw vertrouwen in ons en verzekeren u dat uw gegevens met de grootst mogelijke zorg worden behandeld.

* Deze tool geeft een eerste indicatie. Wilt u een gedetailleerdere berekening of wilt u deze gebruiken voor een aanvraag? Wij raden u dan aan om voor een op maat gemaakte alimentatieberekening te kiezen.

Berekenen kinderalimentatie

Bij de alimentatiespecialisten van Simmelink heeft u verschillende opties om de kinderalimentatie te laten (her)berekenen:

Onze gratis online rekentool

Met deze gebruiksvriendelijke calculator kunt u zelf snel een schatting maken.  Deze tool geeft u een eerste indicatie van uw kinderalimentatie.

Wilt u een gedetailleerdere berekening of wilt u deze gebruiken voor een aanvraag? Wij raden u dan aan om voor een op maat gemaakte berekening te kiezen.

Persoonlijke alimentatieberekening vanaf  175,-

Profiteer van onze expertise en ontvang een volledig op maat gemaakte berekening, inclusief gedetailleerde uitleg. Dit proces begint met een (online) intakegesprek om uw persoonlijke situatie te bespreken. Hierna verzamelt u de benodigde documenten en informatie. Zodra wij deze van u hebben ontvangen, gaan wij aan de slag. Binnen enkele werkdagen ontvangt u uw op maat gemaakte alimentatieberekening.

Deze op maat gemaakte berekening kunt u gebruiken om:

  • toe te voegen aan uw ouderschapsplan;
  • kinderalimentatie aan te vragen bij de rechtbank;
  • een verzoek tot wijziging van de kinderalimentatie in te dienen bij de rechtbank.

Let op: het vastgestelde tarief van € 175,- geldt niet voor complexere situaties, zoals het bezit van een bedrijf, de aanwezigheid van een samengesteld gezin, het hebben van buitenlandse inkomsten, of het bezitten van aanzienlijk vermogen. In dergelijke situaties kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Het (her)berekenen van partneralimentatie is doorgaans complexer dan de berekening bij kinderalimentatie. Dit komt omdat bij kinderalimentatie doorgaans met forfaitaire bedragen wordt gewerkt.

Tijdens het eerste vrijblijvende intakegesprek kunnen wij u een indicatie geven van de kosten voor het (her)berekenen van partneralimentatie.

Reviews: wat vinden onze cliënten

Onze cliënten zijn na een alimentatieberekening opgelucht. Vaak horen we dat ze de stap al veel eerder hadden moeten zetten en dat er nu eindelijk duidelijk is wat de rechten en plichten zijn.

Meer ervaringen van onze cliënten leest u op onze review pagina.

Toelichting op de online tool

In onze online rekentool voor kinderalimentatie maken we gebruik van gegevens van het NIBUD en de alimentatienormen die rechters gebruiken (te vinden in het zogenoemde TREMA-rapport).

NIBUD: de kosten van de kinderen

Bij het berekenen van kinderalimentatie maken we gebruik van de basisgegevens van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). Het NIBUD heeft met cijfers van het CBS berekend hoeveel een kind gemiddeld kost. Dit hangt onder meer af van het netto gezinsinkomen. Als een kind in een gezin woont dat meer te besteden heeft, zullen de kosten van een kind/de kinderen doorgaans ook hoger zijn.

TREMA-rapport en alimentatienormen: de rekenmethode voor alimentatie

Aan de hand van de basisgegevens van het NIBUD kan de hoogte van de kinderalimentatie worden berekend. De rekenmethode hiervoor is vastgelegd in alimentatienormen die ook door de rechtbanken worden gebruikt.

Foto van auteur

Auteur: Henk ten Dolle

Henk vervult de rol van Manager Bedrijfsvoering bij Advocatenkantoor Simmelink. Hij is verantwoordelijk voor de coördinatie van finance, marketing, HRM, en ICT en draagt bij aan de strategische planning en dagelijkse operaties van het kantoor.

Bezoek de biografiepagina van

Henk ten Dolle

voor het CV.