Kinderalimentatie berekenen met online rekentool (gratis)

Voor het berekenen van de kinderalimentatie hebben we een rekentool ontwikkeld. Hiermee kunt u gratis online een alimentatieberekening maken waarmee een indicatie krijgt wat u allebei zou moeten bijdragen en wat u aan uw partner zou moeten betalen of van uw partner zou moeten ontvangen waarop u recht heeft.

Bij het berekenen van de kinderalimentatie zijn drie onderwerpen van belang:

  • de kosten van de zorg en opvoeding van de kinderen, ook wel de behoefte genoemd;
  • het gezinsinkomen;
  • de draagkracht van beide ouders.

De verplichting om bij te dragen in de kosten van de opvoeding en verzorging geldt tot uw kinderen de leeftijd van 18 bereiken. Voor kinderen van 18 tot 21 jaar moeten de ouders bijdragen in de kosten van onderhoud en studie. Dit wordt de voortgezette onderhoudsplicht voor kinderen genoemd. 

Kinderalimentatie door een advocaat laten berekenen

Met onze rekenmodule krijgt u een indicatie over de hoogte van de alimentatie. Voor een exacte berekening van de alimentatie adviseren we u om contact met ons op te nemen. Het eerste gesprek is vrijblijvend en gratis, we bespreken de mogelijkheden in uw situatie en we geven op voorhand een indicatie van kosten.

Bij de berekening van de hoogte van de kinderalimentatie houden we als advocatenkantoor rekening met uw persoonlijke situatie, de actuele Tremanormen en de jaarlijkse indexering.

Een persoonsgebonden berekening is in ieder geval in de volgende situaties aan te raden:

  • U gaat binnenkort scheiden of uit elkaar en u wilt graag weten waar u aan toe bent;
  • U wilt een second opinion over de door de mediator berekende alimentatie;
  • er is sprake is van gewijzigde omstandigheden zoals het inkomen van de ex-partner of dat van uzelf dat aanzienlijk hoger of lager is geworden, waardoor er zijn goede redenen om de alimentatie aan te passen.

Daarnaast kunnen we u begeleiden bij:

  • het aanvragen van de alimentatie bij de rechtbank;
  • de onderhandeling of overleg als u uit elkaar gaat;
  • op de achtergrond adviseren bij mediation.

Online calculator voor kinderalimentatie

Voor het berekenen van de kinderalimentatie hebben we een calculator ontwikkeld. Met deze calculator kunt u zelf online een alimentatieberekening maken waarmee een indicatie krijgt wat moet betalen of van uw partner zou moeten ontvangen waarop u recht heeft.

Nadat u de benodigde gegevens heeft ingevuld, wordt de berekening naar uw e-mail adres gestuurd. Daarnaast wordt deze ook direct op een pagina weergegeven zodat u direct de kinderalimentatie kunt lezen.

Kinderalimentatie
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Contactgegevens
De berekening van de alimentatie ontvangt u in de e-mail en wordt na het berekenen ook op de volgende pagina weergegeven.

Carla Simmelink
Carla Simmelink

Wilt u een afspraak of meer weten?

Een eerste intakegesprek en evaluatie van uw zaak is altijd gratis. We bespreken uw situatie, de mogelijkheden en geven een indicatie van de kosten. Hierin zijn we duidelijk; geen vervelende verrassingen achteraf.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Persoonlijk betrokken

Slim
werken

Strategisch denken

Valkuilen herkennen

Contactformulier