Arbeidsrechtadvocaten – Advocatenkantoor Simmelink

Laatste update:

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een complex en voortdurend veranderend werkveld. Zowel werkgevers als werknemers krijgen continu te maken met gewijzigde wet- en regelgeving, andere wensen en nieuwe manieren van werken. Daarnaast spelen er binnen het arbeidsrecht altijd uiteenlopende kwesties, van het aannemen van nieuw personeel tot reorganisaties en (individueel of collectief) ontslag.

Het arbeidsrecht is in verschillende wetten ondergebracht. Voorbeelden zijn het Burgerlijk Wetboek, de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst, de Wet op de ondernemingsraden, de Wet flexibel werken en de Wet arbeid en zorg. In het Burgerlijk Wetboek staan bepalingen over bijvoorbeeld de definitie van de arbeidsovereenkomst, de opzegtermijnen, de opzegverboden, de ontslaggronden en de proeftijd.

Bij Simmelink Advocaten begrijpen we hoe essentieel een helder en rechtvaardig arbeidsrechtelijk kader is voor het welzijn van zowel werkgevers als werknemers. Het arbeidsrecht vormt de basis van elke arbeidsrelatie en zoekt een evenwicht tussen de rechten en verantwoordelijkheden van alle partijen. In een snel veranderende zakelijke wereld is het onze missie om u te begeleiden met de nieuwste inzichten in het arbeidsrecht.

Simmelink is een full-service advocatenkantoor

Bekijk het scala aan gebieden waarin wij expertise bieden. Of u nu optreedt als werkgever, werknemer of HR-expert, bij Simmelink Advocaten bent u verzekerd van professionele begeleiding en grondige kennis op het gebied van arbeidsrecht.

Werving en on-boarding: ondertekenen van arbeidsovereenkomst

De aanvangsfase van een professionele samenwerking is essentieel. We begeleiden u gedurende het hele sollicitatietraject, waarborgen duidelijkheid bij contractgesprekken en zorgen voor rechtvaardige arbeidscondities. Dit omvat aspecten als sollicitatieprocedures, contractbesprekingen, soorten contracten, werkcondities, en de wederzijdse verantwoordelijkheden bij de start van een arbeidsverbintenis.

Lees meer over Sollicitatie en het afsluiten van de arbeidsovereenkomst.

Gedurende de arbeidsovereenkomst

Om een vloeiende werkrelatie te garanderen, staan wij u bij in thema’s als ziekteverzuim, scholing, werkomgeving, inspraak, werktijden, vakantiedagen en verlofregelingen, alsook de rechten en plichten van zowel werkgevers als werknemers gedurende de samenwerking.

Beëindiging van arbeidsovereenkomst

Het afronden van een arbeidscontract, inclusief situaties rondom langdurige ziekte van de werknemer, kan ingewikkeld zijn. In het geval van een langdurig zieke werknemer kan het afsluiten van een vaststellingsovereenkomst een overwogen keuze zijn om de arbeidsrelatie op een respectvolle manier te beëindigen. Wij staan u bij in het correct doorlopen van de procedures, van reguliere ontslagzaken tot meer complexe zaken zoals ontslag op staande voet. Wij garanderen een rechtvaardige behandeling. Dit betreft redenen voor ontslag, vaststellingsovereenkomsten, transitiecompensaties, bepalingen rondom concurrentie, zakelijke relaties en de specifieke nuances bij ziekteverzuim.

Lees meer over Beëindiging van arbeidsovereenkomst.

Speciale arbeidsrelaties: ZZP, vennoot of uitzendkracht

Of u nu een ZZP’er, freelancer, stagiair, uitzendkracht, werkzaam bent via payrolling, lid van een maatschap, vennoot in een VOF of een andere vorm van flexibel arbeidscontract heeft, bij ons bent u aan het juiste adres. Iedere arbeidsrelatie kent zijn eigen nuances en uitdagingen. Voor degenen die samenwerken binnen een maatschap of VOF zijn er specifieke aspecten en verantwoordelijkheden om rekening mee te houden.

Ook voor flexibele arbeidsrelaties zoals payrolling en uitzendarbeid zijn er specifieke regels en uitdagingen. Daarom bieden wij niet alleen algemeen advies, maar richten ons ook op de specifieke behoeften en vraagstukken die bij uw arbeidsstatus of samenwerkingsvorm horen. Wij begrijpen de complexiteit van diverse arbeidsverhoudingen en samenwerkingsstructuren, en zorgen ervoor dat u van gespecialiseerd en op maat gemaakt advies wordt voorzien, volledig toegespitst op uw unieke situatie.

Bijzondere arbeidsrechtelijke kwesties

Binnen deze categorie behandelen we een scala aan gevoelige en complexe thema’s die diepgaande expertise vereisen. Discriminatie en gelijke behandeling op de werkvloer zijn van cruciaal belang, niet alleen vanuit ethisch oogpunt, maar ook vanuit juridisch perspectief.

Het internationaal arbeidsrecht speelt bovendien een prominente rol, zeker in een wereld die steeds meer globaliseert. Of u nu te maken krijgt met grensoverschrijdende arbeidsrelaties, vraagstukken rondom diversiteit of uitdagingen op het gebied van gelijkheid, wij zijn er om u te voorzien van grondige informatie en begeleiding. Ons doel is ervoor te zorgen dat u te allen tijde beschermd bent en over de nodige kennis beschikt om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Actuele veranderingen en trends

De wereld van arbeid verandert continu. Naast het bieden van bijgewerkte en toekomstgerichte inzichten over opkomende trends en actuele verschuivingen, zoals digitalisering, thuiswerken en internationale arbeidsmobiliteit, staan we ook klaar om u te ondersteunen met inhoudelijk juridisch advies. Ons doel is om u niet alleen op de hoogte te houden, maar ook juridisch te adviseren en begeleiden in dit veranderende landschap.

Of u nu een werkgever, werknemer of HR-professional bent, Simmelink Advocaten staat voor u klaar met deskundig advies en diepgaande kennis van het arbeidsrecht.

Wilt u een afspraak of meer weten?
Neem contact op

Wanneer kunt u ons als arbeidsrechtadvocaat inschakelen?

Wij staan zowel werkgevers als werknemers bij in verschillende arbeidsrechtelijke kwesties. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

Opstellen, wijzigen en beoordelen van
 • Arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden
 • vaststelingsovereenkomsten
 • Overeenkomsten van opdracht
 • Detacherings- en uitzendovereenkomsten
Advies en begeleiding bij
 • Vormgeving van arbeidsvoorwaarden en bonusregelingen
 • Collectieve arbeidsovereenkomsten
 • Re-integratietrajecten
 • Reorganisaties en ontslag om bedrijfseconomische redenen
Vertegenwoordiging en juridisch advies bij
 • Individueel ontslag
 • Arbeidsconflicten en geschillen
Ondersteuning bij
 • Conflictsituaties en arbeidsongeschiktheid
 • Ethische dilemma’s in de werkomgeving
Onderzoek en aanpak van
 • Diefstal, fraude en schendingen van integriteit
 • Grensoverschrijdend gedrag en discriminatie op de werkplek


Onze expertise in arbeidsrecht

Door de jaren heen hebben we expertise opgebouwd in arbeidsrecht. Onze uitgebreide kennis en ervaring stelt ons in staat om u effectief en efficiënt te ondersteunen bij arbeidsrechtelijke kwesties.

Advocaat

Binnen het arbeidsrecht kunnen zaken variëren van contractuele geschillen tot ontslagzaken en arbeidsomstandigheden. Als uw advocaat adviseren, bemiddelen en onderhandelen we voor u, en indien noodzakelijk, procederen we bij de rechtbank om uw belangen te verdedigen. Waar mogelijk proberen we eerst tot een schikking met de wederpartij te komen voordat we een juridische procedure starten.

Wij zien onderhandelen of mediation binnen het arbeidsrecht is een waardevol instrument om geschillen op te lossen zonder langdurige en kostbare juridische procedures. Wij kunnen onpartijdig met alle betrokken partijen, zoals werkgever en werknemer, in gesprek gaan om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen.

Second opinion

Als u al begeleiding heeft van een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht maar twijfels heeft over de gekozen strategie of de voortgang van uw zaak, bieden wij een second opinion aan. We bekijken uw zaak met een frisse blik en geven objectief en discreet advies over de volgende stappen of de haalbaarheid van uw zaak. Dit kan ook waardevol zijn na een onverwachte uitspraak, om te bepalen of hoger beroep een logische vervolgstap is.

Advies bij ons op kantoor of beeldbellen

Bij Advocatenkantoor Simmelink streven we ernaar om deskundig juridisch advies toegankelijk te maken, ongeacht waar u zich bevindt, in Nederland of daarbuiten. Of uw woonplaats nu Groningen, Maastricht, Enschede, Rotterdam, Utrecht of zelfs San Francisco is, u kunt altijd vertrouwen op onze juridische expertise. U kunt uw juridische kwesties persoonlijk met ons bespreken in ons kantoor in Maarssen of comfortabel via beeldbellen vanuit uw eigen omgeving.

Tijdens het eerste gesprek leggen we uw rechtspositie uit in heldere en begrijpelijke taal. Bovendien bieden we duidelijkheid over de mogelijkheden en eventuele toekomstige kosten voor juridische bijstand, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Op zoek naar een arbeidsrechtadvocaat?

Bij Simmelink Advocatenkantoor werken advocaten en juristen die gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht. We bieden dan ook het volledig spectrum aan diensten, waaronder juridisch advies, het opstellen en beoordelen van contracten en arbeidsvoorwaarden, begeleiding bij re-integratie tijdens ziekte en vertegenwoordiging bij arbeidsgeschillen. Onze benadering is laagdrempelig en oplossingsgericht, met een nadruk op individuele aandacht en maatwerkoplossingen.

Onze cliënten zijn (werkzaam bij) multinationals en MKB-bedrijven, non-profitorganisaties en internationale instellingen. Ook werken wij veel voor expats, zowel binnen als buiten Nederland. We gebruiken onze juridische expertise om praktische, realistische oplossingen te bieden die de belangen van onze cliënten op de best mogelijke manier dienen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek en ontdek hoe Simmelink Advocatenkantoor u kan helpen met uw arbeidsrechtelijke kwesties.

Foto van auteur

Auteur: Carla Simmelink

Carla Simmelink is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Simmelink. Haar specialisaties zijn: familierecht, naamrecht en erfrecht in Nederlandse en internationale kwesties. Carla is een betrokken, geïnteresseerde gesprekspartner en gaat voor het beste resultaat. Pragmatisch en doelmatig behartigt zij uw belangen.

Bezoek de biografiepagina van

voor het CV.

Index